زمانی که از ناجا صحبت می کنیم نام امنیت به چشم می آید حالا می خواهد در مبارزه با مفسدان اقتصادی باشد یا اشرار منطقه و در راستای کمک و مساعدت سازمان ها،ناجا نیز تمام ابزار و امکانات خود را برای مقاله با این ویروس بکار گرفته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهربانو نوری نیا- به مناسبت هفته نیروی انتظامی برآن شدیم دستاوردهای ۶ ماهه اول سال ۹۹ این ارگان را بررسی کنیم سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی در مورد اقدامات سال گذشته ناجا صحبت کرد و گفت: راه اندازی پلیس امنیت اقتصادی از موفقیتهای خوب این نیرو طی سال ۹۸ بود که مورد توجه نیز قرار گرفت.
جلوگیری از ورود و خروج کالای قاچاق، برخورد با مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید کنندگان و تامین امنیت مراکز تولیدکننده از شاخصها و اولویتهایی است که باید در پلیس امنیت اقتصادی درسال جاری مورد توجه خاص باشد.
عالیترین مقام انتظامی کشور به موضوع کاهش سرقت اشاره کرد: در این راستا فرماندهان انتظامی استانها باید به صورت جدی برنامه ریزی اصولی داشته باشند و لازم است که سایر دستگاههای مربوطه نیز در این بحث نیروی انتظامی را یاری کرده و پای کار باشند.
همچنین در خصوص تلفات جادهای نیز گفت: در ایام نوروز سال ۹۹، شاهد کاهش ۶۵ درصدی جان باختگان ناشی از تصادفات بودیم که این امر به دلیل همکاریهای خوب پلیس راهور محقق شد، امیدواریم به یاری خداوند و با هدف گذاریهای سال گذشته این میزان از کاهش تلفات جادهای ادامه داشته باشد.
از زمان آغاز شیوع این بیماری در کشور همه مسئولان و نهادهای دولتی و غیر دولتی برای سرکوب و ریشه کنی این بیماری دست بکار شدند، اما هنوز درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است و تمام مسئولان عزم خود را در زمینه کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری جزم کرده اند.
در راستای کمک و مساعدت سازمان ها، نیروهای مسلح نیز تمام ابزار و امکانات خود را برای مقاله با این ویروس بکار گرفته و همچنان در این زمینه به یاری وزارت بهداشت شتافته و مراکز درمانی و بیمارستانهای خود را برای پذیرش بیمارانی که به این ویروس مبتلا شده اند، قرار داده اند.
همان طور که گفته شد در شرایطی که در کشور انتشار این ویروس به اپیدمی تبدیل شد، نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش و نیروی انتظامی هر یک به سهم خود در این زمینه نقش آفرینی کرده و همه امکانات و تجهیزات خود را برای مقابله با این بیماری این ویروس به میدان آوردند.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز از این امر مستثنی نبود و علاوه بر انجام وظیفه ذاتی خود برای برقراری نظم و امنیت در جامعه، برای مقابله با این ویروس از همه تجیهزات خود اعم از تجهیزات مورد نیاز برای ضد عفونی کردن معابر و در اختیار گذاشن مراکز درمانی گرفته تا مقابله با سودجویانی که اقدام به احتکار لوازم بهداشتی مورد نیاز مردم کرده بودند وارد عمل شد.
اقدامات نیروی انتظامی از زمان شیوع ویروس کرونا به شرح زیر است:
۱-آمادگی پلیس برای همکاری و تعامل همه جانبه برای مقابله با شیوع کرونا ۲-اجرای رزمایشهای پدافند زیستی با هدف مقابله با کرونا ۳-راه اندازی سامانه غربالگری کرونا ۴-همکاری تیمهای مراقبت سلامت ناجا با وزارت بهداشت ۵-اقدامات یگانهای ویژه در مقابله با ویروس کرونا ۶-تولید و توزیع بیش از ۲۰۰هزار ماسک بهداشتی ۷-ضدعفونی بیش از ۵ هزار واحد مسکونی ۸-رژه خدمت این بار با اهدای خون ۹-نقش پلیس پیشگیری در مقابله با شیوع کرونا ۱۰-اجرای طرح خلوت سازی ۱۱-نقش کارکنان انتظامی و یگان امداد در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی ۱۲-تشکیل قرارگاه مقابله با شیوع ویروس کرونا در پلیس راه آهن و فرودگاههای کشور
همچنین سردار مقیمی به اقدامات انجام شده پلیس امنیت اقتصادی در سه ماهه اول سال ۹۹ اشاره کرد و گفت:در این راستا ۵۰۰ خودروی متخلف توقیف و یک هزار و ۷۹۰ پرونده نیز تشکیل شده است.
این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف ما تامین نیازهای مردم بوده و در این راستا قرارگاه ما روزانه به صورت تاکتیکی و عملیاتی کشور را رصد میکنند، عنوان کرد: در بحث تعداد پروندههای تشکیل شده برای احتکار در سه ماهه سال ۹۹ هم ۴۰۰ درصد افزایش عملکرد نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته داشته ایم.
وی ادامه داد: همچنین در سه ماهه سال جاری (تا ۲۱ تیرماه جاری) بالغ بر ۱۵ میلیون و ۳۱۸ هزار انواع ماسک و در بازرسیها ۱۷۱ میلیون و ۳۱۳ هزار دستکش کشف شده است.
سردار مقیمی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی بیش از ۲ میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده و مقادیر قابل توجهی ژل، پد الکی و ... کشف و همچنین از ۱۲۷ هزار باب داروخانه و انبار بازرسی و طی این مراحل بالغ بر ۸ هزار انبار و داروخانه متخلف پلمب شده است.
وی در ادامه به اخلال در نظام اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این راستا تعداد پروندهها کاهش یافته، اما از نظر ریالی افزایش داشته که بیشتر تلاش ما بر این بوده پرونده دانه درشتها را بررسی کنیم.
سردار مقیمی با بیان اینکه در خصوص قاچاق کالا در سال جاری وضع مناسبتری نسبت به سالهای گذشته داشتیم، تصریح کرد: در بحث برخورد با جرایم اقتصادی هم نیازهای روز جامعه و مردم را در نظر میگیریم.
وی با اشاره به اینکه امسال در بحث فرار مالیاتی کاهش قابل توجهی داشتیم، به قاچاق خروجی هم اشاره کرد و گفت: امسال قاچاق خروجی به حداقل رسیده و نزدیک به صفر شده است.
سردار مقیمی همچنین عنوان کرد: در زمینه فرآوردههای نفتی و سوختی نیز از ابتدای سال تاکنون ۷۰ درصد افزایش کشفیات نسبت به سال گذشته داشته ایم.
وی ادامه داد: در بحث قاچاق دام سبک ۲۴ درصد و دام سنگین نیز ۲۳ درصد کاهش داشتیم و تلاش کردیم حوزههای صادرات قانونی را تقویت کنیم.
سردار مقیمی همچنین به اهمیت هوشمندسازی پلیس اشاره و عنوان کرد: در پلیس گمرک در بحث هوشمندسازی پلیس بحمدالله اقدامات مطلوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه توجه و رسیدگی به جرائم سازمان یافته از اولولویتهاست، عنوان کرد: تمرکز بر جرائم سازمان یافته بدین معنا نیست که به جرایم خرد کمتر توجه شود؛ در هر حال توجه ما بر جرایم سازمان یافته و کلان است و ما در جرایم سازمان یافته توفیقات خوبی داشته ایم.
سردار مقیمی ادامه داد: در پروندههای قاچاق یکصد میلیون تا ۵۰۰ میلیون در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته ایم و پروندههای زیر ۱۰ میلیون تومان ۶ درصد کاهش نشان میدهد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا همچنین تصریح کرد: در بحث استقرار نیز توافق و تعامل خوبی با گمرک داشته ایم و یک توافق نامه سه طرفه در سال گذشته امضا کردیم و در ۱۲ نقطه مستقر شدیم و امسال قرار است در ۳۰ نقطه مستقر شویم و عمده ورودیها و خروجیها استقرار پیدا کنیم.
سردار مقیمی گفت: هر خودرویی که وارد کشور میشود محمولههای آن بازرسی و کنترل میشود، در واقع در این سه ماهه ۳۶ هزار و ۷۰۰ کنترل و بررسی محمولههای گمرکی انجام شده است و ۶۰۰ هزار مورد نیز انبارهای شهری را بازرسی کرده ایم که ۱۴ مورد منجر به تشکیل پرونده شده است و ارزش تخلفات ریالی بالایی در این بازرسیها کشف کرده ایم همچنین در ۲۴ بندر و ۸ مرز زمینی مستقر شده ایم که در گام بعدی در ۴۱ منطقه مستقر میشویم.