شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با رشد ۱۸ هزار و ۱۲۷ واحد روبرو شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با رشد ۱۸ هزار و ۱۲۷ واحد به رقم یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۱۴۱ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۳۰۱۰ واحد به رقم ۴۶۹ هزار و ۱۲۵ واحد رسید. ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۵ میلیون و ۶۹۹ هزار و میلیارد تومان رسید. معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۸.۵ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۴ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که به بیش از ۵ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، امروز معاملهگران در بورس اوراق و فرابورس بیش از ۱۶ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز شاخص کل بورس و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۱.۲ درصد رشد کردند، اما شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۶۴ صدم درصد کاهش یافتند.
نقشه معاملات امروز بورس تهران
شاخص آزاد شناور ۹۱ صدم درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۱.۲ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱.۳ درصد افزایش یافت.
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، شستا، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، گل گهر، چادر ملو، پالایش نفت اصفهان و پالایشگاه تهران به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند. نمادهای پرتراکنش در بورس شامل شستا، ایران خودرو، پالایش نفت اصفهان، سایپا، سرمایهگذاری سیمان تأمین، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و تأمین سرمایه امین بودهاند.
امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل در پایان معاملات ۶۴ واحد رشد کرده و به رقم ۲۰ هزار و ۶۸ واحد رسید. امروز معامله گران در فرابورس ایران بیش از ۲.۹ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۹۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۵ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
روندیکساله شاخص بورس تهران
امروز نمادهای سنگ آهن گهر زمین، هلدینگ معدنی خاورمیانه و فولاد هرمزگان و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتند و در سوی دیگر نمادهای صنعتی مینو، بانک دی و آریاساسول بیشتری اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشتند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، برق و انرژی پیوند گستر پارس، صنایع چوب خزر، دامپروری ملارد شیر، توسعه مسیر برق گیلان، سرمایه گذاری پویا و کشت و صنعت دشت خرمدره بودند.
با توجه به ارزنده شدن حجم معاملات بورس و فرابورس به نظر میرسد بازار به یک ثباتی رسیده، از طرفی دولت قصد دارد سهام خود در شرکتهای پالایشی را به سه بانک بورسی ملت، تجارت و صادرات واگذار کند و همچنین از سال آینده قرار است تأمین مالی کلانی از طریق بورس انجام شود؛ بنابراین روند بازار رو به رشد پیش بینی میشود.
همچنین قرار است صندوقی برای خرید سهام عدالت در نظر گرفته شود و به زودی خرید و فروش سهام عدالت رونق میگیرد، اما کارشناسان به سهامداران خرد توصیه میکنند در خرید و فروش سهام حتماً مشورت بگیرند و سهام خود را به هیچ وجه همراه با ضرر نفروشند و از فضای مجازی غیرمجاز و کانالهای سیگنالفروش پیروی نکنند.
توجه به حضور مردم در بورس باعث افزایش نرخ پسانداز ملی و کمک به رشد اقتصادی در جامعه میشود.