آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۳۹۸۷
گزارش|

کدام حامیان دولت به دنبال برکناری روحانی هستند؟

در بحبوحه خطای استراتژیک تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح روحانی، حامیان دولت با غلبه دادن حواشی بر متن به نقد این رفتار پرداختند در حالی که طی سالیان اخیر بارها خودشان نسخه استعفای روحانی را می‌پیچیدند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- محمدحسین طارمی؛ هر چه به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نزدیک می‌شویم، باید منتظر رویکرد‌های جدید از سوی دو جناح سیاسی، یعنی اصولگرایان و اصلاح طلبان باشیم. به ویژه این موضوع درباره جریان اصلاحات بیشتر صدق می‌کند، چون بخش زیادی از اقدامات و عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی به پای آنان نوشته خواهد شد.

هرچند در کشور ما به دلیل حاکم نبودن سیستم حزبی، سیاسیون و احزاب به معنای دو جریان سیاسی غالب در کشور پس از تصدی قدرت در قوای مجریه و مقننه به هیچ عنوان پاسخگوی عملکرد خود نیستند. همچنین با پایان یافتن مدت مسئولیتشان هیچگاه در منظر افکار عمومی و جامعه جوابگوی اقدامات خود نبوده‌اند. مردم با در نظر گرفتن مجموع اقدامات و عملکرد‌ها در جریان انتخابات تصمیم می‌گیرند حزب یا جریانی به کار خود در قدرت ادامه بدهد یا خیر.

گردش و چرخش قدرت در کشور به تصمیم مردم و در انتخابات مختلف پس از انقلاب صورت گرفته و همواره ادامه یافته است. این را می‌توان در نگاهی به سیر انتخابات در ایران و تصدی قدرت از سوی جریانات سیاسی مختلف به نظاره نشست اما نکته تأسف بار این است که عموما سیاسیونی که خود یا جریان حزبی شان مدتی عهده دار مسئولیت بوده به دلایل و بهانه‌های مختلف تلاش دارند از زیر بار پاسخگویی به افکار عمومی شانه خالی کنند.


رفتار دوگانه اصلاح‌طلبان با روحانی

اصلاح‌طلبان که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ و ۹۶ تمام قد از روحانی حمایت کردند؛ از صدر تا ذیل پست‌های مدیریتی دولت تدبیر و امید چنبره زدند و به عبارتی شیره دولت را کشیده و با عملکرد ضعیف خود آن را زمین‌گیر کردند، امروز به رئیس‌جمهور مورد حمایتشان پیشنهاد می‌دهند که استعفا دهد!

جالب آنکه روزنامه اعتماد که مدیرمسئولش- نماینده دیروز مجلس و مدیر امروز وزارت نفت- در صف اول مصاحبه‌های رئیس‌جمهور می‌نشست، پیشنهاد کناره‌گیری رئیس‌جمهور را تیتر یک خود کرده است! روزنامه‌ای که پیش از این به نقل از فعالین اصلاحات تیترهایی، چون «ما تضمین روحانی هستیم»، «سینه‌چاک روحانی نیستیم، ولی باید از آن دفاع کرد»، «روحانی وقت دارد» را بر صفحه اول خود می‌نشاند.
 
کدام حامیان دولت به دنبال برکناری روحانی هستند؟

عناصر رادیکال اصلاحات که روزی پروژه عبور از خاتمی را با هدف انسداد و بی‌ثباتی در کشور کلید زدند و در نهایت ناکام ماندند. امروز معلوم نیست پیشنهاد استعفای روحانی را بر اساس کدام پیش‌فرض غلط مطرح می‌کنند، اما روشن است آنان که زیست سیاسی امروزشان را وامدار همان «رحم اجاره‌ای» بوده و اساساًً نمک‌پرورده روحانی هستند، برای او اعتبار و جایگاهی قائل نیستید.


