کد خبر:۹۰۸۰۱۸
گزارش|

فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟

شمارش معکوس برای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آغاز شده است. به همین بهانه نگاهی انداختیم به ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ تا شمایی کلی از آثار را پیش چشم داشته باشیم.
فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- احمد جعفری؛ بالاخره پس از گمانه زنی‌های مختلف و موانعی که ویروس کرونا به وجود آورده بود، جشنواره فیلم فجر از راه رسید و تا چند روز دیگر اکران آثار خود را، البته با شرایط متفاوت نسبت به سال‌های گذشته شروع خواهد کرد. از جمله این شرایط، می‌توان به یک سوم شدن ظرفیت سالن‌ها در هر سانس و از طرفی دیگر افزایش تعداد سینما‌های مردمی اشاره کرد. اکران‌ها نیز تا ساعت هشت شب خواهد بود. با توجه به آغاز شمارش معکوس برای شروع جشنواره، نگاهی انداختیم به ۱۶ فیلم بخش سودای سیمرغ تا شمایی کلی از آثار را پیش چشم داشته باشیم.


۱- ابلق، کارگردان: نرگس آبیار


ابلق جدید‌ترین ساخته نرگس آبیار است. در این فیلم بازیگرانی، چون بهرام رادان، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، مهران احمدی و گلاره عباسی ایفای نقش می‌کنند. تجربه قبلی فیلم ساز یعنی شبی که ماه کامل شد از لحاظ فروش تجربه موفقی بود به طوری که در رده دوم پرفروش‌ترین فیلم‌های غیر کمدی سینمای ایران قرار گرفت. در خلاصه فیلم ابلق آمده است: برای یک زن که در حاشیه شهری بزرگ با همسر و فرزندش زندگی می‌کند، ماجرایی رقم می‌خورد.


۲- بی همه چیز، کارگردان: محسن قرایی


محسن قرایی بعد از سد معبر در سال ۹۵ این بار و پس از چهار سال مجددا به عنوان کارگردان با بی همه چیز به جشنواره فجر آمده است. فیلم جدید قرایی با حضور پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، شهاب حسینی، باران کوثری، علی مصفا و ... یکی از پر بازیگر‌ترین فیلم‌های امسال است. همچنین فیلم در لوکیشن‌های گوناگونی، چون تهران، کُندر و گرمسار فیلم برداری شده است.


۳- تک تیرانداز، کارگردان: علی غفاری


موضوع فیلم تک تیر انداز یکی از جذاب‌ترین سوژه‌های امسال است. این فیلم درباره شهید عبدالرسول زرین، تک تیرانداز قهرمان جنگ تحمیلی است که کامبیز دیر باز نقش او را بازی می‌کند. ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم، در برنامه تلویزیونی افق سینما اظهار داشته بود «بخش زیادی از قصه تک تیرانداز در دل نیرو‌های دشمن تعریف می‌شود و به تاثیر حضور و مبارزه تک تیرانداز ایرانی در عقیم کردن عملیات‌های دشمن می‌پردازد.» این فیلم سینمایی با حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در حال تولید است. باید دید نتیجه کار علی غفاری که فیلم استرداد را نیز در کارنامه خود دارد به چه صورت خواهد بود. از دیگر بازیگران این فیلم می‌توان به امیررضا دلاوری، علیرضا کمالی و انوش معظمی اشاره کرد.

فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟


۴- تی تی، کارگردان: آیدا پناهنده


تی تی چهارمین تجربه سینمایی آیدا پناهنده بعد از ناهید، اسرافیل و پاییز نیکایدو‌ها می‌باشد که در سال ۱۳۹۸ ساخته شده است. پارسا پیروزفر، الناز شاکردوست و هوتن شکیبا در این اثر نقش آفرینی کرده اند. در خلاصه داستان تی تی آمده است: استادی که قصد دارد پایان نامه‌ای در مورد پایان جهان به اثبات برساند، با مادری عجیب و غریب که می‌خواهد لیاقت انسانیت را داشته باشد ملاقات می‌کند و ...


۵- خط فرضی، کارگردان: فرنوش صمدی


خط فرضی اولین فیلم بلند فرنوش صمدی است و از حضور بازیگرانی، چون سحر دولتشاهی، پژمان جمشیدی و آزیتا حاجیان بهره می‌برد. ساخته فرنوش صمدی توانست جایزه بهترین فیلم بخش میتینگ پوینت (ویژه فیلم‌های اول و دوم کارگردان) جشنواره بین المللی فیلم وایادولید اسپانیا معروف به سمینسی را از آن خود کند. علی مصفا تهیه کنندگی خط فرضی را بر عهده داشته است.


۶- رُمانتیسم عماد و طوبا، کارگردان: کاوه صباغ‌زاده


کاوه صباغ زاده بعد از اولین تجربه خود یعنی فیلم "ایتالیا ایتالیا" به سراغ این فیلم رفته است. این فیلم در ژانر کمدی، رمانتیک و فانتزی نوشته شده است. الناز حبیبی و علی انصاریان از بازیگران این کار می‌باشند.


۷- روزی روزگاری آبادان، کارگردان: حمیدرضا آذرنگ


حمید رضا آذرنگ که پیش‌تر او را به عنوان بازیگر در سینما و فعالیت‌های گسترده اش درتئاتر می‌شناختیم، برای نخستین بار با فیلم روزی روزگاری آبادان اولین تجربه سینمایی خود در مقام کارگردان را تجربه خواهد کرد. در خلاصه داستان فیلم می‌خوانیم: خانواده پنج نفری مصیب چرخیده، در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری‌اش به مواد مخدر است کشمکشی میان آن‌ها در می‌گیرد و در اوج تلاش خیری مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به ناگاه اتفاقی غیرمنتظره همه آن‌ها را غافلگیر می‌کند و ... از فاطمه معتمد آریا و محسن تنابنده می‌توان به عنوان بازیگران این فیلم نام برد.

فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟


۸- روشن، کارگردان: سیدروح‌اله حجازی


حجازی بعد از اتاق تاریک به سراغ " روشن " رفته است. روح اله حجازی در گفتگو با تصویر فجر ۳۹ گفته بود «روشن برای من تجربه بسیار متفاوتی بود و نگارش فیلمنامه این اثر و رسیدن به فرم و زبانی که در ذهن داشتم برایم سخت بود. این فیلم، قصه‌ای اجتماعی را روایت می‌کند، اما در عین حال رگه‌هایی از کمدی نیز در آن دیده می‌شود». رضا عطاران، سارا بهرامی و سیامک انصاری در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.


۹- زالاوا، کارگردان: ارسلان امیری


زالاوا فیلمی به کارگردانی ارسلان امیری و نویسندگی آیدا پناهنده است. این کار اولین فیلم ارسلان امیری به عنوان کارگردان بوده و نوید پورفرج و هدی زین‌العابدین از بازیگران زالاوا می‌باشند. داستان فیلم درباره یک رویداد واقعی است که سال‌ها پیش در روستا و پاسگاه منطقه دره سفید و زالاوا اتفاق افتاده است.


۱۰ - ستاره بازی، کارگردان: هاتف علیمردانی


علیمردانی که فیلم هایی، چون کوچه بی نام و آباجان را در کارنامه خود دارد این بار به سراغ فیلم " ستاره بازی " رفته است. در این فیلم بازیگران مطرح ایرانی و خارجی از جمله فرهاد اصلانی، ملیسا ذاکری، مارشال منش، مایکل مدسن، علی مصفا و شبنم مقدمی حضور دارند.


۱۱- شیشلیک، کارگردان: محمدحسین مهدویان


یکی از مورد انتظار‌ترین فیلم‌های امسال ساخته جدید محمد حسین مهدویان است که او را بیش‌تر با آثار تاریخی – سیاسی اش همچون دوگانه ماجرای نیمروز می‌شناسیم. همین تغییر ژانر و حضور بازیگرانی مانند رضا عطاران، پژمان جمشیدی، جمشید هاشم پور و ژاله صامتی باعث شده است تا کنجکاوی مخاطب نسبت به ساخته متفاوت مهدویان برانگیخته شود. همچنین امیر مهدی ژوله نگارش اثر را به عهده داشته است.

فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟


۱۲- گیج‌گاه، کارگردان: عادل تبریزی


دیگر فیلمساز اولی امسال، عادل تبریزی است. در شعار فیلم می‌خوانیم:گیج گاه فیلم نوستالژیک نیست درباره حالیست که دیگر نیست. از بازیگران این فیلم می‌توان به جمشید هاشم پور، باران کوثری و حامد بهداد اشاره کرد.


۱۳- مامان، کارگردان: آرش انیسی


در ادامه حضور پر رنگ فیلم اولی ها، آرش انیسی را داریم که با فیلم مامان به جشنواره آمده است. رویا افشار، امیر نوروزی و عرفان ابراهیمی از جمله بازیگران این فیلم هستند و مجید برزگر نیز تهیه کنندگی اثر را عهده دار بوده است.
 

۱۴- مصلحت، کارگردان: حسین دارابی


این فیلم که محصول مشترک سینمایی حوزه هنری و سازمان هنری رسانه‌ای اوج به حساب می‌آید، نخستین تجربه کارگردانی سینمایی حسین دارابی است و یک تریلر جاسوسی- امنیتی به حساب می‌آید که داستان آن در اواخر دهه ۵۰ می‌گذرد. «مصلحت» سومین فیلم تولیدشده در باشگاه فیلم سوره است که با بازی فرهاد قائمیان، وحید رهبانی، مهدی حسینی‌نیا و مجید نوروزی جلوی دوربین رفت. باید دید پس از توقیف دوساله اثر قبلی باشگاه فیلم سوره یعنی «دیدن این فیلم جرم است» که به تازگی اکران خود را شروع کرده است با فیلم مصلحت چه برخوردی خواهد شد.

فیلم‌هایی که سودای سیمرغ را در سر می‌پرورانند / شگفت‌زده می‌شویم؟

۱۵- منصور، کارگردان: سیاوش سرمدی


«منصور» نگاهی به بخش‌هایی از زندگی شهید ستاری و تولید اولین جنگنده کاملا ایرانی انداخته است. جلیل شعبانی تهیه کنندگی اثر را به عده گرفته است. این اثر محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است.


۱۶- یدو، کارگردان: مهدی جعفری


مهدی جعفری همانند فیلم اول و تحسین شده‌ی خود یعنی «بیست و سه نفر» باز هم به سراغ روایت دفاع مقدس از زاویه دید کودک و نوجوان رفته است. یدو اولین ماه‌های جنگ تحمیلی در آبادان در حال محاصره را به تصویر می‌کشد. فیلم «یدو» تازه‌ترین تولید امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده است.

در نهایت باید دید در جشنواره‌ای که جوانان و فیلم اولی‌ها حضور پر رنگی دارند و بعضی از فیلم‌های مهم مانند «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله از غایبان بزرگ آن به شمار می‌رود، کدام فیلم‌ها موفق‌تر عمل کرده و سیمرغ‌های بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. آیا فیلمسازان جوان جشنواره سی و نهم را شگفت زده خواهند کرد؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار