کد خبر:۸۹۸۵۷۵
بشیره در گفتگو با دانشجو:

بررسی قوه قضائیه تخصص نشریه «خط بهشتی» است / مسئله محوری، اولویت نشریات دانشجویی

سردبیر نشریه دانشجویی «خط بهشتی» دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری با بیان اینکه وضعیت فعلی نشریات دانشجویی قابل قبول است، مسئله محوری در نشریات را اولویت فعالان این حوزه دانست.

مصاحبه

صادق بشیره سردبیر نشریه دانشجویی «خط بهشتی» دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت فعلی نشریات دانشجویی گفت: برعکس رویه‌ای که برخی دائما می‌گویند دانشگاه رسالتش را از دست داده، دانشجو مثل سابق فعال نیست و این قبیل مسائل، با نگاهی گذرا به نشریات دانشجویی به نظر می‌رسد که دانشجو واقعا منفعل نیست. نمی‌گویم نشریات دانشجویی بی‌عیب و ایراد و درجه یک هستند. اما در مجموع نمره قابل قبولی دارند.
 
بشیره در پاسخ به اینکه تعریف صحیح از مسئله محوری چیست، بیان کرد؛ مسئله محوری با این معنا که نشریات دانشجویی مسائل مهم و اصلی کشور را در اولویت خود قرار دهند، درگیر حواشی کم اهمیت نشوند، خیلی مهم است. به نظر من اصلا نشریه‌ای که مسئله محور نباشد از آن فلسفه وجودی‌اش فاصله گرفته؛ دردی دوا نمی‌کند و فقط هزینه است، هزینه کاغذ و وقت. از دانشجو جز مسئله محوری توقع نمی‌رود.
 
وی افزود: دانشجو هشیار است. نسبت به تحولات دقیق و متمرکز است. دغدغه دارد و نشریه دانشجویی باید هم مسئله محور باشد. اصلا اگر ما به مسائل نپردازیم، به چه بپردازیم؟ یعنی حتی اگر ما صرفا به فکر جذب مخاطب هم باشیم، مسائل مهم و روز کشور بیشتر مخاطب دارد؛ بنابراین مسئله‌محوری مهم است و من میزان آن را در نشریات دانشجویی که دنبال می‌کنم، نسبتا خوب ارزیابی می‌کنم، اما همین مسئله محوری هم یک آسیبی دارد. بعضا اختلاف می‌شود که الان واقعا مسئله چیست؟ آیا صحبت رئیس جمهور مسئله است؟ آیا اقتصاد مسئله است؟ فرهنگ مسئله است؟ آیا امروز مهاجرت فلان بازیگر مسئله است؟ من فکر می‌کنم که نحوه پرداختن به مطالب هم مهم است. مثلا این روز‌ها بیشتر گفته می‌شود که اقتصاد اولویت و مسئله کشور است. همین مسئله را هم می‌توان انقدر بد پردازش کرد که از اولویت خارج شود. مثل اینکه از ریشه‌ مسئله فساد اقتصادی غافل شویم و به خرده دزد‌ها گرفتار.

بشیره با بیان اینکه رکن اساسی نشریه موفق و مسئله محور تخصص‌گرایی است، گفت: اگر دانشجویان قدری به حوزه تخصصی خود بیشتر تمایل داشته باشند کار‌ها بهتر پیش می‌رود. مثلا دانشجو-معلم‌ها بیشتر پیگیر مباحث مربوط به فرهنگیان و آموزش و پرورش شود. دانشجویان صداوسیما همینطور بیشتر روی مسائل رسانه‌ای تمرکز کنند و ... . من بار‌ها دیده‌ام که مسئول یک تشکل، صرفا، چون مسئول تشکل بوده، در مورد سوژه‌ای چون، FATF یادداشت نوشته و یا گفتگو کرده است. که پر از ایراد حقوقی است؛ این آسیب و آفت است. می‌خواهیم مسئله محور باشیم، اما کارمان در سطح کار اینستاگرامی در فضای نشریات دانشجویی پایین می‌آید. خب در اینستاگرام هم همه مسئله محورند. مشکلات و اتفاقات روز را همه منتشر می‌کنند اما سطح پرداخت و عمق مطالب در آن بستر قطعا قابل قیاس با بستر رسانه‌ای دانشجویی مانند نشریه نیست.
 
سردبیر نشریه دانشجویی «خط بهشتی» درباره نحوه پرداخت به مسائل در این نشریه تصریح کرد: نشریه خط بهشتی سابقه زیادی دارد، اما از زمانی که بنده مسئولیت این نشریه را بر عهده گرفتم، تصمیم بر آن شد که در قالب ماهنامه منتشر شود تا هم ما برنامه درستی برای انتشار داشته باشیم. اما همین ماهنامه بودن، خودش یک مشکل بزرگ بر راه مسئله‌محور بودن است. گا‌ها سرعت مسائل کشور به قدری زیاد است که نمی‌شود به آن‌ها رسید. در آخرین دقایق پیش‌از انتشار نشریه‌ای که یک ماه برایش وقت گذاشته‌ایم، همه اولویت‌ها تغییر می‌کند و این کار ما را واقعا دشوار کرده است. از طرفی تعدد مسائل و تعمیق در هر یک از آن‌ها باعث تراکم و طولانی شدن مطالب شده است. با این حال ما یک تیم نویسندگان را از دانشگاه علوم قضایی با خود همراه کرده‌ایم تا بتوانیم مسائل را پوشش بدهیم و سعی داشته‌ایم مطالبمان به قدری مفید باشد، که مخاطب حوصله مطالعه‌اش را پیدا کند و پس از اتمام مطالعه احساس رضایت کند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه ما نه نشریه‌مان را به مسائل حقوقی محدود کرده‌ایم، نه مخاطب و نویسندگانمان را به دانشگاه علوم قضایی،  با وجود کرونا فعالیت مجازی ما بیشتر شده و نشریه ما در خارج دانشگاه هم دیده می‌شود، اما خواه یا ناخواه به مسائل حقوقی بیشتر گرایش داریم و چند شماره‌ای که منتشر کردیم بیشتر رنگ و بوی مسائل حقوقی داشتند. این خیلی هم خوب است. باعث تخصصی شدن در مسائل مهم روز کشور در ماهنامه ما شده است. کاری که بهتر و بیشتر بلد هستیم را انجام می‌دهیم. ما وقتی در مورد مکانیسم ماشه می‌نویسیم، واقعا آن را بلدیم؛ لذا هم زحمتش برای ما کمتر است و هم مخاطب ما مطلب با کیفیتی را می‌خواند و شاید در نشریه دیگری این مطلب را با این دقت نتواند پیدا کند. ما واقعا یک ماه برای یک شماره وقت می‌گذاریم. برای خودمان تقویمی تنظیم می‌کنیم و طبق برنامه پیش میریم. ساعت‌ها برای عناوین مطالب فکر می‌کنیم و ماهنامه ما کار یک شبه نیست. منابع گزارش‌ها معین است؛ بنابراین ما مسائل روز کشور و دغدغه‌های اولویت‌دار را از بعد حقوقی مورد توجه قرار می‌دهیم. این هم یک کار تخصصی است و هم یک کار عمومی.
 
بشیره در آخر به مسائلی که نشریه دانشجویی «خط بهشتی» در شماره‌های اخیر خود پرداخته بود اشاره کرد و گفت: اولین شماره ماهنامه خود را با نقد قوه قضاییه آغاز کردیم. نه اینکه به دولت و مجلس نقد نبود. نه اتفاقا در مجموع به آن دو نقد بیشتر است، اما دیدیم که سایر نشریات به خوبی دارند از پس این تکلیف برمی‌آیند. اینجا قوه قضاییه برای ما مسئله شد. مسئله ما و اولویت ما توجه به قوه قضاییه شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار