مردم کشور طی چند ماه اخیر با مشکلات متعددی در تامین معیشت و گذران زندگی مواجه شدهاند و تقریبا هیچ نهاد دولتی اقدامی صحیح و البته موثر در جهت رفع این مشکلات انجام نداده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_مردم کشور طی چند ماه اخیر با مشکلات متعددی در تامین معیشت و گذران زندگی مواجه شدهاند و تقریبا هیچ نهاد دولتی اقدامی صحیح و البته موثر در جهت رفع این مشکلات انجام نداده است.
قسمت عجیب ماجرا کمبود بسیاری از مایحتاج ضروری مردم است که توسط تولید کنندگان داخلی در کارگاههای مختلف، تولید میشوند و قاعدتا باید با دردسر کمتر و قیمت مناسبتر روانه بازار شده و به دست مشتری برسد.
کاهش قدرت خرید مردم و بیتوجهی به راهکارهای رفع موانع تولید و ایجاد مشاغل کوچک که با سرمایه کم راه اندازی میشوند و همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و همچنین متوقف شدن چرخ تولید تولید کنندگان داخلی جدای از تاثیر و نقش غیر قابل انکار تحریمها به کم کاری و کوتاهی مسئولان در سمتهای مختلف وابسته است.
رهبر معظم انقلاب بارها در سخنرانیهای مختلف خود مسئله اقتصاد و تلاش در جهت رفع و تامین معیشت مردم را مسئله نخست کشور در شرایط فعلی بر شمردهاند و عرصه اقتصاد را به ویژه به خاطر سیاستهای خصمانه آمریکا عرصه کارزار و جنگ نامیدهاند؛ جنگی که هوشیاری و اقدامات به موقع مسئولان را برای خنثی کردن توطئههای شوم دشمنان میطلبد.
ایشان با صراحت ریشههای مشکلات معیشتی و اقتصادی زندگی مردم را در فعال نبودن تولید داخلی و نبود حمایتهای اساسی از تولید کنندگان داخلی برشمرده است و یکی از نشانههای دولت خدمتگزار را به فکر معیشت مردم بودن عنوان کردهاند.
فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد ضرورت اهمیت به ارتقاء اقتصاد کشور و توجه به بهبود زندگی و معیشت روزمره مردم خط پایانی است بر همه کم کاریها و قصوری که از طرف مسئولان وجود دارد و به زعم آنها متاسفانه با ماجرای تلخ تحریمهای چند ساله اخیر پیوند داده شده و دست روی دست گذاشتن آنها ظاهرا پایانی ندارد.
تحریمها بهانه کمکاری و مکانیسم دفاعی مسئولان
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس به تشریح فشارهای اقتصادی وارده در طی چند ماه اخیر و پیامد روحی و روانی آن در زندگی مردم پرداخت و معتقد است: نباید منتظر دستی از خارج از کشور برای رفع مشکلات اقتصادی مردم باشیم و این مسئولان هستند که با نحوه اقدامات صحیح و توجه به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی میتوانند به مشقت و سختی زندگی مردم پایان بدهند.
او اضافه کرد: اینکه برخی از مسئولان در نهایت بی وجدانی، اخلاق را زیر پا گذاشته و معیشت روزمره مردم را به وقوع اتفاقات سیاسی دیگر کشورها و ابرقدرتهای پوشالی، چون آمریکا که در مدت هاست دچار انحلال و فروپاشی درونی شده، گره میزنند، موضوع خوشایندی نبوده و تنها چهره واقعی و دیگر خواه بودن خود را به مردم نشان میدهند.
این جامعه شناس یادآور شد: کوچکتر شدن سفره مردم و کاهش شدید قدرت خرید در بین آنها بار استرس و اضطراب سرپرست خانواده و سایر اعضا را افزایش میدهد و روح ناامیدی و افسردگی را در جامعه میدمد.
قرائی مقدم همچنین خاطرنشان کرد: مسئولان در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی در حال حاضر با مکانیسم دفاعی فرافکنی از مشکلات معیشتی مردم به سادگی عبور میکنند و شرایط فعلی را تنها به تحمیل تحریمها از سوی کشور ابرقدرتی، چون آمریکا و همدستانش مربوط میدانند.
