پژوهشگران مدعی هستند که استفاده از مواد معدنی نانو در خوراک طیور میتواند باعث بهبود رشد جوجههای گوشتی شده و همچنین روی افزایش اشتها و هضمپذیرتر شدن غذای طیور تاثیر مثبت داشته باشد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، آزمایشی که در بریتانیا انجام شده، نشان میدهد که افزودن نانوذرات روی پوششی از جنس اسیدآمینه به غذای مرغها به رشد بهتر آنها کمک کرده و در عین حال هضمپذیری غذا نیز بهبود مییابد. مرغهایی که این نوع رژیم غذایی را داشتند از استخوانهای قویتر نیز برخوردار شدهاند.
پژوهشگران مدعی هستند که استفاده از مواد معدنی نانو در خوراک طیور میتواند باعث بهبود رشد جوجههای گوشتی شده و همچنین روی افزایش اشتها و هضمپذیرتر شدن غذای طیور تاثیر مثبت داشته باشد.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ناتینگهام ترنت برای بررسی تاثیر تغذیه طیور با نانومواد معدنی، آزمایشهایی را روی مرغها انجام دادند. آنها از نوعی نانومواد معدنی دارای پوششی از جنس اسید آمینه (نانوذرات روی) در خوراک مرغها استفاده کردند.
محققان دریافتند که این روش به طور واضح موجب افزایش وزن مرغها شده و مصرف خوراک جوجههای گوشتی را در مقایسه با زمانی که روی معدنی (zinc) استفاده میشود، افزایش داده است.
قابلیت هضم بهبود یافته و در عین حال این رژیم غذایی تاثیر مثبت بر قدرت استخوان درشتنی داشته است، فاکتوری که برای مرغهای گوشتی اهمیت زیادی دارد.
نانوذرات به دلیل ابعاد کوچکی که دارند از زیستفعالیت بالایی برخوردار هستند به این معنی که بهطور موثری به بدن منتقل میشوند و پوشاندن آنها با اسیدآمینه موجب جذب بهتر آنها میشود.
فلز روی تاثیر مثبت زیادی روی سلامت و رشد طیور دارد و یافتن روشی کم هزینه برای هضم آن برای مرغداران اهمیت زیادی دارد.
بسیاری از خوراکهای طیور از گیاهان و حیوانات تامین میشود که حاوی روی هستند. اما معمولا مقادیر زیادی فیتات نیز در کنار روی وجود دارد که با اتصال به روی موجب کاهش جذب آن در سیستم گوارش میشود که این امر زیستفعالیت روی را در رژیم غذایی کم میکند.
پیش از این ثابت شده که کاهش روی موجب کندی رشد، کوتاه شدن و ضخیمشدن پاها میشود. امیلی برتون از دانشگاه ناتینگاه ترنت گفت: «روی چنان تاثیر مثبتی بر سلامت و رشد طیور دارد که یافتن روشی ارزان برای هضم بهتر آن بسیار عالی است.»
گارث کیو، از محققان این پروژه افزود: «فناوری نانو به طور گستردهای در زمینههای مختلف از پزشکی گرفته تا مواد غذایی استفاده میشود. ما در این پروژه به دنبال رویکرد میانرشتهای بودیم که بتواند به تامین امنیت غذایی کمک کند.»