روحانی فیلتر تنفسی برای ملت

جدیدترین اظهارنظر و استراتژی سیاسی برای بهره‌گیری در انتخابات پیش روی را می‌توان در سخنان سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات در ارتباطات با چگونگی بازگشت به قدرت این طیف سیاسی و همچنین نظریات او پیرامون دولت ائتلافی که آن‌ها با اعتدالگرایان تشکیل داده‌اند دید. او تلاش می‌کند زمینه را برای شانه خالی کردن جریان اصلاحات از روند و رویه دولت روحانی فراهم کند.

او در مورد چرایی اقبال جریان اصلاحات به روحانی و گره خوردن سرنوشت جریان سیاسی مطلوب خود به شیخ دیپلمات مدعی شده است: «قصد اصلاح‌طلبان این بود، با انتخاب روحانی به مردم فرصتی برای تنفس داده شود. اگر می‌دانستیم از جانب نیرو‌های تمامیت‌خواه این همه سنگ پیش پای روحانی خواهد افتاد و از آن سو، دولت دست راستی مانند ترامپ بر سر کار خواهد آمد. شاید بهتر بود اساساً عطای انتخابات را به لقایش می‌بخشیدیم و سرنوشت اصلاحات را به دولت روحانی گره نمی‌زدیم».

تئوریسین جریان اصلاحات که همواره در عین حمایت از دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش کرده انتقاداتی هم به آن مطرح کند تا در روزی مثل امروز بتواند زمینه جداکردن راه اصلاح‌طلبان از دولت تدبیر و امید را فراهم آورد؛ این بار خیلی صریح و جدی روحانی و دولتش را زیر بار انتقاداتش برده و عنوان کرده است: «دولت روحانی هم استعداد و ظرفیت کافی برای مقابله با معضلات داخلی نداشت.»

همچنین علی عبدالعلی‌زاده وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات با بیان اینکه دولت روحانی باید استعفا دهد، اظهار داشت: وقتی دولت کاری برای مردم نمی‌کند، بهتر است رها کند و برود. مسئولیت‌ها تا وقتی ارزش دارد که انسان بتواند خدمت کند و اگر نمی‌تواند خدمت کند باید کنار برود و وقتی خودشان کنار نمی‌روند مجلس باید ورود کند و وظیفه مجلس همین است.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا دولت روحانی را اصلاح‌طلب می‌داند یا خیر، گفته است: این دولت هیچگاه اصلاح‌طلب نبوده و اصلاح‌طلبان تنها از آن حمایت کردند و آقای روحانی هم هیچگاه نگفته اصلاح‌طلب است.
 
کدام حامیان دولت به دنبال برکناری روحانی هستند؟

خانه تکانی اساسی در دولت

پیشتر سیدحسین موسویان از نزدیک‌ترین چهره‌ها به حسن روحانی در ایام مذاکرات هسته‌ای، نسبت به ادامه وضعیت کنونی در صحنه سیاسی جاری هشدار داده است و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است برای خروج از بن بست به «استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس» تن دهند.

این دیپلمات پیشین ایران نبود اجماع و وحدت داخلی را به دلیل اختلافات جناح‌های سیاسی، بزرگترین مانع خروج از بن‌بست کنونی برشمرده و اضافه کرده است: «بزرگان نظام باید قبل از هرچیز دراین مورد چاره‌اندیشی کنند؛ حتی به قیمت یک خانه‌تکانی اساسی در دولت یا حتی استعفای دولت فعلی و برگزاری انتخابات زودرس، زیرا استمرار وضع فعلی تا ۲ سال دیگر، ممکن است موجب لطمات غیرقابل جبران شود.»

مجموعه سؤالاتی از جنس همان سؤالاتی است که درباره اصولگرایان نیز مطرح می‌شود و آن این که آیا اصلاح‌طلبان به همین راحتی می‌توانند شانه از زیر بار مسئولیت خارج کنند؟ آیا این تقدیم دو دستی قدرت به جبهه روبرو، چه مزایایی دارد؟ اصلاح طلبان میخواهند با قصد بدست آوردن کرسی انتخابات در ۱۴۰۰ از روحانی عبور کنند. عبوری که شاید نسبت به خاتمی و هاشمی هم صورت گرفت.

در پایان باید پرسید بالاخره پروژه عبور از روحانی، توطئه است یا نه؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰
با سلام ، یکی از اشکالات اساسی ثبت اختراعات نخبگان کشور از سال ۱۳۹۲ تا کنون :
اینجانب نیز در این روند مشکل داوری اختراعات را دارم یعنی زمانی که طرح اینجانب نو و جدید است ولی مراجع و داوران پس از گرفتن هزینه های بالا طرح را تایید نمی کنند و در پاسخ می گویند دوست داریم طرح شما را رد کنیم برو پیش هرکسی که دوست داری بگو این مرجع را قبول ندارم اداره نیز می گوید ما طبق قانون مجبور هستیم طرح شما را رد کنیم . برخی از مراجع نیز می گویند داور متخصص ندارند !
در این خصوص به کارشناس اداره اختراعات متن زیر را ارسال کردم :
کارشناس محترم با سلام ، اینجانب به شخصه اعتقادی به روند مارکسیستی و وارداتی اداره اختراعات که با قانون اساسی کشور در تضاد می باشد ندارم . بر فرض مثال متقاضی پرونده خود را به حداقل ۵۰ مرجع ارسال کند و پرونده ۳ ماه در هر مرجع توقف کند تا یکی از این مراجع داور متخصص داشته باشند و طرح را درست مورد داوری قرار دهند ، این یعنی اتلاف وقت چیزی حدود ۸ سال و پرداخت هزینه چیزی حدود ۳۰ ملیون تومان . در حال حاضر ۱۱ مرجع در پرونده های قبلی اعلام کرده اند داور متخصص ندارند! . اولا بعد از ۸ سال پرونده به چه درد متقاضی می خورد ؟ ، دوم اینکه اگر اینجانب بخواهم 30 اظهارنامه با این روند ثبت کنم یه چیزی حدود 900 ملیون باید هزینه کنم ( بنظر شما امکان ثبت اختراع به صورت غیر مستقیم از اینجانب سلب نشده است ؟ ) ، ایا بعد از اینکه سند را دریافت کردم همین دولت این هزینه را می تواند طی فرآیندی به اینجانب برگرداند ( به قول دوستمون خود سند اختراع ۵ کیلو روغن نباتی ارزش داره ؟ ) ، یا قرار است متقاضی در جامعه رها شود ؟ . در اداره شما مردم دو دسته هستند برخی با سرمایه های خود اختراع ثبت می کنند برخی با دارایی های خود. اشخاصی که با دارایی خود اختراع ثبت می کنند مثل اعضا هیات علمی ، اشخاصی که به بدنه آزمایشگاه و پژوهشگاه ها متصل هستند ، این افراد هر هزینه ای بابت اختراع انجام می دهند دولت طی فرآیندی این هزینه را به آن ها برگشت میدهد یا از طریق گرنت دانشگاهی یا از طریق پژوهش تولید . یعنی این وسط فقط پول جابجا می شود و کسی ضرر نمی کند. دسته دوم کسانی هستند که با سرمایه های خود اختراع انجام میدهند مثل افراد که مدارک عالیه دانشگاهی دارند مشغول کار هستند اما به بدنه دولت وصل نیستند ، این افراد تحت هر شرایطی اگر نتوانند اظهارنامه خود را به ثبت برسانند آن ها هم سرمایه خود را از دست داده اند و هم دارایی خود را که همان اختراع می باشد . چون این افراد مجبور هستند نسبت به افراد اول یک مرحله بیشتر برای فرایند ثبت انرژی صرف کنند ، این روند به صورتی طراحی شده که به مرور زمان قشر متوسط جامعه منحل خواهد شد . و جامعه دو قطبی می شود یعنی دو قشر بالا و پایین که در این صورت کاپیتالیسم رخ می دهد و …
https://www.farsnews.ir/news/13990415000143/
http://ipm.ssaa.ir/ENQ/List
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار