آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۵۴۹۹
آخر هفته ‎با اخبار دانشگاهی | صنفی

تعیین و تکلیف بورسیه‌های بلاتکلیف / آغاز رزمایش دانشجویان جهادی در نذر مهارت

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

// از تعیین و تکلیف بورسیه‌های بلاتکلیف تا آغاز رزمایش دانشجویان جهادی در نذر مهارت

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.


سهم ناچیز دانشگاه فنی و حرفه‌ای از بودجه‌های فرهنگی و رفاهی

رضا مهدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای در خصوص وضعیت تخصیص بودجه در ۶ ماه اول سال گفت: متاسفانه در دانشگاه فنی حرفه‌ای تقریبا بودجه دانشجویی بسیار کم است و بیشترین بودجه در حوزه تغذیه استفاده می‌شود، برای ما وهمه دانشگاه‌ها هم بیشترین سهم بودجه دانشجویی به تغذیه اختصاص دارد.

وی افزود: هر پرس غذایی که دانشجویان در دانشگاه فنی حرفه‌ای استفاده می‌کنند دولت ۱۶۰۰ یا حداکثر ۱۷۰۰ تومان به ازای هر پرس به ما پول می‌دهد که عملا عدد بسیار کوچکی است. ما در زندگی روزمره داریم می‌بینیم که عددی نیست. همین عدد برای دانشگاه‌های دولتی یعنی متوسط دانشجویان دولتی حدود ۸۰۰۰ تومان است که دانشگاه فنی و حرفه‌ای تقریبا یک پنجم آنچه که دانشگاه‌های دیگر از دولت می‌گیرند، به این دانشگاه اختصاص داه می‌شود که دلیل آن هم برمی گردد به سابقه دانشگاه فنی حرفه‌ای که قبلا زیرمجموعه آموزش و پرورش بود و آنجا شاخص‌ها و معیار‌ها متفاوت است و الان در واقع آن شاخص‌ها را با آموزش عالی وقتی مقایسه می‌کنیم بسیار کم است.
 
////

مهدی اضافه کرد: از اواخرسال ۹۸ دانشگاه فنی وحرفه‌ای به زیر مجموعه آموزش عالی منتقل شده و سازمان برنامه و بودجه به دلیل بسته شدن بودجه، بودجه ۹۹ را اصلاح نکرد، اما برای سال جدید بودجه دانشگاه فنی و حرفه‌ای بر اساس شاخص‌های وزارت علوم و زیر بخش آموزش عالی اعمال شود که امیدواریم برای سال ۱۴۰۰ یک گشایشی شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد:، چون امسال تغذیه دانشجویی نداشتیم، بودجه کاهش پیدا کرد. در حد شاید کمتر از یک میلیارد بوده، بنابراین باید بگوییم تمام بودجه تخصیص پیدا کرده، چون پولی نیاز نداشتیم که بخواهیم خرج کنیم.
 

مهلت ارسال آثار به جشنواره علوم انسانی فارابی تا ۲۰ آبان تمدید شد

حسین میرزایی گفت: دبیرخانه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی به دلیل تماس‌های علاقه‌مندان به ویژه دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و ناشران، برای ثبت و ارسال آثار، زمان ثبت آثار در سامانه را تا بیستم آبان‌ماه تمدید کرده است و این مدت مجدداً تمدید نخواهد شد.

وی افزود: تمامی پژوهشگران حوزه علوم‌انسانی و اسلامی، دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و ناشران تنها تا پایان روز سه شنبه بیستم آبان ماه ۱۳۹۹ فرصت دارند، آثار خود را شامل «کتاب پژوهشی»، «گزارش نهایی پژوهش»، «رساله دکتری» و «پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد» که در سه سال گذشته (از ابتدای فروردین ۱۳۹۶ تا پایان اسفند ۱۳۹۸) انجام شده است، در سایت جشنواره به نشانی (WWW.FARABIAWARD.IR) ثبت کنند.

میرزایی تصریح کرد: آثار علمی در این دوره از جشنواره نیز در پانزده گروه علمی «اخلاق، ادیان و عرفان»، «تاریخ، جغرافیا و باستان‌شناسی»، «حقوق»، «زبان، ادبیات و زبان‌شناسی»، «علوم اجتماعی و علوم ارتباطات»، «علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی»، «علوم تربیتی، روان‌شناسی و علوم ورزشی»، «علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای»، «علوم قرآنی، تفسیر و حدیث»، «فقه و اصول»، «فلسفه، منطق و کلام»، «فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی و کتابداری»، «مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)»، «مطالعات هنر و زیبایی‌شناسی» و «مطالعات میان رشته‌ای» دریافت می‌شوند. بخش بین‌الملل جشنواره نیز آثار مربوط به حوزه ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی را دریافت می‌کند.
 