او برضرورت تغییر روند فعالیت مسئولان درباره رفع مشکلات معیشتی مردم تاکید کرد و گفت: بهتر است به جای آنکه مسئولان همیشه بگویند که فلان مشکل نتیجه تحریمها است با تکیه به توان نیروهای متخصص و زبده داخلی و بها دادن به تولید کنندگان واقعی و ارائه دهندگان خدمات در صدد رفع مشکلات و نواقص فعلی جامعه قدم بردارند.
این جامعه شناس اقتصاد فعلی کشور را بیمار محدودیتها و باید و نبایدهای سست عنصری برشمرد که در نتیجه ناآگاهی و بازیهای سیاسی مسئولان در عرصه اقتصاد با یک سیاست و خط مشی غلط به آن گرفتار شده است و درمان آن تنها نیازمند اعتماد و تکیه به توانمندیهای داخلی است.
البته گفتنی است علاوه بر همه بازیهای سیاسی داخلی گره زدن معیشت مردم به کیلومترها آنطرفتر که جای سوال دارد و باید مراجع قضایی پای کار بیایند که آیا این رویکرد از روی عمد و با برنامه اتفاق افتاده یا خیر؟ و از مسئولان بپرسند که چرا کالایهای اساسی مردم ماه ها در گمرک خاک خورده و بعد از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا قصد ترخیص این اقلام را کرده اند؟ آیا تحمل سختی توسط مردم در این چند ماه جزو مصادیق پایمال شدن حقوق عامه و حقوق بشر نیست؟
گفتنی است در پی رسوب چند ماهه کالاها و مایحتاج عمومی مردم در گمرکات کشور و بیم فساد آنها به دلیل انقضای مدت و از طرفی کمبود آنها در بازار و هشدار مکرر دستگاههای نظارتی و دستور ویژه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به وزیر صمت جلسه فوقالعادهای تشکیل و با توجه به عدم ترخیص چندین میلیون تُن گندم، برنج، روغن، خوراک دام و طیور و تاثیر منفی جای خالی آنها در بازار مقرر شد تمهیداتی اندیشیده شود تا نسبت به ترخیص سریع کالاهای اساسی که در صورت فساد خسارات جبران ناپذیری به کشور وارد میکند، باید جلوگیری شود از همین رو حضور مسولان قضایی در گمرک نشانه پیگیری این ماجرا را دارد و عمرانی معاون دادستان کل در این براه گفته است که شما با کدام حجت شرعی و قانونی واردکنندگان ارزاق مردم را خلافکار جلوه و بیمحابا مورد تهمت قرار میدهید؟ هر اقتصاددان جزء و حتی آفلاینی میداند که هر کالایی با ثبت سفارش، صدور مجوز وزارت صمت و تایید بانک مرکزی از تخصیص ارز گرفته تا تامین آن و مطابق مقررات صادرات و واردات اجازه ورود دارد.
عمرانی همچنین اظهار کرد : مگر میشود نشست و تماشا کرد، نان، روغن و برنج مردم در شرایط سخت و هوای شرجی بنادر ضایع شود؟ شما از کدام حقوق دم میزنید؟ حقوق ملّت که امروز بزرگترین دغدغه آن معیشت مردم است یا حقوقی که بهموجب آن تحت تحریمهای ظالمانه قرار گرفتهایم؟
حالا باید دیده دستگاه قضا در خصوص ترک فعل ها و تخلفات صورت گرفته توسط مسولان دولتی چه اقداماتی می کند مساله ای که ماها معیشت و سفره خانواده معطل کرده است و بسیاری از مشاغل را نیز به تعطیلی کشانده است و تنها بهانه را تحریم و حضور شخص مورد نظر در راس کشور آمریکا بود معرفی می کردند اما به قول این روزها حل مشکل مردم یه جو همت میخواست نه شخص مورد نظر در کاخ سفید!
ضرورت حمایت از تولید کنندگان واقعی داخلی!
عبدالرضا عامریان کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار دانشجو، معضلات معیشتی کنونی را نتیجه بیتوجهی مسئولان به مسئله تولید داخلی که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است برشمرد و گفت: آقایان گناه بیتدبیری و عدم تخصص خود را به گردن تحریمهای خصمانه آمریکا میاندازند و این در حالی است که در حال حاضر توان و تکنولوژی تولید بسیاری از نیازمندیها در داخل کشور را داریم.
او همچنین اضافه کرد: بیشتر مشکلات مردم در حال حاضر به تحریمها ربطی ندارد و تنها با حمایت از تولید کنندگان داخلی و تلاش بیوقفه آنها قابل حل است، اما متاسفانه برخی از آقایان بخاطر منافع شخصی خودشان ماجرا را طور دیگری برای مردم جلوه میدهند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: رفع مشکلات تولید کنندگان داخلی و اختصاص ارز دولتی به ورود مایحتاج مواد مورد نیازشان برای تولید و اشتغال، در شرایط فعلی از اهمیت ویژهای برخوردار است و مسئولان حوزه اقتصاد نباید اجازه بدهند که ارزش دولتی در اختیار عدهای سودجو و برای تامین اهداف مالی شخص قرار بگیرد.
عامریان پیوند زدن حل مشکلات داخلی با تحریمها و تشدید وضعیت فعلی که معیشت روزمره مردم را نشانه رفته است را یکی از علتهای در جا زدن تولید داخل و به ورشکستگی رسیدن تولید کنندگان واقعی و وطن دوست برشمرد.
او همچنین تصریح کرد: عبور از این شرایط بیش از آنکه به تصمیم سیساست مداران شرق و غرب در برخورد با ایران بستگی داشته باشد با متحد شدن مسئولان و یکپارچگی تلاش و هماهنگی آنها با یکدیگر در رفع موانع تولید و یاری رساندن به اصلاح معیشت مردم وابسته خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی به نقش نظارت صحیح مردم بر توزیع ارز دولتی و امکانات و حمایتهای دولتی از تولید کنندگان داخلی اشاره کرد و گفت: متاسفانه مشخص نیست که ارز با نرخ دولتی چرا از لیست سفارش و واردات کالاهای غیر ضروری سر در میآورد و آنوقت تولید کننده واقعی به دلیل نداشتن سرمایه کافی و حمایت ناکافی یا باید دست از تولید بکشد و یا مجبور به دریافت وامهای بانکی با سودهای نجومی و کلان است.
راز حفظ استقلال کشور و بهبود شرایط معیشتی و اقتصادی کشور تنها در تلاش مسئولان در ردههای مختلف مسئولیتی و نبستن امید واهی به یاری ابرقدرتهایی، چون آمریکا و هم پیمانان ناقض حقوق بشر او خلاصه میشود.
مردمی که طی این سالها برای آبادنی و بهبود شرایط کشور و عبور از این بحران با جان و دل قدم برداشتهاند، مستحق زندگی آرام در سرزمینی هستند که با قطره قطره خون شهدا پا گرفته است.
نکته خیلی مهمی که این حامعه شناس محترم بهش اشاره کرده این است که چرا بعد از اعلام شدن نتیجه انتخابات امریکا ، دولت تصمیم به ترخیص کالاها از گمرک گرفته !؟
یک فرضیه بسیار قوی با توجه به انچه که رخ داده به ذهن میرسد که دولت دو واکنش مختلف میتوانست نسبت به نتیجه انتخابات امریکا داشته باشد که در هردو واکنش تحریم های اقتصادی را میتوانست مقصر گرانی ها جلوه دهد و اتفاقا جلوه داد اما خوشبختانه با تدبیر رهبری معظم ، مورد پذیرش عمومی قرار نگرفت
۱- اگر ترامپ پیروز می شد با رها کردن بازار به وپابرجا ماندن قیمت های گران فعلی و نیز افزایش برخی قیمت ها سعی میکردند که این افزایش ها رو همانند قبل به تحریم هایی که ی ترامپ علیه ایران وضع کرده ربط بدهند («هرچه فریاد دارید بر سر امریکا بکشید » ی که ی روحانی میفرمودند )
۲- اگر بایدن (مورد مطلوب دولت با توجه به اظهارات اخیرشان راجع به بایدن) پیروز شود قیمت ها بویژه قیمت ارز را پایین بیاورند تا این ارزانی را به پیروزی بایدن ربط بدهند و طوری به ذهن مردم القا کنند که بایدن با رؤسای جمهور دیگر فرق دارد و زمینه مذاکرات با امریکا و تحمیل برجام بیفرجامی دیگر بر ملت را فراهم کنند و وعده رفع تحریم ها رو دوباره بملت بدهند
و دقیقا همان شگرد و سناریو دوم رو با توجه به پیروزی ی بایدن اجرا کردند
اظهارات اخیر ی ظریف در مورد ی بایدن ، اظهارات اخیر سخنگوی وزارت خارجه در مورد اینکه مذاکرات برجام هنوز پابرجاست و جا برای همه هست و... و اظهارات ی روحانی و ابراز امیدواری ایشان از پشیمان شدن امریکا و توبه کردن او و.. همه در جهت این سناریو و شگردی است که انگار حساب شده و از قبل پیش بینی شده و طراحی شده بوده و..
شما نگاه کنید تا قبل از این بارها رییس بانک مرکزی از کنترل قیمت ارز در مصاحبه های تلویزیونی خبر میداد اما درست برعکس ان اتفاق می افتاد و بالا و بالاتر میرفت چطور حالا بعد از انتخابات امریکا که میگویند ارز پایین میاد واقعا پایین میاد !؟( این امر تعمدی بودن گرانیها و ارزان شدن حساب شده فعلی را ثابت میکند )
سوال جدی ما مردم اینست اگر دولت قصد کنترل قیمت ارز ( که به عقیده برخی کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس ، دولت برای جبران کسری بودجه خودش نرخ انرا بالا برده بود ) داشت و گرانی دلار رو به دلال های ارزی نسبت میداد !! چرا انروزی که دلار به ۲۶۰۰۰ تومن رسیده بود دلال های ارزی رو توسط نیروی انتظامی دستگیر نمیکرد !؟ که مثلا قیمت دلار کاهش یابد
ابتکار عمل و هوشمندی رهبر معظم انقلاب در انتقاد بجا و صریح خود نسبت به برخی گرانیهای بی منطق و توصیه هایی که به مسئولین داشتند درست قبل از برگزاری انتخابات امریکا ، این شگرد را تا حد زیادی خنثی کرد که بخواهند ارزانی ها را به پیروزی بایدن ربط دهند و بگویند او با دیگر رؤسای جمهور قبل امریکا فرق دارد !!
درواقع اگر بگویند که بخاطر پیروزی بایدن ارزانی ها رخ داده خواهیم گفت انتقادات بجای رهبر معظم انقلاب باعث این ارزانی هاست
اگر بگویند به دستور مقام معظم رهبری این ارزانیها رخ داده ، خوب سناریوی سوپرمن سازی و منجی سازی ی بایدن زیر سوال میرود و شکست میخورد و سخن رهبری معظم که دلیل گرانیها را ضعف مدیریتی و عدم هماهنگی برخی دستگاهها میدانستند ثابت میشود
مثلا ی بایدن هنوز بر سر کار نیامده چه غلطی کرده که باعث بشود کالاها در کشورمان ارزان شود !!؟ پس بسیار واضح است که علت گرانیهای دیروز و کاهش قیمتهای امروز چیست!؟ ؛)
سرجمع همه این موارد به این نتیجه میرسیم که اگر فرضا سناریویی در گران کردن ارز و وکالاها قبل از انتخابات امریکا ، و ارزان کردن انها بعد از انتخابات امریکا وجود داشته باشد ان سناریو با تدبیر و سخنان بجایی که رهبری معظم انقلاب که روز تولد نبی اکرم (ص) و قبل از برگزاری انتخابات امریکا داشتند خنثی شد و شکست خورده
و خدا رو شکر این حضرات دولتی ، دیگر نمیتوانند به مردم القا کنند که گرانیها به تحریم های امریکا مربوط بوده و ارزانی ها به پیروزی ی بایدن مربوط است چون رهبری معظم اکثر این گرانیها را به ضعف مدیریت و عدم هماهنگی های داخلی [در دولت ] مرتبط دانستند نه به تحریم
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
یک فرضیه بسیار قوی با توجه به انچه که رخ داده به ذهن میرسد که دولت دو واکنش مختلف میتوانست نسبت به نتیجه انتخابات امریکا داشته باشد که در هردو واکنش تحریم های اقتصادی را میتوانست مقصر گرانی ها جلوه دهد و اتفاقا جلوه داد اما خوشبختانه با تدبیر رهبری معظم ، مورد پذیرش عمومی قرار نگرفت
۱- اگر ترامپ پیروز می شد با رها کردن بازار به وپابرجا ماندن قیمت های گران فعلی و نیز افزایش برخی قیمت ها سعی میکردند که این افزایش ها رو همانند قبل به تحریم هایی که ی ترامپ علیه ایران وضع کرده ربط بدهند («هرچه فریاد دارید بر سر امریکا بکشید » ی که ی روحانی میفرمودند )
۲- اگر بایدن (مورد مطلوب دولت با توجه به اظهارات اخیرشان راجع به بایدن) پیروز شود قیمت ها بویژه قیمت ارز را پایین بیاورند تا این ارزانی را به پیروزی بایدن ربط بدهند و طوری به ذهن مردم القا کنند که بایدن با رؤسای جمهور دیگر فرق دارد و زمینه مذاکرات با امریکا و تحمیل برجام بیفرجامی دیگر بر ملت را فراهم کنند و وعده رفع تحریم ها رو دوباره بملت بدهند
و دقیقا همان شگرد و سناریو دوم رو با توجه به پیروزی ی بایدن اجرا کردند
اظهارات اخیر ی ظریف در مورد ی بایدن ، اظهارات اخیر سخنگوی وزارت خارجه در مورد اینکه مذاکرات برجام هنوز پابرجاست و جا برای همه هست و... و اظهارات ی روحانی و ابراز امیدواری ایشان از پشیمان شدن امریکا و توبه کردن او و.. همه در جهت این سناریو و شگردی است که انگار حساب شده و از قبل پیش بینی شده و طراحی شده بوده و..
شما نگاه کنید تا قبل از این بارها رییس بانک مرکزی از کنترل قیمت ارز در مصاحبه های تلویزیونی خبر میداد اما درست برعکس ان اتفاق می افتاد و بالا و بالاتر میرفت چطور حالا بعد از انتخابات امریکا که میگویند ارز پایین میاد واقعا پایین میاد !؟( این امر تعمدی بودن گرانیها و ارزان شدن حساب شده فعلی را ثابت میکند )
سوال جدی ما مردم اینست اگر دولت قصد کنترل قیمت ارز ( که به عقیده برخی کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس ، دولت برای جبران کسری بودجه خودش نرخ انرا بالا برده بود ) داشت و گرانی دلار رو به دلال های ارزی نسبت میداد !! چرا انروزی که دلار به ۲۶۰۰۰ تومن رسیده بود دلال های ارزی رو توسط نیروی انتظامی دستگیر نمیکرد !؟ که مثلا قیمت دلار کاهش یابد
ابتکار عمل و هوشمندی رهبر معظم انقلاب در انتقاد بجا و صریح خود نسبت به برخی گرانیهای بی منطق و توصیه هایی که به مسئولین داشتند درست قبل از برگزاری انتخابات امریکا ، این شگرد را تا حد زیادی خنثی کرد که بخواهند ارزانی ها را به پیروزی بایدن ربط دهند و بگویند او با دیگر رؤسای جمهور قبل امریکا فرق دارد !!
درواقع اگر بگویند که بخاطر پیروزی بایدن ارزانی ها رخ داده خواهیم گفت انتقادات بجای رهبر معظم انقلاب باعث این ارزانی هاست
اگر بگویند به دستور مقام معظم رهبری این ارزانیها رخ داده ، خوب سناریوی سوپرمن سازی و منجی سازی ی بایدن زیر سوال میرود و شکست میخورد و سخن رهبری معظم که دلیل گرانیها را ضعف مدیریتی و عدم هماهنگی برخی دستگاهها میدانستند ثابت میشود
مثلا ی بایدن هنوز بر سر کار نیامده چه غلطی کرده که باعث بشود کالاها در کشورمان ارزان شود !!؟ پس بسیار واضح است که علت گرانیهای دیروز و کاهش قیمتهای امروز چیست!؟ ؛)
سرجمع همه این موارد به این نتیجه میرسیم که اگر فرضا سناریویی در گران کردن ارز و وکالاها قبل از انتخابات امریکا ، و ارزان کردن انها بعد از انتخابات امریکا وجود داشته باشد ان سناریو با تدبیر و سخنان بجایی که رهبری معظم انقلاب که روز تولد نبی اکرم (ص) و قبل از برگزاری انتخابات امریکا داشتند خنثی شد و شکست خورده
و خدا رو شکر این حضرات دولتی ، دیگر نمیتوانند به مردم القا کنند که گرانیها به تحریم های امریکا مربوط بوده و ارزانی ها به پیروزی ی بایدن مربوط است چون رهبری معظم اکثر این گرانیها را به ضعف مدیریت و عدم هماهنگی های داخلی [در دولت ] مرتبط دانستند نه به تحریم