نماینده مردم سنندج درمجلس گفت:مجلس یازدهم برای برطرف شدن مشکلات و همچنین حمایت از کشاورزان وطرحهای اشتغالزایی کشاورزی برنامههای راهبردی تدوین کرده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن فتحی نماینده سنندج در مجلس شورای اسلامی، دولت را موظف به حل چالشهای حوزه کشاورزی دانست و گفت: کشاورزی و دامپروری از مولفههای روشن جهش تولید در کشور است.
وی افزود: باید در تمامی زمینهها به کشاورزان کمک کرد و مشکلات آنها را برطرف نمود، زیرا موجب توسعه و پیشرفت کشور را در پی خواهد داشت.
فتحی اضافه کرد: طی پیگیریهای صورت گرفته توسط بانک کشاورزی به منظور تامین به موقع منابع مالی لازم برای خرید کود و سم مورد نیاز تولید محصولات استراتژیک بخش کشاورزی شامل گندم، جو و دانههای روغنی «کشاورز کارت» را با هدف مساعدت در خرید نهادههای کشاورزی در اختیار متقاضیان این بخش قرار میدهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در راستای اجرای تفاهمنامه منعقد شده بین بانک کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی مقرر شد این تسهیلات از محل منابع داخلی بانک کشاورزی و به ازای هر هکتار ۲۰ میلیون ریال، تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال با نرخ ۱۲ درصد و بازپرداخت حداکثر یکساله در قالب «کشاورز کارت» ظرف مدت ۷۲ ساعت در اختیار کشاورزان قرار گیرد که در این زمینه نیز طی پیگیرهای صورت گرفته کشاورزان حوزه انتخابیه بنده بدون هیچ گونه محدودیتی میتوانند درسامانه سیتا ثبت نام و دریافت نمایند.
نماینده مردم سنندج درمجلس تاکید کرد: این کارت تنها برای خرید کود و سم مورد نیاز محصولات کشاورزی شامل گندم، جو و دانههای روغنی صادر میشود و قابل استفاده در بیش از سه هزار پایانه فروش کارگزاران مورد تایید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سطح میباشد.
فتحی خاطرنشان کرد: طی پیگیریهای صورت گرفته توسط بانک کشاورزی از سال ۱۳۹۸ الی شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ از طریق بند ب تبصره ۱۶ کمک به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بیش از ۳۰۰ مورد تسهیلات، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بیش از ۱۷۰۰ مورد، تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون شامل تراکتور و کمباین و ماشین آلات کشاورزی بیش از ۵۰۰ مورد، تسهیلات حوادث غیرمترقبه شامل سیل و زلزله و... بیش از ۲۲۰۰ مورد پرداخت شده که در مجموع از طریق پرداخت تمامی تسهیلات و افتتاح طرحهای بانک کشاورزی شامل پرواربندی گوساله، گلخانه، جوجه کشی، گاوداری، دامداری و... زمینه اشتغال بیش از ۷۵۰ نفر از سال ۱۳۹۸ تا شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ در شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: در حوزه وصول مطالبات و بخشودگی به کشاورزان نیز شامل بند خ ماده ۳۳ برنامه پنج ساله توسعه کشور، بند ل تبصره ۱۶ و بخشودگی وجه التزام در شهرستانهای حوزه انتخابیه بنده بیش از چهار هزار پرونده از بخشودگی استفاده نموده اند.
وی افزود: مجلس یازدهم برای برطرف شدن مشکلات و همچنین حمایت از کشاورزان وطرحهای اشتغالزایی کشاورزی برنامههای راهبردی تدوین نموده است.