کد خبر:۹۰۰۲۳۰
در اختتامیه جشنواره علم و زن؛

غلامی: ۳۳ درصد از اعضای هیئت علمی کشور را زنان تشکیل می‌دهند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۵۰ درصد از دانشگاهیان ما بانوان هستند و در بین اعضای هیئت علمی ۳۳ درصد از آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین دوره از جشنواره علم و زن امروز در دانشگاه شهید بهشتی با حضور وزیر علوم، معاونت فرهنگی وزارت علوم و رئیس دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در سومین جشنواره علم و زن وزارت علوم پیرامون این جشنواره گفت: قطعا فقط بودجه در مسیر علم تعیین کننده نیست بلکه برنامه هم مهم است و نیمی از جمعیت ایران را بانوان در کشور تشکیل می‌دهند و بدیهی است که حضور بانوان در کشور بی بدیل است و رکن رکین خانواده خانم‌ها هستند و اگر امروز ما از دانشگاه نسل سوم و چهارم صحبت می‌کنیم امیدواریم که سیاستگزاران برنامه‌های علمی خوبی را برای این نسل ترتیب بدهند. اگر ما بخواهیم دانشگاه کارآفرین داشته باشیم باید زنان کارآفرین داشته باشیم تا فرزندانی کارآفرین تربیت کنند. نقش زن در دین ما و نقش علم در دین ما بارز است. همانطور که در قرآن نیز آمده است.

وی ادامه داد: در دین ما علم فریضه است بر کل زنان و مردان و این نهایت اهمیتی است که دین ما بر علم دارد و در اصل‌های مختلف قانون اساسی ما به زنان اهمیت داده شده. ما می‌خواهیم الگوی علم را به بشر ارائه دهیم. در طول تاریخ بشر اولین زنی که جایزه فیلز را برای ریاضیات گرفته است مریم میرزاخانی است و این امر بسیار اهمیت دارد.

غفاری، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در ادامه با اشاره به اهمیت علم در جامعه گفت: بخش نخبگانی در درجه نخست خود را در نهاد دانشگاه و اجتماع علمی تعریف می‌کند. جشنواره زن و علم رخدادی علمی است که می‌کوشدتا ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و استعداد‌های زنان را در معرض نظر جامعه قرار دهد و اذهان نسل جوان را در مقابل الگو‌های شایسته‌ای قراردهد. از این رو در اردبپیبهشت ماه ۱۳۹۶ اولین دوره جشنواره زن و علم و اعظای جایزه مریم میرزا خانی در کتابخانه ملی ایران برگزار شد. دمین جشنواره با همکاری وزارت علوم و معاونت زنان ریاست جمهوری در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با حضور معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد. به منظور امتداد این حرکت موثر و اثر گذار سومین جشنواره علم و زن به همت معاونت زنان و وزارت علوم استمرار پیدا کرد و خوشبختانه وقتی این سه دوره را با هم مقایسه می‌کنیم شاهد رشد بیشتر شرکت زنان فرهیخته کشورمان هستیم. این همه زنان فرهیخته و عالم کشور ما نیست و ما براساس چارچوب و ضوابطی که داشتیم از زنان فرهیخته دعوت کردیم تا کاندیدا‌های خود را معرفی کنند. امسال ما به رغم شرایطی که وجود داشت ۶۷ درصد رشد مشارکت زنان در این جشنواره را داشتیم و پس از فرآیند داوری ۲۱ برگزیده از گروه‌های علمی مختلف انتخاب شدند و از این بین باز ۳ نفر به عنوان سرآمد زنان شاخص مورد تشویق و تشکر قرار خواهند گرفت.

وی افزود: نقطه برجسته این حرکت این است که در این چند دوره‌ای که این جشنواره برگزار شده است در اختتامیه شاهد حضور مسئولین و بزرگان کشور بوده ایم. جا دارد که از مجموعه دانشگاه شهید بهشتی به ویژه ریاست دانشگاه قدردانی داشته باشیم به سبب کمک در برگزاری جشنواره و همراهی با این جشنواره. امیدواریم شاهد درخشش بیشتر زنان در صحنه‌های علمی و فرهنگی و اجتماعی فناوری جهان باشیم.

منصورغلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه افزود: در کشوری زندگی می‌کنیم که بانوان به لحاظ تاریخی و فرهنگی جایگاه ویژه‌ای داشته اند و حتی بعد از اسلام نیز بانوان به لحاظ باور‌های دینی که داشته ایم بانوان جایگاه ویژه و بالایی داشته اند و ما همیشه احترام عزت بر بانوان را مقدم دانسته ایم در زمانی قرار گرفته ایم که دنیا در دوران انفجار علم و دانش و فناوری قرار گرفته و علم به معنای دانایی و ایجاد کننده اقتدار و توانمندی همه جا مورد توجه است؛ لذا بانوانی که به لحاظ عنوان عمومی نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند حتما ظرفیت بسیار ارزشمندی در به دست آوردن اقتدار و توانمندی و توسعه پایدار در کشور هستند. در حوزه علم و فناوری در کشورمان ظرفیت‌های خوبی برای حضوربانوان داریم و هم شاهد حضور خوب بانوان هستیم. برای مثال ۵۰ درصد از دانشگاهیان ما بانوان هستند و در بین اعضای هیئت علمی ۳۳ درصد از آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند و ۲۹ درصد از اعضای هیئت علمی جذب شده به طور میانگین در سال گذشته بانوان بوده اند و این امر نشان دهنده حرکت روبه رشدبرای حضور بانوان در عرصه علم و فناوری است.

وی افزود: ما دربین خانم‌ها امانتداری و دقت و ظرافت در انجام امور را در مقایسه با آقایان بیشتر داشته و داریم و لذا مدیرانی که مسئولیت می‌گیرند از بانوان در نهایت امانتداری کار خود را انجام می‌دهند.

غلامی ادامه داد: حرکت بسیار ارزشمندی برای یادبود مریم میرزاخانی به عنوان جشنواره راه اندازی شده است که به خصوص در جامعه ما بسیار مهم است و وجود چنین جشنواره‌هایی برای معرفی بانوان شاخص و توانمند ما از جهت توجه ویژه به آن‌ها بسیار خوب است که هم خانم‌ها عرصه را برای فعالیت باز ببینند و هم تقدیر از آن‌ها به عمل بیاید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار