شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز در پایان معاملات با رشد ۳۳ هزار و ۲۳۰ واحد روبهرو شده و ارزش معاملات بورس و فرابورس به بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بعد از ریزش پیاپی شاخص بورس اوراق بهادار تهران، در روزهای گذشته، امروز شاخص کل در پایان معاملات بورس تهران ۳۳ هزار و ۲۳۰ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۱۸۳ هزار و ۹۴۸ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش ۲۷۰۵ واحد به رقم ۴۳۳ هزار و ۱۲۹ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۴ میلیون و ۷۰۸ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۵.۹ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۷۹۰ هزار نوبت معامله و به ارزش ۶ هزار و ۸۶۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از ۱۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم معاملهگران امروز در دو بازار بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نقشه معاملات بورس تهران
امروز همه شاخصهای بورس سبز بودند که نشان از رشد شاخصها دارد، به گونهای که شاخص کل بورس و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۲.۸ درصد رشد کردند، اما شاخص کل با معیار هموزن و شاخص قیمت در این معیار فقط.۰.۶۳ درصد افزایش یافت.
شاخص آزاد شناور در بورس ۲.۲ درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۳.۵ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۲.۱ درصد افزایش یافت.
روند یکساله شاخص هم وزن بورس تهران
امروز نمادهای شاخصساز به وظیفه خود عمل کرده و شاخص را بالا نگه داشتند، به گونهای که بیشترین افزایش شاخص توسط پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه، ملیمس، شستا، گلگهر، چادرملو و هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین بودهاند.
نمادهای پرتراکنش در بورس شامل بیمه دانا، صنعتی باما، سرمایهگذاری سیمان تأمین، لیزینگ پارسیان، ایران ترانسفو، زرماکارون و زامیاد بودهاند.
در فرابورس ایران هم امروز اوضاع روبهراه بوده بگونهای که شاخص کل در پایان معاملات ۴۷۹ واحد رشد کرده و به رقم ۱۸ هزار و ۱۰ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۲۲۹ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران بیش از ۲.۸ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۸۴۷ هزار معامله و به ارزش ۱۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای پتروشیمی مارون، آریا ساسول، سنگآهن گهرزمین، هلدینگ میدکو، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس و صنعتی مینو بیشترین افزایش را در شاخص فرابورس داشتهاند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل چوب خزرکاسپین، دامپروری ملارد شیر، سپیدار سیستم آسیا، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی ارومیه، انرژی پیوندگستر پارس، توسعه و عمران استان کرمان بودهاند.
روز گذشته در پی فراخوان رئیس سازمان بورس و وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس رئیس سازمان بورس استعفا کرد و در جلسه شب گذشته شورای عالی بورس اعلام شد ظرف ۱۵ روز رئیس جدید سازمان بورس انتخاب و معرفی میشود.
نمایندگان مجلس با این استدلال که مقامات دولتی عامه مردم و سهامداران عدالت را به بورس دعوت کردهاند، اما بر اثر مدیریت ضعیف خود باعث دخالت شرکتهای حقوقی در بورس و افت بیش از حد شاخص شدهاند که این امر باعث ضرر و زیان به سرمایه مردم شده است؛ بنابراین خواستار اعمال مدیریت قویتر و شفافتر در بورس شدهاند، گرچه برخی از مقامات دولتی این را نمیپسندند و اعلام کردهاند دولت و کمیسیون اقتصادی نباید در بورس دخالت کنند، اما فراموش کردند که خودشان به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور که هیچ ارتباطی به بورس ندارند، در تلویزیون اعلام شده و در نقش یک تحلیلگر بورس اعلام میکرد، شاخص بورس تا مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار بیشتر ریزش نخواهد کرد که همین سیگنال باعث ریزش پیاپی شاخص شد.
به هر حال امسال حدود ۵۰ میلیون نفر از ایرانیان در بازار سرمایه حضور پیدا کردند و این بهترین فرصت برای افزایش پسانداز ملی و تزریق پساندازهای مردم به رونق تولید به شمار میرود که از این رهگذر باید سودی هم نصیب سرمایهگذاران حقیقی شود، اما متأسفانه با رها شدن مدیریت در بازار سرمایه عمده سرمایه مردم با ریزشهای پیاپی آب شده است و این روزها سرمایهگذاران بورس در مقابل بورس تهران یا سازمان بورس و یا وزارت اقتصاد مرتب تجمع میکنند و خواستار سرمایه از دست رفته خود در بورس میشوند.
در عین حال کارشناسان همواره تأکید کردهاند سرمایهگذاری در بورس باید الزاماً از محل پسانداز باشد و برای سرمایهگذاری در بورس حتما باید مطالعه، تحقیق و مشاوره با افراد امین و خبره انجام شود.