کد خبر:۸۹۶۵۵۲
جمعه بازار نشریات دانشجویی |

مسئله محوری، نقطه قوت نشریات دانشجویی/ جامعه از دیددانشجو

جمعه بازار این هفته به معرفی و بررسی ۵ نشریه دانشجویی که به تازگی منتشر شده پرداخته است؛ نوع آرمان گرایی و تخصصی شدن نشریات دانشجویی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

نشریه جمعه بازار

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کفیلی؛ یک سال گذشته، سال سختی برای مردم ایران بود، از گرانی‌های پس از افزایش قیمت بنزین، زلزله‌ و سیل‌ها، شهادت حاج قاسم سلیمانی، شیوع ویرویس کرونا، بی‌کاری عمده مردم به دلیل محدودیت‌های کرونایی، آمار بالای فوت شدگان، افزایش قیمت سرسام آور دلار و طلا، ترور پدر هسته‌ای ایران و اتفاقات دیگری که باعث نا امیدی جامعه به نسبت آینده شده بود. رسانه‌ها در این زمان نقش بسیار مهمی دارند، تا با تحلیل‌ها و گزارش‌های دقیق خود و شفاف سازی به موقع نسبت به مسائل، روزنه امید را کمی در دل مردم روشن نگه دارند.

نقش حیاتی رسانه در این زمان صرفا به عنوان یک منبع اطلاع رسانی نیست بلکه، نقش اساسی یک رسانه در عصر حاضر مدیریت افکار عمومی و بالا بردن سطح آگاهی افراد و تنظیم و تصحیح رفتارها و روابط موجود بین افراد جامعه است.

روز دانشجو، روز آرمان گرایی

ببیش ۶۰ سال است که دانشجویان علم عدالت‌خواهی، آرمان گرایی و استکبار  ستیزی را بلند کرده اند. قشری دغدغه مند، جوان و پر هیاهو؛  با روحیه‌ای که هنوز آلوده به منفعت طلبی نشده است به دنبال اصلاح پوسته‌های مختلف جامعه است.

زمانی که به این ماهیت از دانشجو نگاه می‌کنیم و با رسالتی که ریانه در حال حاضر به عهده دارد مقایسه می‌کنیم؛ اهنیت رسانه‌های دانشجویی الخصوص نشریات دانشجویی چندین برابر می‌شود. این اهمیت زمانی به خوبی ظهور و بروز دارد که، نشریات دانشجویی تریبون عدالت‌خواهی و آرمان گرایی دانشجویان باشد، به دور از سطحی نگری و محافظه کاری به بیان انتقادات و نظرات دانشجویان جهت رشد بستر جنبش دانشجویی بپردازد.

مسئله محوری نشریات یکی از بازوهای این روند در تاثیر گذاری است، این مسئله محوری نیز باید به گونه‌ای باشد که به نیاز جامعه کثیری از دانشجویان پاسخ دهد و اینطور نباشد که صرفا به مسائل کلان و عمدتا سیاسی پرداخته شود، چرا که نه به درد دانشجویان می‌خورد و نه نیاز محتوایی آن‌ها را مرتفع می‌کند؛ پرداختن به مسائل روز اجتماعی که دغدغه جمعی دانشجویان است باید به گونه‌ای باشد که هم مسئله محور است هم آرمان خواه و هم با نیاز جامعه در ارتباط است.

نقاط ضعف نشریات دانشجویی از لحاظ محتوا شامل چندین گزاره است؛ متأسفانه نشریات ما مسیر و نقطه آغاز و پایان ندارند. مشخص نیست که از کجا و برای چه چیزی دغدغه دارند. حداقل این است که باید مشخص شود کدام نشریات در دسته واکنش‌های سریع قرار دارند . کدام نشریات در دسته نشریات مسئله محور.

در حال حاضر هنوز تعداد اندکی نشریات با سرعت واکنش خوب داریم که خوشبختانه رو به افزایش هستند؛ نشریات مسئله محور خوب هم که تعدادی از آنها را در این گزارش معرفی می‌کنیم، دارای سابقه پست کار، دقت و قوت در محتوا و فرم هستند.

متاسفانه نشریات اگر بخواهند مسئله‌ای را کامل پیگیری کنند معمولا خسته می‌شوند و رها می‌کنند. این عدم تمرکز و پشت کار است که تاثیر گذاری عمیق آن‌ها را در دانشگاه و جامعه می‌گیرد. همچنین نشریات اصلی که در واقع تریبون تشکل‌ها هستند باید خط خود را مشخص کنند. با سیر مشخص و هدف گذاری دقیق و تیم حرفه‌ای کار کنند و واکنش سریع آن‌ها مشخص باشد. 

در این قسمت از جمعه بازار به معرفی ۵ نشریه دانشجویی که در روزها و هفته‌های گذشته منتشر شده‌اند، می‌پردازیم؛ جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.

شماره یازدهم نشریه دانشجویی «پادمه»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «پادمه» به آمار اشتغال فارغ التحصیلان دوره کاردانی، کارشناسی و ارشد در بازار و فعالیت مربوط به رشته تحصیلی‌شان، پرداخته شده است. بازتاب فرهنگی و آموزش سبک زندگی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، نقد و بررسی اعتراضات و تفاوت آن با اغتشاش و بررسی سیره امیرالمومنین (ع) و مطالبه گری و دغدغه اصلاح حاکمان به طریقه نقد و مشورت، از جمله مطالب این نشریه دانشجویی است. نشریه دانشجویی «پادمه» اما صفحه بندی و انتخاب فونت مناسب و فرم نشریه بر خلاف محتوای مناسب خود، از کیفیت بالایی برخوردار نیست؛ اما مطالب دقیق آن این نشریه دانشجویی را در سطح نشریات نسبتا قابل قبول قرار داده است.
 
نشریه جمعه بازار
شماره هشتم نشریه دانشجویی «قدم»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران منتشر شد؛ در هشتمین شماره از نشریه دانشجویی «قدم» مسائلی چون تخریب منازل غیر رسمی مناطق محروم و رابطه آن با سیاست گذاری عدالت اجتماعی، منطق و راهبرد سیاست خارجی دولت در دو دوره اخیر ریاست جمهوری، فساد و موانع رشد اقتصادی، علکرد دولت در بازار بورس و اوراق قرضه و بررسی طرح معیشتی مجلس، از جمله مطالب مهم این نشریه دانشجویی است.
 
مروری بر حق اعتراض و تجمع برای مطالبات مردمی و واکنش مجریان قانون به نسبت این حق مدنی، موضوع دیگری است که به پرداخته شده است. این شماره مانند شماره‌های قبلی از انسجام قابل قبولی از نگاه محتوایی برخوردار بود، قالب طراحی و صفحه بندی این نشریه نیز شکل مناسبی دارد ولی یکی از نقاط منفی این قالب، سفید خوانی بیش از حد و چینش نامناسب متن در صفحات است که شاید برای خوانند کمی خسته کننده باشد.
 
نشریه جمعه بازار
شماره صد و شصت و هفت نشریه دانشجویی «سپیدار»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «سپیدار» اولین بخش از پرونده جدید این نشریه با موضوع، بررسی مذاکرات هسته‌ای ایران، منتشر شده است. تحلیل ترور، به عنوان سیاست رژیم صهیونیستی که نشان دهنده بزدلی و یا حتی ساز و کار کارساز آن در برابر مخالفان خودش است، سوژه اصلی این شماره از نشریه «سپیدار» است که در چهار گزارش از ابعاد مختلف مانند ترور شهید محسن فخری زاده، مورد بررسی قرار گرفته است.
 
نگاهی کوتاه نیز به تاریخچه فعالیت‌های جنبش دانشجویی قبل از انقلاب و زمان فعلی شده است و به کم رنگ شدن نقش آن در قبال جامعه و ارتباط مستقیم با مردم نیز پرداخته شده است. پرونده محوری و به نوعی تمرکز بر روی مسائل مهم‌ترین نقطه قوت نشریه «سپیدار» است. استفاده از تیترهای مناسب، لید، روتیتر، سوتیتر و مقدمه‌های دقیق برای مطالب در کنار صفحه بندی زیبا و استفاده از عکس‌های مناسب، از دیگر نقاط قوت این نشریه موفق دانشجویی است؛ شاید تنها نقطه ضعف آن را بتوان، به نامناسب بودن اندازه فونت و خستگی چشم مخاطبان اشاره کرد.
 
نشریه جمعه بازار
سومین شماره نشریه دانشجویی «خط بهشتی»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «خط بهشتی» با توجه به آغاز سال تحصیلی، به دلیل خاص بودن فضای آموزشی دانشگاه علوم قضایی و آشنا نبودن کامل دانشجویان به نسبت این فضا، به معرفی این دانشگاه و بازگو کردن مزایا و معایب آن پرداخته شده است؛ جهت تکمیل این مباحث نیز با تعدادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان موفق این دانشگاه نیز گفتگو شده است. شرایط پذیرش و تحصیلا بانوان در رشته‌های حقوقی و قضایی بررسی شده است و از اصطلاحات پر کابرد دانشجویی با نگاهی به آموزش مجازی و شرایط آن، مختصرا توضیحاتی نیز ارائه شده است.
 
نشریه دانشجویی «خط بهشتی» از منظر فرم و محتوا کیفیت مناسبی دارد، از گفتگو، گزارش، خبر و یادداشت به صورت صحیح در نشریه بهره بده است و اصول اولیه مطبوعات را به خوبی رعایت کرده است ولی نکته‌ای ملموسی که مخاطب در نگاه اول، با آن مواجهه می‌شود، شلوغ بودن بیش از حد نشریه و صفحه بندی فشرده آن است که مانع ارتباط کامل مخاطب با نشریه می‌شود.
 
نشریه جمعه بازار

شماره بیست و هفتم نشریه دانشجویی «صدااا»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «صدااا» نقش آفرینی اجتماعی زنان از دریچه اسلام، زیرساخت‌های موجود برای مادران و نقش پدر در تربیت فرزند، گاه جامعه به خانه داری و تاثیر بر آن، اه غلط جامعه در قوانین خانواده و آسیب های ناآگاهی از آن و آسیب‌های ناشی از فراموشی هویت حقیقی زنانه و تکیه بر الگوی صحیح، از جمله موضوعات و مسائلی است که بررسی شده است. نشریه دانشجویی «صدااا» به عنوان یک نشریه حوزه زنان، از منظر محتوایی از قوت و نوع نگاه مناسبی برخوردار است ولی نقطه اساسی ضعف آن عدم تناسب عکس‌ها و کیفیت آن‌هاست.

نشریه جمعه بازار

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار