آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۲۲۴
ریاست دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج):

بازگشت به شرایط قرمز با الگو قرار دادن مدل غربی‌ها در کشور

حسن ابوالقاسمی در رابطه با برداشتن محدودیت‌ها گفت: وقتی که یک فکر اساسی نشده و بخواهیم مدل‌های غربی را مدل خودمان قرار دهیم، مطمئن باشید کمتر از یک ماه دیگر باز هم همان شرایط را خواهیم داشت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو با موضوع کرونا با دکتر حسن ابوالقاسمی ریاست دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت تلفنی گفتگو کرد.
 
حسن ابوالقاسمی با اشاره به همکاری مردم در رعایت پروتکل‌ها و تاثیر آن در کاهش تعداد بستریان در بیمارستان گفت: در بیمارستلان بقیه الله ۳۰۰ بیمار کرونایی بستری وجود داشت، اکنون به کمتر از ۱۵۰ نفر رسیده است و این نشان می‌دهد اگر مردم بخواهند و جدی باشند این بیماری قابل کنترل و مرگ و میر‌ها قابل کاهش است.

وی افزود: امیدوارم در روز‌های باقی مانده که به شب یلدا نزدیک می‌شویم مردم باز هم پروتکل‌ها را رعایت کنند و باور کنند کرونا به ما نزدیک است و از فاصله‌های نزدیک منتقل می‌شود. هرجایی که ازدحام هست و اگر این ازدحام در حدی باشد که شهر را فرا بگیرد، همان مسئله دوباره باز می‌گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بیان اینکه خسارت کرونا تنها مرگ و میر ناشی از کرونا نیست، اظهار کرد: ما خسارات کرونا را از دو جا می‌بینیم؛ ابتدا صدمه به کسانی که مستحق درمان هستند و دیگری کسانی که کرونا می‌گیرند.

وی متذکر شد: ما ۶۵۰ تخت بیمارستانی داریم، ولی در زمانی که ۳۰۰ بیمار کرونایی بستری بودند، بخش‌های دیگر بیمارستان بخاطر ترس مردم از کرونا خلوت شده بود. اما اگر کرونا کم شود آن بیماران مراجعه خواهند کرد.

ابوالقاسمی در خصوص برداشتن محدودیت‌ها عنوان کرد: ما برای برداشتن محدودیت‌ها دو مدل داریم؛ یکی در کشور‌هایی مانند آمریکا، فرانسه و آلمان است و دیدیم به محض برداشتن محدودیت‌ها در این کشور‌ها چه اتفاقاتی می‌افتد. چه کسی باور می‌کرد آمار کشته‌ها در آلمان به بیش از ۵۰۰ تن و در آمریکا به بیش از ۳ هزار نفر برسد. علتش این است که در این کشور‌ها به محض اینکه وضعیت نارنجی می‌شود، محدودیت‌ها را بر می‌دارند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: ما نمی‌گوییم محدودیت‌هایی اعمال شود که مردم نتوانند اقتصادشان را بچرخانند، ولی چرا باید مردم بروند در بازار بگردند و یا خریدشان را از جای شلوغی انجام دهند؟ وقتی می‌گوییم در خانواده‌ها با همدیگر جمع نشوید چرا مهمانی‌های خانگی برگزار می‌شود؟ ممکن است یک جوان کرونا را به شکل یک سرماخوردگی ساده گرفته باشد، ولی وقتی داخل جمع خانواده می‌شود افراد مسن‌تر مبتلا می‌شوند و از دنیا می‌روند. تا وقتی که یک فکر اساسی نشده و بخواهیم مدل‌های غربی را مدل خودمان قرار دهیم مطمئن باشید کمتر از یک ماه دیگر باز هم همان شرایط را خواهیم داشت.

وی به مدل دوم اشاره کرد و گفت: در مدل وقتی می‌نگریم در این کشور‌ها مانند ویتنام و چین، هر روز را جدی گرفته‌اند و به راحتی دارند زندگی می‌کنند. اگر زنجیره انتقال شکسته شود و به جایی برسیم که تعداد بسیار محدودی کرونا در کشور باقی بماند و یا نباشد، مشخص است همه محدودیت‌ها را می‌توان برداشت، اما تا به آن زمان بخواهیم برسیم، فاصله داریم.

ابوالقاسمی متذکر شد: فکر نکنیم زدن ماسک، پوشش صد در صد است. ماسک پوششی است که اگر شما از کنار یک یا دو نفر کرونایی رد شدید، کرونا نگیرید. ولی شما نمی‌توانیم به بازار تهران بروید و فکر کنید کرونا نمی‌گیرید. ماسک یک روش است، فاصله گذاری بسیار مهم است.

وی با اشاره به نزدیک شدن به شب یلدا اظهار کرد: منظور ما از گفتن «نه» به شب یلدا اینگونه نیست که مردم به هیچ وجه با یکدیگر تماسی نداشته باشند. در حال حاضر امکانات خیلی خوبی در فضای مجازی وجود دارد. از مردم می‌خواهیم پدر و مادر خود را فراموش نکنند و می‌توانند از طریق فضای مجازی با آن‌ها ارتباط بگیرند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار