معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اعلام جزئیات شیوه برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر فجر، گفت: جشنواره فجر در شهرهای آبی و زرد به ترتیب با ۵۰ و ۳۰ درصد ظرفیت سالن مجاز به برگزاری هستند منوط به آنکه فروش بلیط اینترنتی بوده و کد ملی مدعوین از نظر ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری بررسی شود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن فرهادی، با اشاره به اینکه سینما و تئاتر در گروه سوم شغلی هستند، گفت: این گروه شغلی در مناطق زرد و آبی کرونایی مجاز به فعالیت هستند؛ به این صورت که در شهرهای زرد میتوانند با ۳۰ درصد ظرفیت و در شهرهای آبی با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند. پروتکلهای بهداشتی به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا توسط وزارت بهداشت و با همکاری وزارت ارشاد نوشته شده است. در این پروتکل سینما و تئاتر در شهرهای زرد میتوانند با ۳۰ درصد ظرفیت سالنهایشان فعالیت کنند، ولی این بازگشایی منوط به چند اصل است.
وی در رابطه با این اصول، افزود: فروش بلیط در محل و وجود هرگونه صف ممنوع است؛ در واقع هر نوع اعطای بلیط فیزیکی ممنوع است و فروش بلیط باید به شکل اینترنتی ارائه شود و بلیط صندلی سالنها با پلن از قبل طراحی شده از طریق سامانهای که خود سینماها قول طراحی آن را دادهاند انجام شود. به این شیوه مثلا اگر خانوادهای اظهار کنند ۴ بلیط میخواهند نرمافزار هوشمند باید آنها را کنار هم قرار داده و برای فرد یا خانواده دیگری که میخواهد بلیط بخرد باید فاصلهگذاری دو متر از عرض و طول را انجام دهد.
وی افزود: داخل سالنهای سینما و تئاتر باید فاصله حداقل یک ساعت مابین سانسهای نمایشی قائل شوند؛ بهصورتی که در این فاصله بحث هوادهی سالن و ضدعفونی کردن صندلیها برای سانس بعدی صورت گیرد. باید شرایط بهگونهای مدیریت شود که ورود و خروج از سالن با ازدحام همراه نباشد.
فرهادی تصریح کرد: بر اساس پروتکلها، ما حضور ناظر بهداشتی مقیم در سینما و تئاتر را درخواست کردیم.
وی درباره شیوه رعایت پروتکلها در روز اختتامیه جشنواره فیلم و تئاتر فجر نیز تأکید کرد: برای این مراسم هم که احتمالا در تهران برگزار میشود حداکثر ظرفیت مجاز برای حضور ۳۰ نفر است مگر اینکه تهران وارد شرایط آبی شود که ظرفیت مجاز شرکت در جلسه ۵۰ نفر باشند.