گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کفیلی؛ یک سال گذشته، سال سختی برای مردم ایران بود، از گرانیهای پس از افزایش قیمت بنزین، زلزله و سیلها، شهادت حاج قاسم سلیمانی، شیوع ویرویس کرونا، بیکاری عمده مردم به دلیل محدودیتهای کرونایی، آمار بالای فوت شدگان، افزایش قیمت سرسام آور دلار و طلا، ترور پدر هستهای ایران و اتفاقات دیگری که باعث نا امیدی جامعه به نسبت آینده شده بود. رسانهها در این زمان نقش بسیار مهمی دارند، تا با تحلیلها و گزارشهای دقیق خود و شفاف سازی به موقع نسبت به مسائل، روزنه امید را کمی در دل مردم روشن نگه دارند.
نقش حیاتی رسانه در این زمان صرفا به عنوان یک منبع اطلاع رسانی نیست بلکه، نقش اساسی یک رسانه در عصر حاضر مدیریت افکار عمومی و بالا بردن سطح آگاهی افراد و تنظیم و تصحیح رفتارها و روابط موجود بین افراد جامعه است.
روز دانشجو، روز آرمان گرایی
ببیش ۶۰ سال است که دانشجویان علم عدالتخواهی، آرمان گرایی و استکبار ستیزی را بلند کرده اند. قشری دغدغه مند، جوان و پر هیاهو؛ با روحیهای که هنوز آلوده به منفعت طلبی نشده است به دنبال اصلاح پوستههای مختلف جامعه است.
زمانی که به این ماهیت از دانشجو نگاه میکنیم و با رسالتی که ریانه در حال حاضر به عهده دارد مقایسه میکنیم؛ اهنیت رسانههای دانشجویی الخصوص نشریات دانشجویی چندین برابر میشود. این اهمیت زمانی به خوبی ظهور و بروز دارد که، نشریات دانشجویی تریبون عدالتخواهی و آرمان گرایی دانشجویان باشد، به دور از سطحی نگری و محافظه کاری به بیان انتقادات و نظرات دانشجویان جهت رشد بستر جنبش دانشجویی بپردازد.
مسئله محوری نشریات یکی از بازوهای این روند در تاثیر گذاری است، این مسئله محوری نیز باید به گونهای باشد که به نیاز جامعه کثیری از دانشجویان پاسخ دهد و اینطور نباشد که صرفا به مسائل کلان و عمدتا سیاسی پرداخته شود، چرا که نه به درد دانشجویان میخورد و نه نیاز محتوایی آنها را مرتفع میکند؛ پرداختن به مسائل روز اجتماعی که دغدغه جمعی دانشجویان است باید به گونهای باشد که هم مسئله محور است هم آرمان خواه و هم با نیاز جامعه در ارتباط است.
نقاط ضعف نشریات دانشجویی از لحاظ محتوا شامل چندین گزاره است؛ متأسفانه نشریات ما مسیر و نقطه آغاز و پایان ندارند. مشخص نیست که از کجا و برای چه چیزی دغدغه دارند. حداقل این است که باید مشخص شود کدام نشریات در دسته واکنشهای سریع قرار دارند . کدام نشریات در دسته نشریات مسئله محور.
در حال حاضر هنوز تعداد اندکی نشریات با سرعت واکنش خوب داریم که خوشبختانه رو به افزایش هستند؛ نشریات مسئله محور خوب هم که تعدادی از آنها را در این گزارش معرفی میکنیم، دارای سابقه پست کار، دقت و قوت در محتوا و فرم هستند.
متاسفانه نشریات اگر بخواهند مسئلهای را کامل پیگیری کنند معمولا خسته میشوند و رها میکنند. این عدم تمرکز و پشت کار است که تاثیر گذاری عمیق آنها را در دانشگاه و جامعه میگیرد. همچنین نشریات اصلی که در واقع تریبون تشکلها هستند باید خط خود را مشخص کنند. با سیر مشخص و هدف گذاری دقیق و تیم حرفهای کار کنند و واکنش سریع آنها مشخص باشد.
در این قسمت از جمعه بازار به معرفی ۵ نشریه دانشجویی که در روزها و هفتههای گذشته منتشر شدهاند، میپردازیم؛ جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.
شماره بیست و هفتم نشریه دانشجویی «صدااا»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «صدااا» نقش آفرینی اجتماعی زنان از دریچه اسلام، زیرساختهای موجود برای مادران و نقش پدر در تربیت فرزند، گاه جامعه به خانه داری و تاثیر بر آن، اه غلط جامعه در قوانین خانواده و آسیب های ناآگاهی از آن و آسیبهای ناشی از فراموشی هویت حقیقی زنانه و تکیه بر الگوی صحیح، از جمله موضوعات و مسائلی است که بررسی شده است. نشریه دانشجویی «صدااا» به عنوان یک نشریه حوزه زنان، از منظر محتوایی از قوت و نوع نگاه مناسبی برخوردار است ولی نقطه اساسی ضعف آن عدم تناسب عکسها و کیفیت آنهاست.
جهت عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی اینجا را کلیک کنید.