آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۳۵۹۲
زینتی‌زاده در گفتگو با دانشجو:

دستگاه کارواش سبز در دانشگاه رازی طراحی و ساخته شد

عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: دستگاه کارواش سبز در این دانشگاه ساخته شده و علاوه بر مصرف بهینه آب، به تصفیه فاضلاب‌های خانگی و صنعتی هم کمک می‌کند.

علی اکبر زینتی‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه چند سالی می‌شود که روی طرح کارواش سبز کار می‌کنم تا بتواند تا ۹۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد، گفت: سال گذشته این کارواش با ۲۷ میلیون تومان سرمایه گذاری ساخته شده تا در این دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد.

زینتی‌زاده افزود: سیستم کار این کارواش را بر اساس انعقاد الکترونیکی برای جداسازی ضایعات جامد و استفاده از بستر لجن شیمیایی برای جداسازی مواد شوینده موجود در آب طراحی کردیم و این دستگاه ضمن مصرف کمتر انرژی، فضای کمی را نیز اشغال می‌کند و می‌توان روزانه تا ۱۵۰ خودرو را با آن شست و شو داد.

عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: این دستگاه کارواش، بار ترکیبات سمی هیدروکربنی موجود در پساب‌های شهری را کاهش می‌دهد و می‌توان گفت علاوه بر مصرف بهینه آب به تصفیه فاضلاب‌های خانگی و صنعتی هم کمک می‌کند.

وی درباره استفاده کارواش‌های سطح شهر از این تکنولوژی، بیان کرد: واقعیت این است که افراد با حداقل سرمایه به سراغ شغل کارواش می‌روند لذا استفاده از اینگونه تکنولوژی‌ها نیازمند همکاری شرکت آب و فاضلاب و شهرداری و اعطای تسهیلات به افراد است. به غیر از فاضلاب صنایع شیمیایی، عمده فاضلاب‌های تولیدی ترکیبات آلی دارند که می‌توان آن‌ها را از طریق بیولوژیکی تصفیه کرد. هدف گذاری این طرح فاضلاب صنایع مختلف، کارخانجات لبنی، رستوران ها، بیمارستان‌ها و به طور کل محل‌هایی است که به شبکه تصفیه فاضلاب وصل نیستند.

زینتی‌زاده اظهار کرد: شتابزدگی در توسعه و عدم تهیه پیوست‌های زیست محیطی، از عوامل اصلی رشد سرمایه گذاری صنعتی در اطراف رودخانه‌ها است و توجه به محیط زیست و تصفیه فاضلاب از الزامات رویکرد توسعه پایدار است. ساخت این دستگاه، یک پروژه دانش بنیان دانشگاهی است و درخواست ثبت مالکیت معنوی آن را ارسال کردیم و در حال طی کردن مراحل اداری هستیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار