کد خبر:۹۰۳۰۸۸

بررسی پرونده «مک‌فارلین» برای اولین بار در مستند «قمار»/ نمایش در جشنواره عمار

کارگردان مستند «قمار» گفت: در این مستند قصد داشتیم بحث مذاکرات ایران و آمریکا واکاوی شود؛ به این خاطر که این اولین مذاکره جدی بین ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی بود که مقامات ارشد آمریکا به ایران آمدند و مذاکراتی صورت گرفت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «سید محمد مهدی دزفولی» کارگردان مستند «قمار» در گفت‌وگویی، درباره این مستند راه یافته به جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: این مستند بازخوانی پرونده مذاکرات مخفیانه ایران و آمریکا است در اواسط جنگ ایران و عراق که به پرونده ایران کنترا معروف شده است و مهم ترین و جنجالی ترین پرونده در سیاست خارجی آمریکا بوده است.

وی با اشاره به هدف از تولید این مستند نیز بیان داشت: به پرونده مک فارلین در آمریکا پرداخته شد و کتاب نوشتند و فیلم ساختند اما در ایران در سال ۸۸ فقط یک کتاب به اسم تبادل صلاح یا همان ماجرای مک فارلین منتشر شد و سال ۷۹ و ۹۸ هم دو کتاب دیگر نیز منتشر شد و کتاب قمار نیز در کنار این مستند منتشر شد. می خواستیم بحث مذاکرات ایران و آمریکا واکاوری شود به این خاطر که این اولین مذاکره جدی بین ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی بود که مقامات ارشد آمریکا به ایران آمدند و مذاکراتی صورت گرفت. بعد از اینکه ماجرا افشا شد آبروی آمریکا رفت و آنها ب طور رسمی وارد جنگ نظامی با ایران شدند.

دزفولی ادامه داد: منابع مان همان پرونده کمیته سابق شد به علاوه خاطراتی که از مک فارلین و افراد دیگر منتشر شده است و در ایران نیز از کتابی که محسن هاشمی نوشته است استفاده کردیم. روزشماری هم مرکز مطالعات جنگ منتشر کرده بود که از آن بهره بردیم و با افرادی مثل علی هاشمی، سید محمد هاشمی،‌ سید حسین موسویان، جواد منصوری، علی اصغر کیمیایی و ... مصاحبه کردیم که در مجموع پرونده شفاهی مک فارلین است.

این کارگردان همچنین ادامه داد: اسناد و مدارک این پرونده با اینکه ۳۴ سال از آن می گذرد در اختیار پژوهشگران قرار نمی گیرد. کمیته حقیقت یابی در ایران تشکیل شد از اعضای سپاه و وزارت امور خارجه و ... و مصاحبه هایی با برخی افراد کردند اما هنوز منتشر نشده است.

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار