آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۸۶۲۹
عبیدیان در گفتگو با دانشجو:

لابی‌های صهیونیست در افزایش فزاینده تقابل بین ایران و آمریکا نقش بسزایی دارند / مسئله اصلی ایران و آمریکا بر سر اسرائیل است

دانشجوی روابط بین الملل دانشگاه علامه گفت: مسئله اصلی ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای و موشکی نیست که بخواهیم با برجام یک و برجام دو آن را حل کنیم؛ بلکه مساله اصلی بر سر اسرائیل است.

محمد رضا عبیدیان، دانشجوی روابط بین الملل دانگشاه علامه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون نقش لابی‌های صهیونیست در سیاست خارجه آمریکا و تقابل با ایران، گفت: ساختار قانونی ایالات متحده اجازه ظهور، قدرت‌یابی و تاثیرگذاری گروه‌های فشار و ذی‌نفوذ را بر روند سیاست‌گذاری آمریکا می‌دهد و در این میان نقش لابی‌های صهیونیسم قابل‌توجه است و به یک لابی قدرتمند در کنگره و هم در قوه مجریه بدل شده است.
 
لابی اسرائیل درصدد است که منافع اسرائیل را با منافع آمریکا همسو نشان دهد و ازین طریق اسرائیل بتواند در منطقه بحرانی خاورمیانه به حیات خود ادامه دهد و به‌عنوان متحد استراتژیک آمریکا برنامه‌های خود را پیش ببرد. لابی اسرائیل یکپارچه و با یک مرکزیت رهبری نیست؛ بلکه در برخی موارد افراد و سازمان‌های طرف‌دار اسرائیل اختلاف‌نظر داشته‌اند.

وی ادامه داد: حلقه مرکزی این لابی‌ها را یهودیان تشکیل می‌دهند و همچنین مسیحیان پروتستان و جریان راست مذهبی آمریکا هم حمایت از اسرائیل را رسالت مذهبی خود می‌دانند و در کنار یهودیان صهیونیسم در تلاش برای اعمال فشار و نفوذ بر ساختار قانون‌گذاری آمریکاست. جامعه یهودیان آمریکا یک اقلیت کوچک را تشکیل می‌دهند، اما به خاطر قدرت مالی و در اختیار داشتن رسانه به مهم‌ترین اقلیت در امریکا درآمده‌اند.

عبیدیان گفت: آنچه که باعث موفقیت لابی اسرائیل در کنگره می‌شود این است که اعضای کلیدی کنگره از مسیحیان طرف‌دار صهیونیسم هستند و از طرفی کارمندان طرف‌دار اسرائیل در کنگره حضور دارند و همچنین آیپک به‌عنوان یک لابی قدرتمند طرف‌دار اسرائیل با نزدیکی به اعضای کنگره و مجاب کردن آن‌ها و با دادن پاداش به قانون‌گذاران و نامزد‌های کنگره که از برنامه‌های سازمان حمایت می‌کنند و همچنین توانایی بالای رسانه‌ای و مطبوعاتی سبب شده که نمایندگان ناچار برای بقا در کنگره و یا وارد شدن به کنگره همسو با منافع لابی‌های اسرائیل موضع‌گیری کنند. چنین اهرم‌هایی که در اختیار این لابی‌های اسرائیل می‌باشد اجازه این‌که نمایندگان مواضع مستقل و تقابلی با اسرائیل داشته باشند را به حداقل ممکن رسانده به‌طوری‌که قدرت بلامنازع لابی اسرائیل در کنگره سبب شده هیچ‌گونه بحث و گفتگوی آزاد درباره سیاست آمریکا در قبال اسرائیل رخ ندهد حتی زمانی که این سیاست‌ها عواقب مهمی برای کل جهان در پی داشته باشد و البته تصویب کنگره مبنی بر اعطای کمک مالی سالانه سه میلیارد دلار به اسرائیل نشان‌دهنده نفوذ حداکثری لابی طرف‌دار اسرائیل در کنگره می‌باشد.

این دانشجوی روابط بین الملل گفت: لابی اسراییل در قوه مجریه نفوذ فراوانی دارد به گونه‌ای که با حمایت مالی از هر دو حزب باعث می‌شود که نامزد‌های ریاست جمهوری یک رقابتی برای نزدیکی هرچه بیشتر به صهیونیست‌ها داشته باشند واشنگتن‌پست یک بار در بررسی حمایت مالی لابی اسرائیل در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت که شصت درصد هزینه‌های مالی انتخاباتی حزب دموکرات به کمک‌های مالی لابی اسراییل وابسته است.

وی افزود: از ابتدای تاسیس رژیم صهیونیستی رئیس جمهور‌های وقت آمریکا روابط خوبی با اسرائیل جهت مقابله با شوروی در فضای جنگ سرد داشتند؛ به گونه‌ای که اتحاد استراتژیک با اسرائیل را برای جلوگیری از نپیوستن کشور‌های منطقه خاورمیانه به بلوک شرق در سیاست خود اعمال کردند و حمایت از اسرائیل درحقیقت پیگیری منافع امنیتی آمریکا تلقی می‌شد.

عبیدیان گفت: بعد از جنگ سرد هم آنچنان پیوستگی در قوه مجریه با لابی اسراییل بوجودآمده است که اتخاذ سیاست‌های تعدیل‌شده در قبال اسرائیل را دشوار کرده و حضور افراد طرف‌دار اسرائیل در پست‌های مهم قوه مجریه سبب شده که حمایت از اسراییل بدون وقفه ادامه پیدا کند. برای مثال در زمان کلینتون حدود ۴۲ درصد از اقلیت یهود را در دولت خود جای داد و در زمان کنونی هم اذعان مقامات ایالات متحده به کمک فراوان به تاسیس داعش برای درگیری کشور‌های حامی مقاومت به جنگ داخلی، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس، معامله قرن و ... همگی در راستای منافع اولیه اسرائیل گنجانده می‌شوند هرچند این حمایت‌ها و سیاست‌ها به بدنامی آمریکا در خاورمیانه و در میان اکثریت مسلمان‌ها بدل گردد.
 
وی همچنین با اشاره به نقش لابی‌های صهیونیسم در تقابل ایران و آمریکا گفت: اگر به بررسی روابط متقابل ایران و آمریکا بعد از انقلاب ۵۷ بپردازیم نقش لابی‌های صهیونیست در افزایش فزاینده این تقابل قابل تامل است. مسئله اصلی ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای و مسائل موشکی نیست که بخواهیم با برجام یک و برجام دو و امثال این‌ها آن را حل کنیم بلکه مساله اصلی بر سر اسراییل است. سیاست ایران حمایت از گروه‌های مقاومتی است ک در تعارض با اسرائیل می باشند و این نقطه مقابل سیاست های آمریکا است عادی سازی روابط جمهوری اسلامی ایران و آمریکا را مادامی که مسئله اسرائیل وجود دارد را غیر ممکن کرده.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار