رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تستهای تشخیص آنتی ژنها با نتایج تشخیص بسیار سریع از حضور ویروس کرونا در بدن قرار است در ماههای اولیه ورود به کشور در مراکز بهداشتی درمانی دولتی مورد استفاده قرار گیرند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا بیگلری در گفتگو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره پیشینه فعالیتی انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه این مرکز وارد قرن دوم فعالیت خود شده و طی قرن گذشته همواره همراه و همیار مردم بوده است گفت: انستیتو پاستور ایران از روز اول آمادگی خود را برای تشکیل شبکه تشخیص کشوری ویروس کرونا اعلام کرده و پس از ایجاد این شبکه تا به امروز هدایت آن را به نحو احسن انجام داده است.
وی افزود: در ابتدای شیوع این بیماری روزانه کمتر از ۱۰۰۰ تست تشخیص کرونا در ایران انجام میشد که با راه اندازی تعداد کثیری آزمایشگاه در اقصی نقاط ایران در حال حاضر حدود ۳۰۰ آزمایشگاه در این زمینه فعالیت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت تست تا اردیبهشت ماه سال جاری به ۳۰ الی ۴۰ هزار تعداد رسید. با توجه به اینکه تا به امروز راه درمانی برای این بیماری پیدا نشده است، بهترین راه برای پیشگیری از شیوع آن تشخیص افراد ناقل است که به واسطه انجام تست صورت میگیرد.
بیگلری در ادامه به دستور رئیس جمهور مبنی بر افزایش ظرفیت انجام تست در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر روزانه ۴۰ هزار تست در سراسر کشور انجام میشود که به دستور رئیس جمهور تعداد این تستها افزایش خواهد یافت. وزارت بهداشت در اهداف خود با برنامه ریزیهای صورت گرفته این تستها را به ۱۰۰ هزار در روز خواهد رساند که البته تحقق این دورنگاه نیازمند تامین منابع کیتهای تستی است.
وی تاکید کرد: انجام تست زمانی ارزشمند است که افراد ناقل پس از انجام تست و دریافت نتیجه خود را قرنطینه کامل کنند.
رئیس انستیتو پاستور ایران اشاره کرد: تست کرونا در تمام مراکز بهداشتی و درمانی کشور و مراکز ۱۶ ساعته برای کسانیکه مجوز پزشک دارند به صورت رایگان صورت میگیرد و پیگیری این روند برای دیگر اعضاء خانواده آنها که مشکوک به کرونا هستند هم انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه این خدمات در بیمارستانهای دولتی تنها به بیماران بستری شده ارائه میشود گفت: فردی به میل خود تصمیم میگیرد که تست دهد. در این شرایط آزمایشگاههای خصوصی که مجوز تایید انستیتیو پاستور را دارند میتوانند این تست را انجام دهند.
بیگلری افزود:. بسیاری از افراد علی رغم عدم تجویز پزشک به طور خودسرانه به مراکز آزمایشگاهی جهت انجام تست مراجعه میکنند، غافل از اینکه این اقدام به دلیل آلوده بودن مراکز آزمایشگاهی و تست به خودی خود میتواند خطر آفرین باشد و فرد را آلوده کند. تستهای مداوم و پشت سر هم فاقد ارزش هستند.
وی در ادامه با اشاره به تستهای آنتی ژن گفت: سازمان جهانی بهداشت تستهای جدیدی را مبتنی بر تشخیص آنتی ژنها با نتایج بسیار سریع معرفی کرده است و تستهای آنتی بادی را نامعتبر شمرده است. تست آنتی ژن در واقع توانایی تشخیص ذرات ویروسی را در بدن دارد و ما نیز در حال آماده سازی شرایط برای افزایش ظرفیت تستها به واسطه تستهای آنتی ژن هستیم.
بیگلری خاطرنشان کرد: تستهای آنتی ژن وارداتی در ماههای اول به تنها در اختیار مراکز بهداشتی درمانی دولتی قرار میگیرد و برای بیماران سرپایی استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تستهای آنتی بادی ۱۴ روز گذشته بیمار را نشان میدهند گفت: این تستها نباید با تستهای تشخیص بیماری اشتباه گرفته شود؛ اما تستهای آنتی ژن مبتنی بر حضور فعلی ویروس در بدن ساخته شده اند.
بیگلری با اشاره به اینکه کرونا یکی از پیچیدهترین ویروسهای صد سال گذشته است اظهار داشت: ما با ویروسی مواجه هستیم که هیچ سابقه و اطلاعاتی از آن نداریم به همین دلیل اکیدا توصیه میشود از تستهای خانگی که مبتنی بر آنتی بادی در بدن است استفاده نشود. این تستها مبنای تشخیصی ندارند و تنها در مطالعات و تحقیقات پژوهشی به کار میروند.