مسئول گروه جهادی روح الله دانشگاه امیرکبیر فعالیت دانشجویان جهادی دانشگاههای تهران را در ایام کرونا تشریح کرد.
امیر حسین اصغریان، مسئول گروه جهادی روح الله دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اقدامات گروههای جهادی در مقابله با کرونا گفت: کشور یک باره با یک بحرانی روبرو شد که در ابتدای کار قابل کنترل نبود و در کنار آن یک سری ناکارآمدیهایی این بحران را تشدید کرد، رهبر انقلاب از ابتدای شروع کرونا تا الان سه بار صریحا اعلام کردند که گروههای جهادی وارد میدان شوند و حتی نام بردند که چه فعالیتهایی انجام دهند، این ناشی از یک نیاز واقعی کشور به فضای کارهای جهادی و یک خلاء جدی که امروز کشور نیاز دارد به بحرانی که با آن روبرو است.
وی افزود: غیر از الزام، مسئله دیگر اینکه کشور ما بنای آن بر این است که با حرکتهای مردمی و جهادی اداره شود، کما اینکه در دفاع مقدس هم این گونه مدیریت شد، پس از تاکید رهبر انقلاب قرارگاه جهادی در حوزه دانشجویی تشکیل شد و تمامی گروهها حضور پیدا کردند، تقسیم مسئولیتهایی شد در حوزههای مهم شروع به فعالیت کردند.
درخواست کادر درمان برای حضور دانشجویان جهادی در بیمارستانها
این دانشجوی جهادی اضافه کرد: یک بخش مهم کار که بسیار ضروری احساس شد، کمک به بیمارستانها در پیکهای کرونابود، که در این حوزه کارهایی برای دانشجویان جهادی تعریف شد، فراخوان عمومی از سوی گروههای جهادی منتشر شد و تعداد خوبی همیاران سلامت ثبت نام کردند. همچنین بخشهای مختلف کرونایی بیمارستانها درخواست داشتند که نیروی جهادی کمک کنند، چرا که وضعیت بیمارستانها وضعیت بحرانی بود، کادر درمان را که از نزدیک مشاهده میکردیم، فشار روحی و کاری روی آنها زیاد بود و این ما را مجاب کردکه حتما فکری در این خصوص داشته باشیم.
اصغریان با اشاره به حضور دانشجویان در بیمارستانها ادامه داد: تعداد زیادی از نیروهای جهادی شیفت بندی شدند و هر کار غیر تخصصی که بود آنها انجام میدادند، از همراه بیمار بودن تا کارهای نیروی خدماتی بیمارستان را برعهده گرفتند و درحوزه فرهنگی هم کارهای مختلفی انجام دادند، در اعیاد و مناسبتها در بیمارستانها حضور پیدا میکردند. بخشی دیگری از این فعالیت، راه اندازی کارگاههای آبمیوه گیری است، در دانشگاه امیرکبیر روزانه دانشجویان فعالیت میکنند و این آبمیوهها در بیمارستانها توزیع میشود.
تکرار صحنههای دفاع مقدس در خط مقدم مبارزه با کرونا
مسئول گروه جهادی روح الله خاطرنشان کرد: در خلال فعالیتهای جهادی صحنههای دفاع مقدس تکرار شد، دانشجویان و حتی نوجوانان اصرار دارند که در خط مقدم کرونا حضور داشته باشند و این نشان میدهد که هنوز روحیه شهید فهمیدهها وجود دارد و یا بازخوردهایی که از کادر درمان داشتیم این بود که حضور گروههای جهادی حس خوبی به کادر درمان میداد و رابطه صمیمی بین آنها و نیروهای جهادی ایجاد کرد. کادر درمان استقبال خوبی از نیروهای جهادی داشتند و با احترام با دانشجویان برخورد کردند و حتی گلهمند بودند که چرا فعالیتهای دانشجویان کاهش پیدا کرده است.
۲۰۰ نیروی جهادی به کمک کادر درمان رفتند
وی افزود: گروههای جهادی حدود ۸ بیمارستان در تهران را پوشش دادند و بیش از ۲۰۰ نیروی جهادی به کمک کادر درمان رقتند.
اصغریان در ادامه یادآور شد: یکی از مسائلی که با آن مواجه بودیم، بحث آموزش دانش آموزان بود که مشکلات زیادی برای آنان به دلیل تعطیلی مدارس ایجاد شد، که در این حوزه هم دانشجویان سعی کردند در مناطق محروم حضور پیدا کنند، گروه جهادی روح الله دانشگاه امیرکبیر در دو محله تهران آموزش دانش آموزان، کودکان کار، و دانش آموزانی که نیازمند هستند آموز آنها را پیگیری میکنند. بخش دیگر تربیت بچههای محله است، با توجه به اینکه برخی از محلات تهران پایگاه آسیبهای اجتماعی است. آموزش خانوادههای این محلات از سوی گروههای جهادی خواهران است و پوشش مستمر تعدادی از خانواده های نیازمند است که بستههای حمایتی برای آنها تامین میشود و طرح همسفره با همسایه اجرایی میشود که در این طرح کسبه محلات به کمک گروههای جهادی میآیند. حدود ۱۵ گروه جهادی دانشجویی در کنار یکدیگر قرارگاه جهادی را تشکیل دادند که در مناطق حاشیه تهران فعالیت میکنند و در محلهها هم خوشبختانه همکاری خوبی با گروههای جهادی ایجاد شده است.
وی افزود: بحثهای عمرانی و تعمیرات خانههای فرسوده قرار است در ادامه این طرح آغاز شود. شناسایی خانوادههای نیازمند ادامه دارد و دانشجویان با راه اندازی پویشهایی که در فضای مجازی راه اندازی میکنند به کمک نیازمندان میآیند.
یکی از کارهایی که در محلهها میکنیم این است که از طریق آنها اقدام میکنیم. تعدادی گروههای جهادی پزشکی داریم که این گروهها بحث آموزش دانشجویان را به عهده گرفتند و به ترتیب کارهایی که داشتیم تا سقف ۵۰ ساعت آموزش میدادند.
گلایه مندی از وضعیت این روزهای خوزستان
اصغریان با اشاره به سیل در استان خوزستان گفت: این روزها وضعیت استان خوزستان نگران کننده است، اما به دلیل محدودیتها امکان اعزام گروههای جهادی وجود ندارد و این مسائل ناراحت کننده است و امیدواریم مشکلات این استان زودتر رفع شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل تعطیلی و کرونا معضل اشتغال ایجاد شده است، خیلی از خانوادهها قبل از کرونا نیازمند نبودند، اما به دلیل روکود فعالیتهای اقتصادی و تعطیلی مشاغل نیازمند هستند و برای آنها بستههای معیشتی تامین میشود. برخی از گروههای جهادیِ، مانند گروه جهادی دانشگاه امام صادق با همکاری کمیته امداد اشتغالهای خانگی راه اندازی کردند، اما در مجموع در بحث اشتغال مشکلات زیادی داریم.
اصغریان در پایان تاکید کرد: دعوت میکنم که هر کسی که میتواند کمکی کند به گروههای جهادی در حوزههای مختلف کمک کند.