مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: مدتها است از کیتهای ایرانی استفاده میکنیم و از کیتهای خارجی دپو شده برای مراحلی که نیاز باشد استفاده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیامک سمیعی مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه همکاران آزمایشگاهی ما ۹ ماه در خط مقدم مبارزه با کرونا تلاش کردند اظهار داشت: منظور از گستردگی آزمایش افزایش تعداد آزمایشگاهها و تجهیز آنها است و کشور ما تنها کوری است که در تحریم این اقدام را انجام میدهد.
وی افزود: کیفیت کیتهای تشخیص سریع در مراکز سیار و ثابت استفاده میشود و مقرر شد کیتهای سایر تولیدکنندگان مورد ارزیابی قرار گیرد و استفاده شود، هزینه آزمایش کوید ۱۹ در بخش خصوصی به ۳۰۱ هزار تومان کاهش یافت و در مراکز دولتی به ۲۴۰ هزار تومان رسیده است و امیدوارم این تعرفه جدید به سرعت با تعرفه قبلی جایگزین شود.
سمیعی با بیان اینکه برخی آزمایشگاهها ممکن است تخلفاتی داشته باشند اظهار داشت: باید تخلفات به سامانه ۱۹۰ گزارش شوند، تقاضا میشود مردم تخلفات را به مراجع اصلی انعکاس دهند تا این تخلفات مورد بررسی قرار گیرد. در شرایط خاص که شدت موج زیاد میشود ممکن است تا یک هفته پاسخ آزمایش به بیمار اعلام شود.
وی گفت: درحال حاضر توان صادرات داریم، اما نیاز آزمایشگاهی ما بیشتر است، ما نیاز روزانه را به سازمان غذا و دارو میدهیم و در شرایطی که نیاز آزمایشگاهی ما زیاد نباشد ممکن است مازاد کیتها صادر شود، اما در شرایط کنونی که درحال برنامهریزی برای انجام ۱۰۰ هزار تست هستیم صادرات انجام نمیشود، مدتها است از کیتهای ایرانی استفاده میکنیم و از کیتهای خارجی دپو شده برای مراحلی که نیاز باشد استفاده خواهد شد.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ظرف ۴۸ ساعت جواب آزمایش مولکولی آماده میشود و ارزیابی نشان میدهد پاسخ آزمایشها ظرف مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت به دست بیمار میرسد، درحال حاضر انجام آزمایش با تست سریع ظرف مدت ۳۰ دقیقه به بیمار اعلام میشود.
سمیعی خاطرنشان کرد: در هفته گذشته ۵۰۰ هزار تست بین دانشگاههای عبوم پزشکی تشخیص شد و تستهای آنتیژن حساسیتشان به پای تستهای پی سی آر نمیرسد.
وی در خصوص هزینههای و شرایط انجام تست در منزل توسط آزمایشگاههای خصوصی توضیح داد: نمونهگیری در منزل در آییننامههای ما پیش بینی شده است برای فردی که در منزل بستری هست توسط آزمایشگاه نمونهگیری انجام شود، و مسؤول آن بر عهده مسؤول فنی است، در بحران کووید با تبلیغ آزمایشگاههای خصوصی مواجه بودیم و فردی که تمایل نداشت به آزمایشگاه مراجعه کند میتواند با آزمایشگاههای خصوصی مجاز اعلام شده تماس بگیرد، متاسفانه برخی اپلیکیشنها تست در منزل را تبلیغ کردند و باعث بالا بردن هزینه آزمایشها شدند، اگر قرار باشد آزمایش در منزل انجام شود باید با رقم معقولی هزینه از بیمار دریافت شود معمولا آزمایشگاه صد هزار تومان به تعرفه اصلی اضافه میکردند و این آزمایشها تعرفه مصوبی ندارند.
سمیعی درخصوص انجام آزمایش کرونا در منزل توسط برخی اپلیکیشنها توضیح داد: اسنپ صلاحیتی برای انجام این کار ندارد، هرچند معتقدم این اپلیکیشنها میتوانند نقش تسهیلگر داشته باشند و آزمایشگاه را در معرض دید مردم قرار دهد، اینکه گروهی بدون شفافیت آزمایشها را انجام دهد و مردم ندانند که آزمایش چگونه و در چه محلی انجام شده است درست نیست لذا تاکید داریم مردم در جایی آزمایش انجام دهند که صلاحیت داشته باشند، زیرا شکایت از این اپلیکیشنها نیز قابل رصد نیست.