پس از گذشت یک هفته از اعلام هک یک شرکت بیمه در فلسطین اشغالی، یک روزنامه صهیونیستی گزارش داد که در پی این اقدام، دادههای محرمانهای درباره کارکنان سرویسهای سری این رژیم دزیده شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، امروز (پنجشنبه)، گزارش داد که اطلاعات دزدیده شده از شرکت بیمه «شربیت» ممکن است امنیت «اسرائیل» را به خطر بیندازد.
یازدهم آذر ماه بود که منابع خبری گزارش دادند گروهی موسوم به «Black Shadow» (سایه سیاه) شرکت بیمه «شربیت» در فلسطین اشغالی را هک کرده و اطلاعات محرمانهای را از این شرکت به سرقت برده است.
به گزارش پایگاه خبری «عرب۴۸»، روزنامه هاآرتص خبر داده است که این اقدام، ممکن است امنیت «اسرائیل» و «حتی زندگی برخی از کارکنان دستگاههای فوق سری اسرائیل را به خطر بیندازد و آن هم به علت درز دادههای مربوط به نام برخی کارکنان و یگانهای امنیتی که این افراد در آن عضو هستند».
هاآرتص به نقل از «آمیتای دان» بازپرس حوزه حفاظت اطلاعات مینویسد که اطلاعاتی که گروه Black Shadow آن را از پایگاه داده شرکت بیمه مذکور به دست آورده، «هدیهای بیسابقه به سازمانهای امنیتی بیگانه است که میخواهند در دستگاههای بسیار حساس... [اسرائیل]جاسوسی کنند. در مورد ایران، این درز اطلاعات میتواند اطلاعات مطلوب برای حمله انتقامجویانه در پی ترور محسن فخریزاده دانشمند اتمی را در اختیار [آنها]بگذارد».
طبق این گزارش، شرکت شربیت در مناقصه بیمه حدود ۴۰ هزار خودروی کارمندان فلسطین اشغالی برنده شده است و در پی آن، این شرکت بیمه، پروندههای جدیدی از جزئیات مربوط به اطلاعات کارمندان را در اختیار گرفته است.
طبق این اسناد، این شرکت بیمه موظف بوده که به نزد مالکان خودرو برود و اطلاعات مربوط به آنها را تکمیل کند.
هاآرتص در گزارش خود همچنین اشاره کرده است که پرونده دادههای مربوط به کارمندان دولتی تنها در اختیار شربیت قرار نمیگیرد بلکه اسناد برخی از شرکتهای بیمه دیگر نیز در اختیار این شرکت قرار میگیرد؛ شرکتهایی که که سال گذشته در مناقصهای مشابه برنده شده بودند و بایست اطلاعات را در اختیار شربیت قرار دهند.
طبق قوانین مناقصه یادشده، شرکت برنده شده در این مناقصه بایستی اطلاعات بیمه شدگان را به دست آورد و این اطلاعات باید شامل، نام کارمند، شمار تلفن همراه، ایمیل، شماره کارت ملی، شماره خودرو، کد مدل خودرو و سال آغاز استفاده از خودرو باشد.
بر اساس این گزارش، فرمهای بیمه همچنین اطلاعات گسترده دیگری از جمله آدرس کارمند را شامل میشود با وجود اینکه کارمند ملزم به ارائه چنین اطلاعاتی نیست.
هاآرتص در ادامه مینویسد که برخی منابع امنیتی بدون ذکر جزئیات بیشتر خبر دادهاند که «دستگاه امنیتی، مقرراتی برای مقابله با مواردی از این دست را دارند».
امیتای دان در گفتگو با هاآرتص گفته است: «باید در نظر گرفت که این امکان وجود دارد، یکی از مشتریان احتمالی شرکت بیمه هک اطلاعات را به چند حمله علیه مجموع کارمندانی که اطلاعات آنها فاش شده است، هدایت کند که از جمله این افراد، کارکنان محلهای حساس میباشد».
دان در ادامه افزود: «حملهکنندگان (هکرها) این امکان را دارند که آدرس و خودروی کارمندی خاص از یک نهاد حساس را شناسایی کنند و از این راه، به صورت فیزیکی به او برسند که این مسئله میتواند به اقدام شدیدتر از ربایش یا ترور بیانجامد».
روزنامه هاآرتص در پایان گزارش خود همچنین اشاره میکند که جمعآوری اطلاعات پیرامون تلفن همراه کارمندان، یک راه «خوب» برای کسانی است که میخواهند خود را به جای کسی دیگر جا بزنند.