نشست مشترک مسئولان حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی کشور با معاونت علمی و فناوری برگزار و ظرفیتهای هرکدام به دیگری معرفی شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، در راستای همکاری بیشتر و ارتباط ساختارمند حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشست مشترکی را برگزار کردند که در این نشست علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و جمعی از مسئولین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور داشتند.
حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت در این نشست گفت: امیدوار هستیم تا در سایه ارتباط ساختارمند حوزه آموزش و پژوهش پزشکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه دستیابی اساتید و دانشجویان علوم پزشکی به امکانات و امتیازاتی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای آنها تدارک دیده است، فراهم شود.
وی افزود: معرفی قابلیتهای حوزه آموزش و پژوهش علوم پزشکی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله دستاوردهای این نشست است.
حق دوست با تاکید بر محور پاسخگویی از مجموع محورهای شش گانهای که دانشگاهها باید در آن به بالندگی برسند؛ گفت: اگر اساتید، دانشجویان و نخبگان جامعه ما دغدغهمند باشند و به جای طلبکاری نسبت به جامعه احساس دین کنند بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد و مهاجرت و فرار مغزها به وجود نمیآید.
وی افزود: دغدغهمند کردن این افراد رکن اصلی است که بر دوش قانونگذاران حوزه آموزش است و لازم است یک بار دیگر بسته پاسخگویی از مجموعه بستههای طرح تحول و نوآوری در آموزش پزشکی مورد بازبینی و توجه قرار گیرد.
تاکنون ۷۰ نفر از اساتید برجسته تحت پوشش طرح سرآمدان قرار گرفتهاند
در ادامه این نشست مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تشریح شبکه فناوری آزمایشگاه راهبردی پرداخت و تصریح کرد: این شبکه علاوه بر فراهم کردن زیرساخت برای دانشجویان باعث ایجاد همگرایی و همافزایی در ظرفیتهای کشور شده است همچنین این موضوع سبب شده است تا سرمایهگذاریها هدفمند شوند.
الیاسی گفت: پلتفرم دوم بنیاد ملی نخبگان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت ویژه از اساتید برجسته است که تحت عنوان سرآمدان از آن یاد میشود و تاکنون ۷۰ نفر از اساتید برجسته تحت پوشش طرح سرآمدان قرار گرفتهاند که با همکاری معاونتهای آموزشی و تحقیقات وزارت بهداشت امکان تسری آن به افراد بیشتر و حوزه موضوع و محتوا نیز امکان پذیر است.
۸۰۰ مرکز، عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری معاونت علمی هستند
در ادامه رضا اسدی فر مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تصریح مشکلات کشور در حوزه پژوهش و بحث زیرساختهای پژوهش در آزمایشگاهها و کمبودهای آن پرداخت و گفت: علاوه بر کمبود آزمایشگاهها حتی از زیرساختهای موجود نیز استفاده خوبی نمیشود.
وی گفت: شبکه راهبردی آزمایشگاهی به منظور استفاده بهتر از آزمایشگاهها و زیرساختها طراحی شده است و این شبکه با فرمولهای ویژهای از آزمایشگاهها حمایت میکند؛ لذا مخاطبان این مجموعه اعم از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و شرکتهای دانشبنیان و خلاق میتوانند با مراجعه به سایت www.labsnet.ir از یارانه خدمات ارائه شده در باشگاه مشتریان این شبکه بهرهمند شوند.
اسدی فر گفت: متقاضیان با ثبتنام در سایت مذکور و مراجعه با کارت ملی به یکی از ۸۰۰ مرکز عضو شبکه در کشور، امکان استفاده از این سامانه را خواهند داشت.
بنیاد ملی نخبگان ۵۰ درصد گرنت اعضای هیئت علمی را تقبل میکند
حسن سالاریه معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: حدود ۶۰ هزار عضو هیئت علمی در وزارت علوم و وزارت بهداشت حضور دارند که فقط ۱۰ هزار نفر عضو شبکه بنیاد ملی نخبگان هستند و امیدواریم تا سال آینده این تعداد به ۴۰ هزار نفر افزایش یابد.
وی گفت: هم اکنون هر یک از اعضای هیئت علمی امکان دریافت ۲۲ میلیون تومان گرنت در این شبکه را دارد، یعنی امکان استفاده ۴۵ میلیون تومان گرنت برای هر عضو هیئت علمی در این شبکه مهیا است که ۵۰ درصد آن توسط بنیاد ملی نخبگان فراهم میشود.
سالاریه افزود: مبلغ یارانه برای دانشجویان دکتری ۱۵ میلیون تومان و برای دانشجویان ارشد حدود ۱۰ میلیون تومان است و این امکان برای اساتید فراهم شده است که گرنت اختصاص یافته به خود را بین دانشجویان خود تقسیم کنند لذا مدیریت آن به اساتید واگذار خواهد شد. همچنین امکان شبکه سازی برای مخاطبین فراهم شده است.
وی تاکید کرد: هدف اصلی تشکیل فدراسیون سرآمدان علمی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تحقق سخنان رهبر انقلاب در مورد مرجعیت علمی بود تا گروهی از بهترین و قویترین افراد و محققان دور هم جمع شوند و از آنها حمایت ویژه شود.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: در کانون پتنت ایران نیز با داخلیسازی پتنتها تلاش شده است هزینهها کاهش یابد و حدود ۱۰ تا ۹۰ درصد هزینه پتنتها توسط کانون پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه آیندهسازان بیشتر، دانشجویان مدنظر هستند؛ افزود: در تلاش هستیم پس از شناسایی دانشجویان نخبه، تسهیلاتی مطابق با مقطع تحصیلی و مناسب با وضعیت دانشجو فراهم شود؛ لذا تمام تسهیلات بنیاد در ازای یک فعالیت ارائه میشود و به افرادی تعلق میگیرد که در حوزههای اولویتدار وزارت علوم فعالیت دارند و مشابه همین کار را میتوان با همکاری وزارت بهداشت انجام داد.
سالاریه افزود: طرح شهید رهنمون نیز به شناسایی دانش آموختگان برتر، ویژه افراد علاقهمند به جذب در نهادهای دولتی میپردازد و تسهیلات شهید تهرانی مقدم نیز ویژه جذب در نهادهای فناورانه است و جایزه شهید چمران ویژه دانشجویان پسادکتری است و دانشجو میتواند دوره پسا دکتری را در یک مرکز تحقیقاتی که مورد تایید بنیاد ملی نخبگان است بگذراند لذا به تناسب تفاهم نامه و نوع پروژه، حقوق خود را از بنیاد و طرف مقابل دریافت میکند.
وی خاطرنشان کرد: جایزه شهید شهریاری نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و همکاری وزارتین از طریق ردیف استخدامی اختصاص یافته برای نخبگان، به ارائه خدمت میپردازد و ظرفیت مورد نیاز را برای جذب افراد برجسته در دانشگاهها ایجاد میکند.
امکان انجام خدمت سربازی متخصصین ایرانی خارج از کشور در خارج از کشور
حسینی مدیرکل توسعه سرمایه انسانی بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طراحی پلتفرم پایگاه تخصصی همکار با هدف پل ارتباطی بین کشور و متخصصین ایرانی خارج از کشور خبر داد و گفت: با هدف انتقال دانش و تکنولوژی و با استفاده از این پلتفرم، متقاضیان با مراجعه به آدرس اینترنتی Connect.isti.ir میتوانند درخواست کنند تا برای آنها پروژه تعریف شود و در خارج از کشور خدمت مقدس سربازی را انجام دهند.
پتنت در امتیازات اختیاری آییننامه ارتقاء اساتید لحاظ شود
پس از آن نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت پیشنهاد بازنگری آییننامه ارتقاء اساتید با همکاری معاونت آموزشی را مطرح کرد تا بحث پتنت در امتیازات اختیاری آییننامه طرفی قرار گیرد.
وی همچنین از راه اندازی فن بازار سلامت در حیطه سلامت خبر داد و افزود: فعالیت این فن بازار مشابه فعالیت Iran lab است و امیدوار هستیم حمایتهای لازم از آن انجام شود.