به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پنجمین ویژهبرنامه تلویزیونی یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار امشب دوشنبه ۱۵دی ماه با پخش کلیپ قرائت قرآن توسط شهید ابومهدی المهندس از شبکه افق به روی آنتن رفت.
در ادامه این ویژه برنامه، پس از پخش کلیپی از بازدید جمعی از فعالان فرهنگی و فیلمسازان جشنواره عمار از نمایشگاه پیشرفتهای نیروی هواوفضای سپاه، نادر طالب زاده، دبیر جشنواره و محسن اردستانی رستمی، مستندساز در استودیوی برنامه حاضر شدند.
نادر طالب زاده در ابتدای این برنامه در سخنانی گفت: کار شما بسیار زیبا بود. چه نقاش خوبی سوژه این مستند بود بخصوص وقتی که به سوریه و دمشق آمد. نفر دوم در این مستند ساز عود میزند. شما چه سوژه خوبی را برای فیلم خود پیدا کردید.
محسن اردستانی هم در سخنانی، گفت: از سال ۱۳۹۲ وارد عرصه فیلمسازی در عرصه و حوزه مقاومت شدم و کارهایی را درمورد فاطمیون و زینبیون ساخته ام. اعتقاد دارم که پرداختن به سوژههای اجتماعی میتواند کارکرد خوبی در رسانهها داشته باشد.
وی افزود: نفر بعدی که در این مستند به آن پرداختم یک فرد نویسنده است. آنها آرمانی دارند که میخواهند به این آرمان خود برسند. ما معمولا در مباحث مربوط به مقاومت منفعل هستیم و منتظریم که به ما حمله کنند و سپس در مقام دفاع برمی آییم.
اردستانی ادامه داد: خیلی دوست داشتم که کارهایی را برای جبهه مقاومت و فلسطین تولید کنم. برای هم برای ساخت این مستند به سراغ هنرمندان رفتم. اینگونه شد که به سراغ نقاشی رفتم که در سوریه در حبس بود. به نظرم همین یک فرد هم قابلیت سوژه شدن را داشت. همچنین آن هنرمندی که ساز عود هم میزند نیز مهم است.
وی خاطرنشان کرد: این مستندها را در سالهای اخیر با پول شخصی تولید کردم. تهیه کننده این کار که آقای نوری هستند هم اکنون در کشور سوریه حضور دارند. البته ستاد فرهنگی سوریه هم از ما حمایت کرد. در واقع ابتدا با کارهای خود اعتماد دوستان را جلب میکنیم و سپس آنها هم از ما حمایت میکنند.
نادر طالب زاده در بخش دیگر این برنامه گفت: ما از همان امکاناتی که داریم خوب استفاده میکنیم و الان همین جشنواره مردمی فیلم عمار که سالانه برگزار میشود یکی از همین ظرفیتها است. من در این بخش به قدری کارهای خوب دیدم که به جای یک فانوس میتون ۱۰ تا فانوس به فیلمسازان داد.
وی افزود: همین مستند «هم وتن» باید و جا دارد که به زبانهای انگلیسی و عربی ترجمه شوند زبرا این اثر را کاری بین المللی میدانم. در واقع باید با هنرمندان صحبت کنیم. این فرد نقاشی که نشان میدهید کارش عالی است. او واقعا هنرمند است و کارهای عالی دارد.
طالب زاده ادامه داد: ما در مستند «هم وتن» با چند هنرمند خوب روبرو میشویم که یکی نقاش و دیگری در کار موسیقی است. بر این اساس به نظر من اکرانهای مردمی بسیار خوب و آموزنده است، زیرا پشت این آثار یک فیلمساز عادی نیست و یک تفکر در پس ان قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: این هنرمند نقاشی که در مستند به تصویر کشیدید آنقدر کارش عالی است که آثار را میتوان در گالریهای بزرگ شهر نیویورک در معرض نمایش گذاشت.
طالب زاده درمورد تولیدات اردستانی گفت: شما یک مستند درمورد تیپ فاطمیون و یک مستند هم در مورد تیپ زینبیون ساخته اید.
وی تصریح کرد: علت اصلی توجه به شهید حاج قاسم سلیمانی این بود که او یک لشکر بین المللی ایجاد کرده بود. لشکری که یک ایدئولوژیک داشت و محور آنها مبارزه برای محور مقاومت در برابر تروریستها بود.
طالب زاده در پایان گفت: چه کسی باید این جوانان فیلمساز را به دیگران و مردم نشان داده و معرفی کند؟ ابن برنامهها باید بیشتر در تلویزیون نشان داده شود و این مستندها را پخش کنند و کارگردانهای انها هم دعوت شوند و در مورد آثار خود بحث و صحبت کنند.
در بخش بعدی میز نقد، حجت عدالتپناه، کارگردان مستند «تولد یک تؤاژدی» در استودیوی برنامه حاضر شد.
عدالت پناه درباره اثر خود گفت: «تولد یک تراژدی» درباره بحران کشمیر و مائل مسلمانان این منطقه است که بین کشور پاکستان و هند بر سر آن، نزاع. اختلاف است. جرقههای این مستند، بعد از سفری به این منطقه داشتیم، زده شد و خواستیم مسئله بحران کشمیر را به صورت تاریخی بررسی کنیم که چگونه به این وضعیت فعلی رسیده است. اهالی این منطقه، سرزمین خودشان را ایران سغیر میدانند بخاطر وابستگی و علاقه به ایران دارند. بخشی از تصاویر مستند، مربوط به سفر خودم به این منطقه است و بخشهای دیگر تصاویر آرشیوی است.
طالب زاده با اشاره به قوت آرشیو و تصاویر نفسگیر این مستند گفت: من امسال پنج اثر قوی در جشنواره دیدم. یک جاهایی را باید به رخ کشید و به مردم نشان داد، شما به هر جای هند بروید، آثار هنرمندان کشمیر را میبینید، زیباییشناسی هند و. هنرهای دستی این کشور، دست کشمیریهاست.
عدالت پناه نیز در بخش دیگری از سخنانش درباره سفرش به کشمیر توضیح داد: برای من خیلی وجدآفرین بود که در جای جای کشمیر، هر جا میرفتیم تصاویر امام و رهبری وجود داشت.
وی درباره نفش سرباز روح الله رضوی به عنوان یکی از فعالان کشمیری ساکن ایران درباره ساخت مستند اظهار داشت: آقای رضوی، مشاور فیلمنامه بودند و در سفر هم همراه ما بودند، البته ما برای ساخت مستند دیگری رفته بودیم، ولی با توجه به حاد بودن وضعیت کشمیر، تصمیم گرفتیم بحران این منطقه را به صورت تاریخی بررسی کنیم.
طالب زاده نیز در بخش دیگری از سخنانش گفت: این مستند، یک آموزنده است، هر کسی که میخواهد تاریخ امروز هند و کمشیر را مرور کند، باید این کار را ببیند.
وی خطاب به مستند «داد» کار قبلی حجت عدالت پناه اظهار داشت: ایشان یکی از بزرگترین کارها را کرده است، به واسطه مستند او ما توانستیم مسئله حق اعتراض را در صداوسیما مطرح کنیم.
عدالت پناه نیز در بخش پایانی سخنانش توضیح داد: خیلیها به ما میگفتند که ما خوددمان در داخل، مشکلات داریم، ولی طبق گفتمان امام و رهبری در توجه به محرومان و مستضعفان جهان، این کار را ساختیم، البته قبلا مستند داد و ترال را درباره مشکلات داخل کشور ساختهام.
بنابر این گزارش، در ادامه این ویژه برنامه پس از اجرای سرود «راه فردا» توسط گروه سرود «رایه الزهرا» و پخش تیزر آثار حاضر در بخش مسابقه مستند «نهضت جهانی مستضعفین» برگزیدگان این بخش معرفی و تقدیر شدند.
سلیم غفوری به نمایندگی از هیئت داوران بخش نهضت جهانی مستضعفین در سخنانی درباره آثار این بخش گفت: حدود ۱۸فیلم در بخش مسابقه این قسمت بودند که از بین این آثار، ۵ اثر، به عنوان برگزیده معرفی شدند.
داوران بخش «مستند نهضت جهانی مستضعفین» متشکل از سلیم غفوری، زهره یزدان پناه، محمدرضا ماندگاران و سهیل اسعد ضمن تقدیر از اثر «داغ قره باغ» به کارگردانی «سینا حسین پور اصل» لوح افتخار این بخش را به دلیل «پژوهش کامل و واکاوی دقیق بحران در سوریه» به اثر «سوریه؛ پرونده یک بحران بزرگ» به کارگردانی «سیاوش سرمدی» و لوح افتخار دستاورد فنی و هنری به تصویر بردار اثر «سایههای روشن» را به کارگردانی «ضیاء حاتمی» اهدا کردند.
همچنین فانوس این بخش به اثر «هم وتن» به کارگردانی «محسن اردستانی رستمی و حسین نوری» به دلیل «پرداخت به موضوع فلسطین و هنر مقاومت» اهدا شد.
سیاووش سرمدی بعد از دریافت جایزه خود گفت: امسال جشنواره در حوزه بین الملل، بیشتر در فضای جنگ بود، امیدواریم که کارهای بینالمللی به سمت کارهای فرهنگی بینالملل برود و دیگر شاهد جنگ نباشیم.
جوایز این بخش توسط پدر شهید مصطفی احمدی روشن، امضا شده بود. امسال بدلیل بیماری کرونا و لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، امسال، خانواده شهدا در جشنواره حضور ندارند.