به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، محدودیتهای تسلیحاتی ۱۳ ساله علیه ایران که در شورای امنیت سازمان ملل اعمال شده بود، روز یکشنبه طبق قطعنامه ۲۲۳۱ که برجام را مورد تایید قرار داده بود، منقضی شد.
وبگاه خبری «میدل ایست مانیتور» بعد از این مقدمه، نوشت: این یعنی ایران میتواند تسلیحات متعارف بخرد و بفروشد؛ یک پیروزی دیپلماتیک در مقابل آمریکا که تلاشهایش در دو ماه گذشته برای تمدید این محدودیتها با مخالفت چین و روسیه، اعضای شورای امنیت، مواجه شد؛ دو کشوری که تصور میشود جزء اولینها در انجام معامله تسلیحاتی با ایران باشند.
بنا بر این گزارش، با این حال کاخ سفیدِ تحت کنترل ترامپ علیرغم خروج یکجانبه از برجام، خودش را همچنان عضوی از برجام میداند و میگوید تحریمهای سازمان ملل تحت مکانیسم موسوم به اسنپبک بازگشته است. کشورهای اروپایی امضاکننده برجام، اما ضمن ابراز تاسف از خروج آمریکا، بر تعهد خود به این توافق تاکید کردهاند.
در ادامه این مطلب به صحبتهای «سردار سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در واکنش به ادعای آمریکاییها درباره فعال شدن مکانیسم ماشه اشاره شده و آمده است: به هر حال ایران کشوری مستقل است و از زمان تبدیل شدن به جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ با پرداخت هزینههای زیاد چه به لحاظ انسانی، در مقابل حمله عراق تحت حمایت غرب و چه اقتصادی، به طور مثال تحریمهای تحت هدایت آمریکا، از استقلال خود دفاع کرده است. حتی میتوان عقبتر رفت و کودتای ۱۹۵۳ با حمایت سیا برای تضعیف دموکراسی و مطالبه آزادی از استثمار خارجی را به یاد آورد. رخدادی که قطعاً زمینه را برای انقلاب مردمی ایران فراهم کرد.
بنابر این مطلب، آخرین مورد ناکامیهای ایالات متحده (انقضای محدودیتهای تسلیحاتی) برای مجازات ایران به دلیل مقاومت این کشور در مقابل اوامر دیکتاتوروار واشنگتن یکبار دیگر نشان داده که ایران ملتی مستقل و آزاد است که بر پایه ترکیبی از استقامت، عدم تبعیت و اتکا به نفس ساخته شده است. این البته چیزی است که به بهای سنگینی به دست میآید.
«حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران در سخنرانی آنلاین خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: آمریکا نه میتواند مذاکره، نه میتواند جنگ را بر ما تحمیل کند. زندگی تحت تحریم سخت است، اما بدون استقلال سختتر خواهد بود.
میدل ایست مانیتور بعد از ذکر سخنان حسن روحانی، مینویسد: این همان چیزی است که غرب، متحدان و مشتریان آن در منطقه هنگام بررسی چگونگی برخورد با ایران آن را در نظر نمیگیرند، بخصوص وقتی که شرافت و عزت ملی با منافع ملی ترکیبی قدرتمند ایجاد میکند.
در ادامه این گزارش ضمن ذکر مشکلات اقتصادی ایران در نتیجه تحریم و فشار اقتصادی آمریکا، آمده است: با این وجود ایران همچنان پابرجاست و مثالی نادر از کشوری مستقل در خاورمیانه [غرب آسیا] است که سیاستهای خود را دنبال میکند و به دنبال سرنوشت خود است. شاید مثال دلخواهی برای همه (به دلیل مشکلات) نباشد، اما همواره نشان داده هر آنچه برای بودن به عنوان یک کشور مستقل، آزاد و مسلمان نیاز است، دارد.