مسئول بسیج دانشجویی دانشکده پرستاری تهران گفت: ارتباط با خیرین و جذب کمکهای مومنانه برای تهیه تجهیزات و از سوی دیگر برپایی کارگاههای تولید تجهیزات نظیر شیلد و گان از اقدامات مهم این تشکل دانشجویی در دوران کرونا به شمار میرود.
علیرضا جنیدی مقدم، دانشجوی کارشناسی پرستاری و مسئول بسیج دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی تهران پیرامون اقدامات این تشکل دانشجویی در مقابله با کرونا گفت: با شیوع ویروس منحوس کرونا با یک بحران ملی و به بیان دقیق تر با یک بحران بین المللی مواجه شدیم و برای حل مشکلات ایجاد شده نیازمند یک عزم ملی بودیم که با عنایت رهبر انقلاب و همت ملت شریف ایران یک عزم ملی در مبارزه با ویروس کرونا به وجود آمد. در این میدان بسیج دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی و در مقام وسیع تر بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه های فرهنگی، آموزشی، تهیه تجهیزات، کمک های مومنانه، غربالگری و بالینی مشغول فعالیت شدند.
وی ادامه داد: در زمینه های فرهنگ سازی و آموزش تولید محتواهای چند رسانه ای در شبکه های اجتماعی، تولید پوستر ای آموزشی و غیره از ابتدا در دستور کار قرار داشت. همچنین در زمینه های بالینی با اعلام فراخوان ها ابتدا نیروهای داوطلب و متخصص جذب شدند و بنا بر نیاز بیمارستان ها سازماندهی شده و پس از ارائه آموزش های لازم وارد عرصه های بالینی شدند تا به صورت مقطعی این کمبود نیرو در بیمارستان ها را جبران کنند.
جنیدی افزود: در گام های بعد ورود به بحث تجهیزات از عملکرد های موفق بسیج دانشجویی محسوب میشود. از سویی ارتباط با خیرین و جذب کمک های مومنانه برای تهیه تجهیزات و از سوی دیگر برپایی کارگاه های تولید تجهیزات نظیر شیلد و گان بسیارموثر بود.
مسئول بسیج دانشکده پرستاری دانشگاه تهران گفت: همچنین بخشی از نیاز استان گیلان که در اوایل شیوع کرونا به طور جدی به تجهیزات نیاز داشت، توسط بسیج دانشجویی در دانشکده پرستاری و مامایی بارگیری و به سمت استان گیلان ارسال شد.
وی ادامه داد: حضور بسیجیان در طرح های غربالگری مانند سامانه ۴۰۳۰ نیز از اقدامات موثر این تشکل دانشجویی است.
جنیدی اظهار داشت: در نگاه اول شیوع ویروس یک امر مخرب و آسیب زاست؛ اما با وجود این آسیب ها موارد مثبتی هم شکل گرفت. آنچه که ایران را از دیگر کشورهای دنیا متمایز میکند، همدلی و همبستگی ملت ایران در مبارزه با این ویروس بود. ما شاهد این بودیم که پس از راهبرد کمک های مومنانه که رهبر معظم انقلاب ارائه فرمودند بدون وقفه ملت ایران این حرکت ملی را آغاز کرد. این همبستگی در این شرایط واقعا بی نظیر بود.
وی افزود: آنچه که در این بحران درخشید، شیوه های مدیریت جهادی بود. شاید بتوان گفت که پس از دفاع مقدس که کمتر شاهد درخشش تفکر جهادی در مدیریت کلان بودیم، امروز در شیوع کرونا بار دیگر این درخشش را می بینیم و مهمترین عوامل موثره در این ایام ایثار، فداکاری، همبستگی، نوع دوستی و اتحاد جمعی بود. یقینا ثبت وقایع این روزها و روایت آن برای آیندگان موجب استمرار این فرهنگ سازی خواهد بود.
مسئول بسیج دانشکده پرستاری تهران اظهار داشت: مهم ترین مشکلی که در دوران کرونا وجود داشت، نبود تجربه قبلی در سیستم های مربوطه بود که البته امری طبیعی محسوب میشود؛ چرا که پیش از این تجربه چنین همهگیری را نداشتیم. این نبود تجربه منجر به بروز برخی معایب نظیر کمبود نیرو، کمبود تجهیزات، نبود فرهنگسازی و آموزش، دوگانه اقتصاد و سلامت و ... شد. هر چند با حضور مردم و نیروهای داوطلب بخش های زیادی از این معایب بر طرف شده و امیدواریم باقی موارد نیز با توجه به گذشت زمان برطرف خواهد شد.
جنیدی گفت: زمانی که اعتراض مردم در برخی از کشورها نسبت به وضع قوانینی نظیر اجباری شدن ماسک را میبینیم، متاسف میشویم که در یک کشور چطور مردم با دولت ها به خاطر ماسک زدن و رعایت پروتکلهای بهداشتی وارد چالش میشوند و اما در کشور ما یک همدلی و عزم ملی میبینیم؛ گرچه در برهه هایی با سفر های غیر ضروری و بی توجهی به پروتکل ها مواجه شدیم؛ اما آنچه که در اکثریت جامعه وجود دارد یک خواست جمعی برای رعایت پروتکل ها و مبارزه با شیوع ویروس کروناست و با وجود اینکه نقایصی هم داشتیم؛ اما برایند آنچه از جامعه وجود دارد مطلوب است.