کد خبر:۹۰۶۳۵۳
در وبینار «دوگانه تحریم دارویی و تقدیم واکسن»؛

حائری: متحدین آمریکا هم زیر بار استفاده از واکسن آمریکایی کرونا نرفتند

سرپرست سابق برنامه دارو و واکسن منطقه مدیترانه شرقی در WHO گفت: متحدین آمریکا هم زیر بار استفاده از واکسن آمریکایی کرونا نرفتند و به گفته مقامات این کشورها حاضر نشدند به موش آزمایشگاهی آمریکا تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حائری، سرپرست سابق برنامه دارو و واکسن منطقه مدیترانه شرقی در WHO در وبینار تخصصی که با عنوان «دوگانه تحریم دارویی و تقدیم واکسن» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: واکسن کرونا یک راهکار موقت برای مقابله با ویروس کرونا است در واقع واکسن می‌تواند به قطع زنجیره ویروس کمک کند پس یک راهکار قطعی برای مقابله نیست.

وی با بیان اینکه واکسن‌های ساخته شده به گفته شرکت‌های سازنده بین ۳ تا ۴ ماه در بدن انسان ایمنی ایجاد می‌کند، افزود: پاندمی کرونا به مانند یک زنجیره به هم پیوسته است؛ با این وجود هنر این است که ما بتوانیم این زنجیره را قطع کنیم و یکی از راه‌های قطع این زنجیره تزریق واکسن است.

سرپرست سابق برنامه دارو و واکسن منطقه مدیترانه شرقی در WHO با اشاره به اینکه برخی‌ها در اروپا و آمریکا معتقدند که گزینه بهتر از واکسن برای قطع زنجیره پاندمی کرونا استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی است، گفت: اعمال محدودیت‌های کرونایی در ایران شامل ممنوعیت سفر‌ها و محدودیت‌های تردد شبانه در کاهش ابتلاء و مرگ و میر بسیار اثرگذار بوده و امیدواریم این این روند ادامه پیدا کند.

حائری با بیان اینکه ترامپ در آستانه ایام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به سازمان غذا و داروی این کشور دستور داد تا واکسن فایزر را تایید کند؛ با این وجود اولین بحث و جدلی که در ارتباط با این واکسن وجود دارد، این است که تاییدیه آن به صورت دستوری و با تهدید ترامپ صادر شده و نه تجربی، اظهار داشت: مضرات و عواقب واکسن‌های کرونا هنوز مشخص نیست؛ با این وجود در حال حاضر بهترین راه برای مقابله با ویروس کرونا زدن ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه از زمان شیوع کرونا تاکنون بیش از ۴۰۰ جهش ژنتیکی این ویروس شناسایی شده، تصریح کرد: ما هنوز از عواقب ژنتیکی واکسن کرونا به خصوص واکسن MRNA آگاه نیستیم، چون ظرف ۶ ماه و یک سال نمی‌توان این عواقب را شناسایی کرد؛ با این وجود معقول نیست که در این چند ماه نتایج ۵ سال بعد واکسن را پیش بینی کنیم.

سرپرست سابق برنامه دارو و واکسن منطقه مدیترانه شرقی در WHO با تاکید بر اینکه واکسن‌های تولید شده هنوز مراحل آزمایش بالینی را به طور کامل طی نکرده اند؛ با این وجود نباید در تزریق این واکسن‌ها عجله کنیم، گفت: باید صبر کنیم تا نتایج بالینی واکسن‌ها مشخص شود و پس از آن به قضاوت واکسن‌های تولید شده در کشور‌های مختلف بپردازیم؛ البته نکته‌ای که وجود دارد، این است که امروز مقامات خیلی از کشور‌ها که با آمریکا رابطه دارند و به مانند ما تحریم نیستند در خصوص استفاده از واکسن آمریکایی گفته اند ما موش آزمایشگاهی آمریکا نیستیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم آمریکا و انگلیس نیز گفته اند از واکسن آمریکایی استفاده نمی‌کنند، چون این واکسن به صورت دستوری تایید شده، افزود: برخی از کشور‌های منطقه همچون امارات، بحرین و قطر نیز که متحد آمریکا محسوب می‌شوند از واکسن چینی استفاده کرده اند؛ با این وجود شرط عقل این است که ما ابتدا از سلامت واکسن‌ها مطمئن شویم؛ پس نباید برای تهیه واکسن عجله کنیم.

حائری با بیان اینکه اگر کیفیت واکسن فایزر بالاست پس چرا از تزریق دوز دوم این واکسن خودداری شده و گفته اند تزریق دوز دوم چند ماه دیگر انجام می‌شود، چون می‌خواهند کیفیت واکسن را بالا ببرند، تصریح کرد: خودداری از تزریق دوز دوم واکسن فایزر بیانگر این است که این واکسن با مشکل مواجه شده و این در حالی است که باید پیش از تزریق واکسن از کیفیت آن مطمئن می‌شدند.

سرپرست سابق برنامه دارو و واکسن منطقه مدیترانه شرقی در WHO با اشاره به اینکه وقتی شرکت سازنده واکسن فایزر خود اعلام کرده که می‌خواهد روی کیفیت این واکسن کار کند پس منطق حکم می‌کند تا زمانی که سلامت آن تایید نشده کسی زیر بار استفاده از آن نرود، گفت: استراتژی ایده‌الی برای تولید واکسن کرونا وجود ندارد؛ به گونه‌ای که حتی سازندگان این واکسن‌ها هم واکسن تولیدی خود را تضمین نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه ما امروز دانشمندانی در کشورمان داریم که می‌توانند ترکیب واکسن‌های کرونا را تجزیه و تحلیل و واکسن مطلوب را انتخاب کنند، گفت: اتفاق عاقلانه‌ای که افتاد این بود که ما در خرید واکسن خارجی عجله نکردیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار