آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۱۰۵
گزارش |

دغدغه‌های دانشجویی در اجرای طرح آمایش / دانشجویان تربت حیدریه نگران کاهش کیفیت آموزش خود هستند

طرح آمایش آموزش عالی که قرار است در همه استان‌های کشور اجرا شود، به طور دقیق برای دانشجویان توضیح داده نشده، از طرف دیگر، مسئولان وزارت علوم نسبت به دغدغه دانشجویان شهر‌های کوچک، پاسخ روشنی ارائه نمی‌دهند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * طرح آمایش آموزش عالی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وزارت علوم موظف به اجرای آن است. این طرح مدتی است در برخی استان‌های کشور آغاز شده و هدف آن را، ارتقای کیفی، متناسب سازی کمی و استفاده بهینه از منابع دانشگاه‌ها عنوان کرده اند. اما هم دانشجویان و هم برخی نمایندگان مجلس و فعالان مدنی نسبت به اجرای آن واکنش‌های منفی نشان داده و آن را باعث از بین رفتن جامعیت علمی در برخی شهر‌ها عنوان کرده اند.
 
پنجشنبه هفته گذشته بود که جمعی از دانشجویان و مردم تربت حیدریه طوماری را امضا کردند و در آن مخالفت خود را با اجرای طرح آمایش برای دانشگاه این شهرستان اعلام کردند. در این طومار دانشجویان دلیل مخالفت خود را تنزل دانشگاه به سطح پردیس اعلام کردند. به زعم این دسته از دانشجویان اجرای طرح آمایش آموزش عالی را باعث از بین رفتن جامعیت این دانشگاه می‌شود و زمینه‌های فعالیت علمی در سطح استاندارد‌های ملی و بین المللی که از قبل در این دانشگاه فراهم شده، از بین می‌رود.
دغدغه های دانشجویی در اجرای طرح آمایش / دانشجویان تربت حیدریه نگران کاهش کیفیت آموزش خود هستند
 
در بخشی دیگر از این طومار دانشجویان ضمن برشمردن زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه تربت حیدریه، توسعه دانشگاه را باعث پیشرفت علمی و فرهنگی منطقه اعلام کردند. به نظر این دسته از دانشجویان دانشگاه تربت حیدریه، ظرفیت علمی که این دانشگاه ایجاد کرده است، قابل توجه است و می‌تواند بیشتر از این در راستای توسعه علمی منطقه باشد.
 
براساس اجرای طرح آمایش آموزش عالی، قرار است دانشگاه‌های تربت جام، کاشمر، گناباد و تربت حیدریه قرار است در خراسان رضوی تجمیع شوند.
 
حامد کاوه، مدیر روابط عمومی دانشگاه تربت حیدریه به خبرنگار ما می‌گوید: طرح آمایش دانشگاه‌ها یک سند بالادستی است و قرار است به مرور انجام شود. سال ۹۵ کلیت این طرح تصویب شد و در تیرماه امسال هم شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت علوم برای اجرای آن تذکر داد. البته این طرح در وزارت بهداشت هم اتفاق افتاده است.
 
او معتقد است که با دیدگاه منافع ملی، این طرح به نفع آموزش با کیفیت‌تر و تأمین بهتر تجهیزات برای تربیت دانشجویان است.
 
کاوه توضیح می‌دهد: در طرح آمایش دو الگو وجود دارد؛ الحاق و تجمیع. با الگوی تجمیع زیرساخت‌ها و امکانات یک دانشگاه به یکدیگر می‌پیوندد و در نهایت دانشجو از آموزش و امکانات آموزشی باکیفیت تری برخوردار می‌شود.
دغدغه های دانشجویی در اجرای طرح آمایش / دانشجویان تربت حیدریه نگران کاهش کیفیت آموزش خود هستند
 
مدیر روابط عمومی دانشگاه تربت حیدریه می‌گوید: به دغدغه دانشجویان احترام می‌گذاریم و آن را می‌پذیریم؛ اما اولا قرار نیست این طرح یکباره اجرا شود و برای دانشجویان فعلی دانشگاه مشکلی درست کند، ثانیا هنوز تصمیمی قطعی برای اینکه نحوه اجرای طرح چطور باشد، گرفته نشده است.
 
به گفته او، وزارت علوم شیوه اجرای طرح را به عهده خود دانشگاه‌ها و دانشگاه مادر استان گذاشته است. روز گذشته نیز، رئیس دانشگاه تربت حیدریه، امام جمعه این شهرستان و برخی دیگر از مسئولان این دانشگاه، با کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد جلسه‌ای برگزار کردند. خبری از این جلسه منتشر نشده، اما با توجه به اینکه در فضای دانشگاهی تربت حیدریه، واکنش‌هایی نسبت به اجرای طرح آمایش صورت گرفته، احتمالا محتویات این جلسه درباره این طرح باشد.
 
از طرف دیگر، کاوه به دانشجویان اطمینان می‌دهد که طرح آمایش آموزش عالی در تربت حیدریه حداقل از دو سال آینده اجرایی می‌شود و تا آن زمان، به دانشجویان جدیدالورود نسبت به اجرای این طرح و تغییراتی در محل و نحوه آموزش اطلاع رسانی می‌شود.

شاید بتوان گفت که طرح آمایش قرار است مراکز دانشگاهی را تجمیع و شبکه برای ارتقای جایگاه دانشگاه ها، انجام خدمات بهتر علمی و آموزشی، ارتقای شاخص‌های رتبه بندی دانشگاه‌ها و همچنین جلوگیری از توسعه کمی آموزش عالی را ایجاد کند. اما سوال اینجاست که چرا وزارت علوم به‌صورت شفاف برای دانشجویان از مزایا و معایب این طرح نمی‌گوید و آیا واقعا طرح از دو سال دیگر اجرا خواهد شد؟ آیا دانشجویان نوورود امسال در دانشگاه‌هایی مانند تربت حیدریه از احتمال تغییر در نحوه تحصیل خود طی دو سال آینده، مطلع هستند؟ 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴
حیفه که دانشگاه تربت حیدریه بخواد نابود شه با این طرح. این دانشگاه در مسیر توسعه قرار داشت و رو به سوی پیشرفت بود. و بنظرم پتانسیلش رو داشت تا به عنوان مطرح ترین دانشگاهِ شرق معرفی کنه خودش رو.
حیف بابت این تصمیم غیر اصولی
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار