به همت سازمان علوم و معارف اسلامی صدرای ولایت طرح جامع دوره تخصصی دختران حاج قاسم سلیمانی ویژه فارغالتحصیلان دختر این مدارس برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام محمدجواد امینی مدیرکل روابط عمومی سازمان علوم و معارف اسلامی صدرای ولایت در رابطه با اهمیت طرح گردان دختران حاج قاسم سلیمانی توضیح داد: در طول بیش از ۴۰ سال که از عمر انقلاب اسلامی گذشته است، شعار «پرورش مقدم بر آموزش و یا آموزش و پرورش» که از آرمانهای انقلاب اسلامی بود، اما در حد شعار باقی ماند؛ چراکه سیستم آموزش و پرورش ما برخلاف نامش؛ فقط سیستم آموزشی بود و تلاشهای بسیاری برای پیوند بین آموزش و پرورش انجام شد، اما این دو وصله ناجوری بودند که بهسختی جور میشدند.
وی دراینباره ادامه داد: این مهم به این دلیل بود که بنیانهای سیستم آموزشی از دنیایی آمده بود و بنیانهای تربیتی و پرورشیمان از دنیای دیگر و سرانجام کار هم پرورش از مقدمه و بعد دوشادوشی آموزش کنار راندهشده و در حد وصلهی اضافی و اجباری و در قالب دو واحد درس پرورشی تنزل یافت که انجام آنهم به شکل درست و کامل صورت نمیگرفت.
مدیرکل روابط عمومی سازمان مدارس اسلامی صدرا بیان کرد:، اما دراینبین بودند دلسوزانی که از ابتدا متوجه اشکال سیستم آموزشی شدند و سعی کردند در حد توان خود و تا جایی که قوانین اجازه میداد مدارسی تأسیس کنند که لااقل پرورش را تا جایگاه همدوشی آموزش بازگرداند. یکی از این مدارس، صدرا بود. مدارس صدرا در ادامه تلاشهای خود، گام را از دوران تحصیل فراتر نهاده و مسئولیت سنگینی به دوش گرفته است تا بعد از دوران تحصیل نیز رسالت پرورشی خود را ادامه دهد.
امینی افزود: این رسالت در قالب طرحی به همت بخش بانوان مدارس صدرا صورت پذیرفته است که سعی داریم تا با معرفی این طرح، بارقهی امید را در دل دغدغهمندان فرهنگی کشور روشن نگاهداریم.
مدیرکل روابط عمومی سازمان مدارس اسلامی صدرا در رابطه با ویژگیهای این طرح تصریح کرد: از ویژگیهای مهم این طرح آن است که برای فارغالتحصیلان طراحیشده است، که شاید نوجوان در این دوره بهنوعی در مرحله تغییر هویت خود از جنبههای گوناگون است. او هویت دانش¬آموزی خود را ازدستداده است و این بحران هویت تهدیدی است که میتواند با برنامهریزی تبدیل به فرصت شود.
وی ادامه داد: ویژگی مهم بعدی آن شکستن مرزهای ملی و جغرافیایی است. چراکه مبنای طرح، پرورش و تربیت اسلامی است پس میتواند تا هر جا که مرز اسلام است قابلیت اجرا داشته باشد. ویژگی سوم عملیاتی بودن طرح است، که خود بهتنهایی برای مهم بودن یک الگو کافی است که بتوان ایدئولوژی را در عمل به جوان مسلمان آموخت و پرورش هم چیزی جز این نیست. حجتالاسلام امینی در رابطه با نامگذاری این طرح اظهار کرد: نام طرح به نام سردار سلیمانی یکی از دغدغهمندترینهای دنیای اسلام نامگذاری شده است، تا به برکت نامش به وسعت عملش در دنیای اسلام پیش برود و درنتیجه نام این دوره"طرح جامع دوره تخصصی دختران حاج قاسم سلیمانی" خواهد بود.
این فعال حوزه تربیت و آموزش کشور تصریح کرد: اگرچه این طرح بهمقتضای آموزشهای مدارس صدرا و سطح آن نیز در حد و اندازهی صدراییها طراحیشده است، اما شیوه عملیاتی قابلیت الگو گیری خوبی دارد.
وی در رابطه با اهداف این طرح یادآور شد: هدف اصلی طرح تربیت فرماندهان زن فرهنگی است؛ اگرچه همین هدف اصلی دهها هدف فرعی را نیز برآورده خواهد کرد. حجتالاسلام امینی در رابطه شرایط ثبت نامی این طرح بیان داشت: ثبتنام از بین تمام دختران فارغالتحصیل مدارس صدراست. اما انتخاب نهایی بر اساس گزینش اطلاعات فرهنگی و مهارتی و نحوه عملکرد خواهد بود. در این زمینه طرح از پیش اطلاعرسانی شده و منابع اطلاعات مدنظر معرفیشده است. مدتزمان آن ۱۵ ماه از زمان ثبتنام تا زمان فارغالتحصیلی از دوره خواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی سازمان مدارس اسلامی صدرا در پاسخ به این سوال که چرا باید یک دانشآموز بهجای تلاش برای ورود به دانشگاه بخواهد وقت و انرژی و مطالعات خود را صرف ورود به این دوره نماید توضیح داد: پاسخ سوال را در آغاز سخن دادیم. چون سیستم آموزشی صدرا فقط در حوزه آموزش فعالیت ندارد، بلکه پرورش و تربیت اسلامی را نیز در برنامههای خود داشته و درنتیجه ورود به این دوره نهتنها دغدغه که حتی بهنوعی جز آرزوهای دانشآموزان خواهد شد. از طرفی مزایای در نظر گرفتهشده برای فارغالتحصیلان دوره بسیار جذابتر از نتایج حاصل از کسب مدارک دانشگاهی است.
امینی در رابطه با شیوه اجرایی برنامه بیان کرد: برنامهها و شیوههای اجرایی به سه شکل عمده است، اما با توجه به شرایط فعلی جامعه برنامه طوری طراحیشده است که بخش آموزش و اجرای مجازی بر بخش حضوری، اردوها، سفرها و دورههای کارورزی غلبه دارد. از طرفی برای عملیاتی شدن طرح در مراحل اولیه (دوره تثبیت ۳ ماهه) همهی برنامهها از آشپزی گرفته تا تحلیل فیلم و وبینار آموزشی طرح مطالعاتی رهبری اعم از نقش زنان و ارائه مطالعات در خانواده پیاده میشود؛ بنابراین یکی دیگر از ویژگیهای طرح تقویت بنیانهای خانواده در کنار توانمندسازی فردی در عرصههای مختلف است. در مراحل بعدی (دورهی عالی، یکساله) نیز کارها بهصورت گروهی طراحیشده است تا روحیه کار تشکیلاتی در بین مشارکتکنندگان تقویت شود. ارزیابی مراحل مختلف در چهار سطح صورت میگیرد که اولین مرحلهی آن خودارزیابی است که بنیان آن نیز بر اساس آموزههای اسلامی و حسابرسی به نفس توسط خود انسان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد در عرصه امور فرهنگی کار بهجایی رسیده است که آتش به اختیاری بیش از هر جای دیگری معنا و مصداق یافته است. طراحانِ " طرح جامع دوره تخصصی دختران حاج قاسم سلیمانی" با اجازه آتش به اختیاری این گام را برداشتهاند و امید آن دارند که در جبهههای فرهنگی دنیای اسلام که عقبنشینی بسیاری کرده است، کمی خاکریز دشمن را عقب برانند.