دبیر علمی دومین همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام ضمن تشریح محورهای این همایش گفت: بحران جمعیت یا همان کاهش جمعیت مهم ترین محور این همایش اشت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام ابراهیم پور، دبیر علمی دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام در نشست خبری دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام که در محل این پژوهشکده برگزار شد، گفت: این همایش در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ برگزار میشود در نخستین همایش ما بیشتر به دنبال گفتمان سازی و جلب توجه جامعه علمی و نخبگان به ظرفیتهای علمی اسلام در حل آسیبهای اجتماعی بودیم و در واقع تلاش کردیم نشان دهیم که اسلام در مواجهه با آسیبهای اجتماعی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی با اشاره به اینکه محورهای نخستین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام شامل محورهای عام بودند، اما در همایش دوم به سمت مسائل تخصصیتر رفته ایم و از این رو محورهای تعریف شده آسیبهای خاصی را در بر میگیرند، تصریح کرد: انتظار داریم مقالاتی که به دست ما میرسد در سطح تخصصی و ویژهای به آسیبهای اجتماعی پرداخته باشند.
ابراهیم پور تولید علم و متن در خصوص نظر اسلامی درباره آسیبهای اجتماعی را از دیگر اهداف برگزاری این همایش برشمرد و افزود: هدف اولیه ما بازخوانی، بازتولید، استنباط و استخراج نظریههای علمی اسلام و مسلمین در خصوص آسیبهای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام در هفت محور علمی برگزار میشود، تصریح کرد: آنچه اولویت دارد آسیب شناسی فعالیت علمی گذشته و ارائه فراتحلیل و استفاده از این فعالیتها است به هر روی تاکنون کتابهای خوبی در حوزه آسیبهای اجتماعی نوشته شده و به نظر میرسد که جمع این مقالات میتواند این داشتهها را احیا کند.
دبیر اجرایی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام بررسی عوامل متنوع آسیبهای اجتماعی را از دیگر محورهای این همایش برشمرد و افزود: همچنین در این همایش نقش نهادهای غیررسمی و مردمی در مواجهه با آسیبهای اجتماعی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی بررسی نظریههای غربی در مواجهه با آسیبهای اجتماعی و بررسی پیامدهای اجتماعی فرهنگی آسیبهای اجتماعی و راههای مقابله و مواجهه با این آسیبها را از دیگر محورهای این همایش برشمرد و گفت: محورهای دومین همایش با بررسی و گفتگوی شورای علمی همایش با مراکز علمی و با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه آسیبهای اجتماعی تعیین شده اند.
ابراهیم پور با اشاره به اینکه پژوهشگران میتوانند مقالات خود را در حوزه بحران، جمعیت یا کاهش جمعیت، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی، اعتیاد، طلاق، آسیبهای فضای مجازی و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا به دبیرخانه این همایش ارسال کنند، تصریح کرد: ما در عرصه عمل نتوانسته ایم آسیبهای طلاق را کنترل کنیم و با این حال امیدواریم که مقالات ارسال شده به دومین همایش به بیان راهکارها و راهبردها در جهت کاهش نرخ طلاق بپردازد.
وی با بیان اینکه سطح مقالات ارسال شده به این همایش پژوهشی است، ولی از مقالات ترویجی هم رویگردان نیستیم، اظهار کرد: مهلت ارسال چکیده مقالات تا آخر دی ماه سال ۹۹ است.