وزیر نفت با اشاره به رقم فروش نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: فعلا همه چیز بستگی به تداوم یا لغو تحریمهای آمریکا دارد. در صورت رفع تحریم افزایش صادرات نفت توسط ما انجام خواهد شد و برای این کار نیازی به اجازه اوپک نیست، زیرا صادرات نفت خام حق مسلم ماست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه وزیر نفت در حاشیه نشست آغاز حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به رقم فروش نفت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: اگر تحریم نباشیم و منابع محدود مالی مورد نیاز برای احیای چاههایی که تولیدشان کم شده است وجود داشته باشد صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکه در روز توسط ایران میسر خواهد شد و وزارت نفت هرگز تعهدی را نمیپذیرد که نتواند آن را انجام دهد. بازار هم در صورت حضور ایران با افت قیمت نفت مواجه نخواهد شد، زیرا اوپک حساسیت لازم برای حفظ قیمت نفت در بازار جهانی را برعهده دارد.
وی افزود: فعلا همه چیز بستگی به تداوم یا لغو تحریمهای آمریکا دارد. در صورت رفع تحریم افزایش صادرات نفت توسط ما انجام خواهد شد و برای این کار نیازی به اجازه اوپک نیست و ما هم از کسی اجازه نخواهیم گرفت، زیرا صادرات نفت حق مسلم ماست. حسایت کمیته نظارتی اوپک هم این است که کشورهایی که تعهد به کاهش تولید نفت دادهاند این کار را انجام دهند، لذا دراین حوزه مشکلی برای ما پیش نخواهد آمد.
*برای بهینهسازی مصرف گاز به صورت رایگان اقدام به اصلاح موتورخانه ساختمانها کردیم
زنگنه گفت: درباره میزان مصرف گاز در ماههای سرد سال از مردم خواهش میکنم که در حد نیاز گاز مصرف کنند و در این حوزه اسراف نکنند. طبق طرح شرکت ملی گاز ما حاضر هستیم که به صورت رایگان موتورخانههای ساختمانهای مسکونی و تجاری را بهینه سازی کنیم، زیرا موتورخانهها یکی از اصلیترین مکانهای اتلاف انرژی در ساختمانها هستند. باید کارهای مربوط به بهینهسازی مصرف گاز انجام شود تا مجبور نشویم در ماههای سرد، گازرسانی به صنایع را محدود کنیم.
وزیر نفت گفت: طبق مصوبه دولت گازبهای ۳۳ درصد مشترکین کم مصرف خانگی صفر خواهد شد. کل بار مالی این مصوبه ۴۰۰ میلیارد تومان است که رقمی نیست. برای جبران این مبلغ هم قرار است تا شش ماه آینده پیشنهادات خود را در هیأت دولت مطرح کنیم.
وی افزود: فروش اوراق مالی و پیش فروش نفت یک سازوکار برای تأمین بودجه است و از جمله ابرازهایی است که میتوانیم از ظرفیتهای موجود برای افزایش درآمد استفاده کنیم. در کنار این موضوع در صورت لغو تحریمها صادرات نفت هم خواهیم داشت.
*سال آینده به تولید ۵۰۰ میلیون فوت مکعب از فاز ۱۱ خواهیم رسید
زنگنه گفت: برنامه توسعهای وزارت نفت بدین صورت است که در بخش گاز فعلا تمرکز ما بر روی تولید از میادین پارس جنوبی، فرزاد و کیش است. ما در بخش نفت هم به دنبال تولید از میادین غرب کارون، جفیر، سپهر و میدانهای ایلام هستیم که قراردادهایش منعقد شده است. همچنین یکترین از فاز ۱۴ پارس جنوبی تا آخر امسال به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت ادامه داد: ما در نیمه اول سال ۹۶ یک قرارداد برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی منعقد کردیم که سه ضلع این قرارداد شرکت توتال، CNPC و پتروپارس بودند. با اعمال تحریمها دو شرکت خارجی از این قرارداد خارج شدند و در حال حاضر کل عملیات توسط پتروپارس انجام میشود. چند ماه پیش شرکت پتروپارس نصب جکت در فاز ۱۱ پارس جنوبی را انجام داد و امروز هم اولین حفاری از این فاز انجام میشود.
وی اظهار داشت:ما با حفاری پنج حلقه چاه بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی را آغاز میکنیم. شرکت پتروپارس به ما قول داده است که در سال آینده ۵۰۰ میلیون فوت مکعب از فاز ۱۱ به شبکه گازی کشور تزریق شود و درنهایت میزان تولید از این فاز را به ۲ میلیارد فوت مکعب برساند.
زنگنه بیان کرد: برای فاز ۱۱ پارس جنوبی پالایشگاهی احداث نخواهد شد بلکه تمرکز ما بر انجام پروژههای فشارافزایی در این فاز قرار گرفته است. بیش از نیمی از رقم قرارداد چهار میلیارد دلاری این فاز صرف پروژه فشار افزایی خواهد شد. به دلایل تکنولوژیک امکان فشارافزایی دریایی برای ما وجود ندارد و ما در حال مطالعه جدی بر روی پروژههای فشارافزایی در خشکی هستیم.
زنگنه اظهار داشت: برای حمایت از کارهای فناورانه ما تبصرهای در قانون بودجه قرار دادهایم که بر مبنای آن ۸۰۰ میلیارد تومان دراختیار شرکت ملی نفت قرار گیرد تا در صورت بلاعوض یا تسهیلات برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان به آنها تخصیص دهیم.
وی گفت: شرکت پتروپارس یک شرکت دانش بنیان است. زمان تأسیس این شرکت خیلیها گلایه میکردند چرا با شرکتی با این سرمایه کم قرارداد میبندید. ما در جواب میگفتیم این شرکت یک شرکت نرمافزاری است و دارایی اصلی این شرکت توانمندی آن در مدیریت پروژه است. شرکتهایی مانند شرکت پتروپارس در شکلگیری شرکتهای E&P نقش زیادی خواهند داشت. در این راستا در حال تدوین سندی برای توسعه شرکتهای دانش بنیان هستیم.