وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سیاستگذاران کلان کشور در هر تصمیمی که برای توسعه ظرفیتهای کشور میگیرند باید به استقلال آن، توجه ویژه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه گرنت فناوری و تقدیر از خیرین فناوری استان سمنان که به میزبانی پارک علم و فناوری این استان انجام شد، گفت: در شرایط زمانی خاصی هستیم که انتظارات مردم و جامعه، ما را مجاب به توسعه هر چه بیشتر علم و فناوری در سطح کشور میکند.
غلامی اظهار کرد: وقتی که میگوییم علم و فناوری ایرانی در دنیا حرفی برای گفتن دارد؛ یعنی میزان این علم و دانش نقشی ارزشمند در توسعه کشور و افزایش رفاه مردم داشته است. خوشبختانه مسیر حرکت علمی ما از دو دهه پیش به حدی بوده که امروز به تولید، باروری و باردهی رسیده و ما در شرایطی قرار گرفتیم که در سراسر کشور، پارکهای علم و فناوری نقش کلیدی ایفا میکنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: میزان اشتغال پایدار و متکی به فناوری، از این طریق رشد پیدا کرده و سرمایه شرکتهای مستقر در پارک و مراکز رشد بیشتر شده است. همچنین تولیدات ارزشمندی که در پیشبرد فعالیتهای اقتصادی موثر بوده، به چرخه تولید وارد شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای پارک علم و فناوری سمنان تصریح کرد: وزارت علوم با توجه به ساختار خود و ضرورتهای روز، سیاست حمایت از مراکز فناوری را پیش گرفته است. البته در این میان ما هم به بخش خصوصی توجه میکنیم و هم قدردان خیرینی که نگاهشان، از جنس نگاهی برای کمک به زندگی مردم و توسعه زادگاهشان است، هستیم. تحریمها با وجود سختیهایی که برای کشور به وجود آورده، برکاتی هم برای ما داشته؛ ما در برابر تحریمها ایستادگی میکنیم و به انجام وظیفه خود، که رفع و حل موانع است، میپردازیم.
غلامی افزود: این پیشرفتها، سرمایهای ماندگار است؛ دشمن بیش از این توان مقابله با ما را ندارد و وقتی که ما هدف خود را به روی پیشرفت متمرکز کنیم، آنها از این رویکرد دست برمیدارند. بیاییم واقعبینانه علم و فناوری را زیربنای توسعه کشور قرار بدهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: خطری که ما را تهدید میکند، این است که روند فعالیتها و برنامههای علمی کند شود و دوباره به یک کشور وارد کننده و مصرفگرا تبدیل بشویم. سیاستگذاران کلان کشور در هر تصمیمی که برای توسعه ظرفیتهای علم و فناوری کشور میگیرند باید به استقلال فناوری توجه ویژه داشته باشند تا بتوانیم از این طریق، منابع جذب ثروت را به دست آورده و علم خود را به کشورهای دیگر عرضه کنیم.