گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد هوشنگ؛ خبر و منتشر شدن ویدئویی که یک نوجوان ۱۴ ساله با یک بلاگر اینستاگرام صحبت میکند با روان آدم بازی میکند. این اتفاق تلخ که یک تلنگر به برخی مسئولین و خانوادهها است میتواند روشن گر برخی خلاءهای موجود باشد که افراد و نهادهای مختلف در گوشههای مختلف این ماجرا هستند. از ریشههای نهفته در خانوادهها تا سطوح حاکمیتی. اینکه چنین نوجوانی بدون هیچ ابایی اینگونه درباره این مسائل صحبت میکند و آن را پیگیری، نباید از این موضوع به آسانی گذشت.
یکی از مسئولین مرتبط با این قضیه وزارت ارتباطات هست و وزیر جوان، باید پاسخگو این باشد که فضای مجازی و اینترنت چرا باید رها باشد و اینقدر وقیحانه بیاید و طوری صحبت کند که انگار هیچ ارتباطی با او ندارد. جناب آذری جهرمی آیا برای فرزندان خودتان هم همینگونه فکر میکنید و این فضا را راحت در دسترسشان قرار میدهید. فضایی که آسیب زایی بسیار زیاد آن محرز شده است. اگر فرزند شما فقط به طور اتفاقی با چنین فضایی رو به رو میشد واکنشتان چه میبود که فضایی، چون اینستاگرام را رها کردید که از کودک تا جوان را در دام انداخته و در باتلاق خود غرق میکند.
شما حتی برای ایجاد محدودیت اقدام نمیکنید و حاضر صحبت قاطع با گردانندگان اینستاگرام هم نیستید در حالیکه فضا را برای محتواهای فساد آلود باز گذاشته و محتواهای انقلابی را تحت عنوان خلاف قوانین پاک کرده و حتی پیجهای افراد انقلابی را میبندد و مجدد برای شما انگار نه انگار. اتفاقات مشابهی که مستقیم و غیر مستقیم ناشی از این است که فضاهایی، چون تلگرام و اینستا گرام که بر خلاف منافع ملی و اخلاقی فعالیت میکنند را نمیخواهید محدود کنید.
شورای عالی فضای مجازی باید پاسخگو باشد که سیاست گذاریهای این شورا کجا خلاء دارد و اگر نهاد مرتبطی آنان را درست اجرا نمیکند معرفی کند تا برخورد سخت قانونی شود.
مجلس شورای اسلامی آیا برای چنین مواقعی قوانین سخت و بازدارنده دارد؟ چه در قبال فضای مجازی که آزادانه در دسترس بسیاری از افراد و از جمله نوجوانان قرار دارد و چه از این نظر که وزیر مربوطه هم که گویا قصدش رها کردن و در نهایت پاس دادن به دیگران است، آیا پاسخگوی به مجلس هست؟ قطعا باید تیغ حسابرسی مجلس سراغ چنین وزیر جوانی که ظاهرا رهایی جوانان در این فضا برایش اهمیتی ندارد برود.
از قوه قضائیه و دادستان کل هم انتظار میرود به عنوان مدعی العموم با برخوردهای قاطع با این خانم که خود معترف است اگر او را مفسد فی الارض بخوانند درست است و سایر بلاگرها و افرادی که به صورت رها در فضای اینستاگرام و سایر فضاهای مشابه، چون تیک تاک و... حضور دارند، وارد عمل شود و هم در جهت امنیت اخلاقی اقدام کند و هم عبرتی باشند برای سایر افرادی که جهت دار و غیر جهت دار میخواهند اذهان فرزندان این ملت را درگیر مفسدههای مختلف کنند.
آموزش و پرورش هم که به عنوان نهاد آموزشی حاکمیتی باید بداند که اگر او استراتژیهای آموزشی صحیح را در دستور کارش قرار ندهد احتمال گرفتاری جوانان و نوجوانان به بلاهایی، چون این زیاد است. البته قطعا منظور هموار کردن و در دستور قرار دادن آموزش سند ۲۰۳۰ نیست که در آنصورت چنین اتفاقاتی به نقل محافل خبری تبدیل میشود و از قضا جاده هموار کن اینگونه فجایع است.
خانوادهها و والدین نیز باید بدانند که اگر روش تربیتی صحیح را در برخورد با فرزندانشان پیش نگیرند و نظارت درست نداشته باشند باید منتظر باشند فرزندانشان جایگزینهای نامناسبی را به جای فضاهای سالم و خانوادگی برگزینند.