مهلت ۱۰ روزه دانشگاه‌ها برای ثبت‌نام بورسیه‌های بلاتکلیف

جلسه ۲۵۶ هیأت عالى جذب اعضاى هیأت علمى دانشگاه‌ها و مراکز آموزشى شوراى عالى انقلاب فرهنگى به ریاست محمدعلى کى‌نژاد رئیس هیأت عالی جذب، در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد. کى‌نژاد در ابتدای جلسه با بیان اینکه سیاست‌گذاری جذب اعضای هیأت علمی بر عهده هیأت عالی جذب است، تأکید کرد: البته سیاست‌گذاری‌های کلان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می‌شود و هیأت عالی جذب در مسائل اجرایی ورود نمی‌کند.

وی در مورد فراخوان تعیین تکلیف بورسیه‌های بلاتکلیف خاطرنشان کرد: بر اساس ۴ لیست اعلامی توسط مجلس شورای اسلامی، هیأت مرکزی جذب وزارت علوم، سازمان امور دانشجویان و هیأت عالی جذب، ۵۴ نفر شرایط ثبت نام در این فراخوان را دارند.

کی‌نژاد ادامه داد: بعد از ثبت نام و بررسی بورسیه‌های بلاتکیلف، دانشگاه‌ها ۱۰ روز مهلت دارند که ثبت نام‌کنندگان را تعیین تکلیف کنند و در غیر این صورت هیأت مرکزی جذب بر اساس اختیاری که دارد، رسیدگی خواهد کرد.
 


خوابگاه‌های متاهلی پای وزیران علوم و بهداشت را به مجلس کشاند

تاخیر در توسعه و ساخت خوابگاه‌های متاهلی باعث شده تا مجلس شورای اسلامی وزیران بهداشت و علوم را برای پاسخگویی به مجلس بخواند.
 
////
 
توسعه خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌ها پس از تصویب قانون تسهیل ازدواج از سوی مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۹۹ به عنوان اولویت طرح‌های عمرانی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است که بر اساس این قانون دانشگاه‌ها باید شرایط تامین و یا ساخت خوابگاه‌های متاهلی را برای دانشجویان در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند.

خبرگزاری دانشجو گزارش‌ها و پیگیری‌های متعددی در خصوص اجرای این قانون از سوی دانشگاه‌ها داشته که متاسفانه به دلایل مختلف تاکنون خوابگاه‌های متاهلی در سایه این قانون توسعه‌ای پیدا نکرده است.

در همین راستا مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه تسهیلاتی برای ساخت این خوابگاه‌ها در نظر گرفته است که سازمان‌ها و نهاد‌های مرتبط که باید شرایط پرداخت این تسهیلات را فراهم کنند با گذشت ۷ ماه از سال تاکنون این شرایط فراهم نشده است.

دانشگاه‌ها نسبت به این شرایط معترض بوده و بانک مرکزی را مقصر این شرایط و پرداخت نشدن تسهیلات بانکی می‌دانند در صورتی که مشکل اصلی اینجاست که مجلس شورای اسلامی در نقش نظارتی خود بسیار ضعفیف عمل کرده و چه بسا هیچ نظارتی براجرای قانون بودجه ندارد.
 


فرایند درخواست وام شهریه به دانشجویان روزانه و نوبت دوم دانشگاه‌ها اعلام شد

صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم روند درخواست و پرداخت وام شهریه به دانشجویان شهریه پرداخت را اعلام کرد.

معاونت امور دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان با توجه به مشکلات ثبت درخواست وام‌های دانشجویی فرایند ثبت نام و پرداخت وام شهریه برای دانشجویان شهریه پرداز را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، در این اطلاعیه شرایط پرداخت وام به دانشجویان شاغل اعلام شده است.

////


۶۰ گروه جهادی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور در طرح بزرگ نذر مهارت اعلام آمادگی کردند

گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور در راستای نهضت مسئله محوری و ماموریت‌های تخصصی اختصاصی خود، طرح بزرگ نذرمهارت را باهدف ارائه دادن خدمات به مناطق مستضعف نشین اجرا می‌کند.

آرمان عباسی، مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور بزرگترین ماموریت بسیج دانشجویی را ورود به مسائل و چالش‌های مبتلا به روزِ کشور تحت عنوان «نهضت مسئله محوری بسیج دانشجویی» دانست و گفت: بسیجیان دانشگاه‌های کشور باید در این راستا به‌صورت تخصص محور عمل کنند تا بتوانند به ماموریت‌های حوزه تخصصی اختصاصی خودشان جامه عمل بپوشانند.

وی وجود انبوه نیروی انسانی متعهد و متخصص در بین بسیجیان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای را سرمایه عظیم این دانشگاه عنوان کردو افزود: ما با استفاده از این ظرفیت ناب در تلاشیم تا منویات نورانی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) را پیاده کرده و ذیل عنوان طرح‌های ابداعی ایشان ازجمله طرح‌های رزمایش مؤمنانه و کمک‌های مؤمنانه، «طرح بزرگ نذر مهارت» را طراحی و اجرا کنیم.

////

 


۴۶۸ هیئت دانشجویی در دانشگاه‌ها فعال هستند

حجت الاسلام مهدی مستاجران درباره عملکرد هیئات دانشجویی در دوران شیوع کرونا پرداخت و گفت: هیئت‌های دانشجویی از جمله تشکل‌هایی در دانشگاه‌ها هستند که ویژگی خاص آن بدین خاطر است که هیئت پرچم مناسک آیینی عاشورایی را در واقع بلند کرده است و یک خواست قلبی عمومی بین جریان دانشجویی به مکتب عاشورایی است و این فراگیری بین تمامی دانشجویان محسوس است و اکثر دانشجو‌ها خودشان را متعلق به این تشکل می‌دانند به خاطر همین از جایگاه ویژه‌ای در دانشگاه‌ها برخوردار است.

مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح فراگیر در کشور و تعطیلی دانشگاه‌ها محدودیت‌هایی در برگزاری برنامه‌های دانشجویی به وجود آمد، اما باید گفت تنها برنامه‌ای که امسال در دانشگاه‌ها تعطیل نشد هیئت‌های دانشجویی بودند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه دانشجویان غیر بومی با وجود شرایط کنونی نمی‌توانستند در دانشگاه حضور پیدا کنند هیئت‌های دانشجویی ما با این حال به میدان آمدند و تقریباً برنامه هیئت‌های دانشجویان در دانشگاه تعطیل نشد و تمام برنامه‌ها با رعایت دقیق پروتکل‌ها و موازین بهداشتی برگزار شد و حتی دانشگاه‌هایی که خارج از شهر بودند و امکان سرویس‌دهی داخلی دانشگاه نبود باز هم با این حال همان دانشگاه‌ها در اختیار مردم عموم و هیئت‌های عموم قرار گرفت و آن‌ها هم توانستد نقش آفرینی کنند.

مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ما طبق ارزیابی و بررسی‌هایی که داشتیم تعطیلی هیئات نسبت به برنامه‌های دیگر دانشگاه به این دلیل کمتر بود، زیرا اعضای هیئت علمی دانشگاه و کوی اساتید و کارکنان دانشگاه علاوه بر دانشجویان بومی حضور داشتند و خانواده‌های استادان و دانشجویان در این مراسمات شرکت می‌کردند، اما درصد تعطیلی هیئت‌ها تقریباً ۲۰ الی ۳۰ درصد بود منتها به خاطر شرایط کرونا ضعیف‌تر برگزار شد که این یک امر طبیعی است.
 


زمان‌بندی ثبت‌نام وام‌های دانشجویی دانشگاه علم و صنعت اعلام شد

معاونت دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در اطلاعیه‌ای زمان بندی اعطای وام دانشجویی و انواع آن در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را اعلام کرد.

براساس این گزارش، در این اطلاعیه آمده است: دانشجویانی که تمایل به اخذ وام دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دارند طبق زمانبندی و جداول ارائه شده، مدارک و درخواست خود را نهایتا تا ۱۰ آذر ماه در سایت صندوق رفاه بارگزاری کنند تا درصورت بروز مشکل فرصت لازم جهت بررسی و رفع آن وجود داشته باشد.

لازم به ذکر است، دانشجویانی که برای اولین بار درخواست وام دارند، می‌بایست سند تعهد را طبق فرمت جدید ارائه کنند. فرمت جدید به محض دریافت از صندوق رفاه اطلاع رسانی خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار