به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشریات دانشگاهی یکی از ارکان اساسی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و عامل مهمی در بسط فرهنگ گفتگو و ایجاد فضای نقد، آگاهی بخشی، اطلاع رسانی، فرهنگسازی و طرح و بحث موضوعات مختلف در دانشگاهها هستند. از این رو، حمایت و تقویت این حوزه از فعالیتهای دانشجویی سبب ایجاد بستر مناسبی برای رشد فضای پویا و با نشاط فکری، فرهنگی و اجتماعی میشود و زمینه افزایش توانمندی و مشارکت دانشگاهیان در عرصههای مختلف زندگی اجتماعی را فراهم میکند.
دانشجویان در کنار کار علمی که وظیفه و رسالت اصلی آنان در دانشگاه محسوب میشود، میتوانند در قالب موضوعات و زمینههای متنوع به فعالیت در نشریات دانشجویی بپردازند و دیدگاهها و نظرات خود را درباره مسائل مختلف دانشگاه و جامعه بیان کنند.
یکی از اقشار فعال در حوزه رسانه و مطبوعات دانشجویی، دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور هستند که فعالیتهای فرهنگی خود را در قالب نشریات و رسانههای دانشجویی به زبان فارسی منتشر میکنند و نقش گستردهای در آگاهی بخشی، انتشار فرهنگ، ایجاد ارتباط و گفتوگوی بین فرهنگی ایفا میکنند.
دوازدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر۱۲» با اضافه کردن بخشی با عنوان سرزمین مادری به فضای رقابتی جشنواره، ضمن ارج نهادن به فعالیتهای مطبوعاتی این عزیزان، زمینه را برای مشارکت فعال آنان در یک فضای رقابتی سالم و شفاف و به دور از خطکشیها و گرایشهای سیاسی، قومی و فرهنگی فراهم کرده است. ایجاد زمینه برای افزایش ارتباط فرهنگی با فعالان رسانهای و مطبوعاتی داخل کشور فراهم خواهد کرد.
امید است که با تمهیدات درنظر گرفته شده و با همکاری همهی دانشجویان، نهادهای دانشجویی و همه کسانی که دل در گرو فرهنگ اصیل این سرزمین دارند، این جشنواره بتواند گام موثری در راه ارتقای سطح فعالیتهای فرهنگی چه در دانشگاههای کشور و چه در بین دانشجویان ایرانی مقیم خارج کشور و دانشجویان غیر ایرانی علاقمند به فرهنگ و زبان سرزمین مادریمان ایران و ایجاد پویایی و نشاط بیش از پیش دانشجویان به عنوان آیندهسازان ایران اسلامی باشد.
ارتباط فرهنگی با نشریات خارج از کشور
ایجاد ارتباط فرهنگی بین دانشجویان ایرانی خارج از کشور با فعالان رسانهای و مطبوعاتی کشور، اطلاع از فعالیتهای فرهنگی و رسانهای دانشجویان ایرانی خارج از کشور، سهیم کردن دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی فعال در حوزه نشریات و رسانه فارسی زبان در جشنواره نشریات دانشجویی، توجه به ظرفیتهای نشریات دانشجویی و تشویق و ترغیب آن دسته و ارج نهادن به فعالیت رسانهای و مطبوعاتی دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی خارج از کشور از اهداف این بخش است.
مدیران مسئول نشریات دانشجویی برای شرکت کردن در جشنواره میتوانند سامانه جشنواره به آدرس titrfestival.ir ثبت نام و اطلاعات مورد نیاز را وارد و نشریه خود را بارگذاری کنند.
گفتنی است تنها دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور و دانشجویان غیر ایرانی خارج از کشور که اقدام به انتشار نشریه اعم از حقیقی و مجازی (سایت و وبلاگ، نشریات صوتی، نشریات کاغذی-الکترونیک، نشریات چند رسانه¬ای، صفحات اینستاگرام، موشنگرافیک فیلم خبری و فتوکلیپ و اپلیکیشنهای اطلاعرسانی) به زبان فارسی میکنند میتوانند در این بخش شرکت داشته باشند.
هر ساله جشنواره تیتر توسط یکی از دستگاههای آموزش عالی کشور برگزار میشود. سال گذشته جشنواره تیتر ۱۱ به میزبانی وزارت علوم برگزار شد و امسال وزارت بهداشت میزبان جشنواره «تیتر ۱۲» خواهد بود که با شعار «عینیت در خبر، انصاف در تحلیل، آزادی در بیان» برگزار میشود. به رسم هرساله و براساس توافق صورت گرفته میان معاونت فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، این معاونت مستقر دروزارت بهداشت متولی برگزاری جشنواره «تیتر ۱۲» خواهد بود.
این دوره از جشنواره بخشهای متعد و مختلفی دارد. «آثار برگزیده» شامل ۲۶ رسته، «نشریات برگزیده» شامل ۱۸ رسته و «فضای مجازی» شامل ۸ رسته، «بخش ویژه» نیز با دو موضوع در کنار «سرزمین مادری» پنج بخش اصلی جشنواره را تشکیل میدهند.