گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مظفری؛ به دنبال خبر حادثه تروریستی در دانشگاه کابل و کشته شدن چندین دانشجوی افغانستانی موج جدیدی از خشم نسبت به تروریست ها و همچنین تٲسف و همدردی با مردم افغانستان در بین آزادگان و مسلمانان در پی داشت.
افراطی گری و خشونت ظالمانه ناشی از جهل افراد، خباثت های سردمداران و سیاست های سلطه گرانه مستکبرین سالیانی است که گریبانگیر کشور های منطقه غرب و حتی میانی آسیا شده است که حاصلی جز ترویج تفرقه، خسارت های جانی و مالی و حتی عقب ماندگی تمدنی بر کشورها نداشته است و ترمیم آنها زمان و زحمت زیادی می طلبد.
با ناکامی داعش ناشی از مقاومت مردمی، رشادت های رزمندگان، فرماندهی افرادی همچون شهید سلیمانی و شهید المهندس و بیداری مراجع دینی در عراق و سوریه، نیروهای تکفیری پس از شکست به کشور های دیگر از جمله افغانستان پراکنده شدند و در سایه ضعف امنیت و بسترسازی موزیانه عوامل آمریکایی و تکفیری دست به سازماندهی خود و اقدامات خطرناک می زنند. حتی گاهی نیز عوامل آنها در خود اروپا اقدامات تروریستی انجام می دهند که نشانه گریبانگیر شدن سیاست های غرب در منطقه علیه خودشان است.
علاوه بر این، می توان این برداشت را داشت که سیاست های پنهانی برای توجیه ماندن نظامیان تروریست آمریکا و هم پیمانانش در افغانستان به دلیل ناامنی های حاصل از اقدامات مزدورانه تکفیری های داعشی در کار است. سوابق و حتی گاهی اظهارات مقامات غربی نشان داده حامی پنهان و مهم تکفیری ها خود غربی ها هستند تا بتوانند مواضع و اهداف سلطه گرانه خود را ادامه دهند.
با این حال به نظر می رسد یک راه لازم برای کاهش ناامنی ها در منطقه، خروج آمریکا و هم پیمانانش از کشورها است که لازمه آن بیداری، اراده، اتحاد و مطالبه ملت ها و به خصوص جوانان از حکومت های خود برای این امر است.
دولت های منطقه نیز می بایست با تقویت امنیتی خود در عین حفظ استقلال و فاصله گرفتن از بیگانگان فریبکاری که هدفی جز سلطه بر کشورهای منطقه ندارند عرصه را بر بروز تحرکات تکفیری ها تنگتر کنند تا دیگر شاهد کشته شدن مردم مظلوم نباشیم.
علیرضا مظفری - عضو کمیته بین الملل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.