کد خبر:۹۰۳۸۷۶
اکبرزاده در گفتگو با دانشجو:

واکسن ایرانی کرونا در صورت تایید، قابل اعتمادتر است / قابلیت توزیع سریع، برتری نمونه ایرانی

دانشجوی ارشد بهداشت عمومی گفت: واکسن ایرانی که مجوز گرفته نسخه ضعیف شده ویروس است که تولید آن‌ها آسان‌تر است و به تکنولوژی ساده‌تری نیاز دارد.  

اکبرزاده، کارآموز پزشکی عمومی و دانشجوی  ارشد بهداشت عمومی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون واکسن ایرانی کرونا گفت: تا کنون چندین شرکت ایرانی برای ساخت واکسن کرونا اقدام کرده‌اند و در حال حاضر تنها شرکتی که مجوز کارآزمایی بالینی واکسن را گرفته و می‌تواند روی انسان تست کند، شرکت شفافارمد زیر نظر بنیاد برکت است.
 
وی افزود: واکسنی که شرکت شفا فارمد به تولید آن اقدام کرده، از نوعِ زنده ضعیف شده است.  تفاوت این واکسن با نمونه‌های خارجی مورد تأیید مدل  MRNA در نیاز آن به تکنولوژی جدید است. این واکسن‌های خارجی که برای اولین بار وارد بازار می‌شوند، نسبت به نمونه‌های قدیمی از پیش تولید شده رفتاری غیرقابل پیش‌بینی دارد، گرچه تئوری‌ها میزان ایمنی و مدت زمان دوام آن را نشان می‌دهند اما هیچکدام در عمل ثابت نشده است.
 

واکسن ایرانی امتحان خود را پس داده است

این دانشجوی بهداشت عمومی با اشاره به پیشینه‌ای که واکسن کرونای ایرانی دارد، گفت: واکسنی که در ایران مجوز کارآزمایی بالینی گرفته و در مرحله تولید است، پیش از این در بیماری‌های مختلف استفاده شده. به عبارتی رفتار آن را می‌دانیم و ابهامی در آن وجود ندارد.

اکبرزاده اظهار کرد: در حال حاضر نمی‌شود قضاوت کرد که نوع ایرانی بهتر است یا خارجی، اما وقتی تولید ایران کارآزمایی مربوطه را بگذراند و میزان ایمنی زایی و عوارضش مشخص شده باشد و یک مجوز برای استفاده از واکسن داده شود آن موقع می‌توانیم قضاوت کنیم که این واکسن با توجه به آمار بهبودی که دارد نسبت به نمونه خارجی آن بهتر است یا نه؟
 
وی افزود: نکته‌ مهمی که درباره نوع ایرانی وجود دارد، این است که مسیر علمی واکسن ایرانی از نظر علمی، در همه کشور‌ها یکسان و طبق روال تولید انواع آمریکایی، چینی، روسی و ... است. در نهایت بهترین کاری که می‌توان درباره واکسن ایرانی انجام داد، این است که صبر کنیم تا ببینیم کارآزمایی بالینی این واکسن موفقیت آمیز است یا نه.
 

تولید سریع و آسان واکسن ایرانی 

این دانشجوی بهداشت عمومی، درباره میزان موفقیت نمونه ایرانی ادامه داد: با توجه به نوع واکسن و نتایجی که تاکنون داشته به نظر می‌رسد کارآزمایی بالینی با موفقیت بگذرد. واکسن ایرانی که مجوز گرفته نسخه ضعیف شده ویروس است که دارای روند تولید ساده‌تر است. همچنین پیچیدگی‌های کمتری در روند تولید آن دیده می‌شود.

 

اکبرزاده گفت: از آنجایی که پیش از این واکسن‌های زنده ضعیف شده بیشتری داشته‌ایم و رفتار‌های آن‌ها را می‌دانیم نسبت به این موضوع خیال‌مان راحت است. از طرف دیگر بحث مهمی که اینجا پیش می‌آید، این است که این واکسن تولید کشور خودمان و دسترسی به آن راحت است و مشکلاتی اعم از واردات و تحریم در آن تاثیرگذار نخواهد بود.
 

تولید واکسن ایرانی با تکنولوژی بومی شده

وی با اشاره به افتخاری که این واکسن برای ایران می‌تواند بیافریند، افزود:  این واکسن یک اقتداری برای جنبش ملی ایران می‌آورد چرا که یک کشور برای اولین بار توانسته واکسنی را از صفر تا صد تولید کند. پیش از این ما تکنولوژی واکسن را وارد و تحت لیسانس کشور دیگری تولید می‌کردیم؛ در حالیکه تکنولوژی واکسن کرونای ایرانی از صفر تا صد برعهده خودمان بوده و این پیشرفت بسیار بزرگی محسوب می‌شود.
 
این دانشجوی بهداشت عمومی با اشاره به سختی‌های واردات واکسن خارجی گفت: برای واردات واکسن هر کشوری نیاز به یکسری امکانات و یک نوع زنجیره سرد است که در دمای مشخص باید نگهداری شود و اگر این زنجیره سرد بشکند، واکسن‌ها بلااستفاده خواهند بود. به طور کلی واردات واکسن با رعایت زنجیره سرد کار بسیار سختی است و اگر ما بتوانیم خودمان واکسن را تولید کنیم و این دردسر‌ها را نداشته باشیم، بسیار جلوتر هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار