آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۸۱۴۴
عمادی در گفتگو با دانشجو:

نامه‌نگاری فعالان مدنی لبنان و سوریه خطاب به بایدن نوعی «دیپلماسی رسانه‌ای» یا پنهان است

یک کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص نامه نگاری فعالین مدنی در سوریه و لبنان خطاب به بایدن و مکرون گفت: این قبیل اقدامات بیش از اینکه منتج به اثر شود در حقیقت یک نوع دیپلماسی رسانه‌ای است تا افکار عمومی در جریان روند اتفاقات رخ داده در یک کشور قرار گیرند.

سیدرضی عمادی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اقدام اخیر فعالان سیاسی در لبنان و سوریه که طی نامه‌ای به مکرون و بایدن، روسای جمهوری فرانسه و آمریکا خواستار لغو تحریم‌ها علیه ملت سوریه شدند، گفت: این اقدام که مسئله‌ای مسبوق به سابقه است که فعالان سیاسی یا مدنی یک کشور به مقامات سایر کشور‌ها و یا سازمان ملل نامه می‌زنند و از آن‌ها می‌خواهند تا مقوله تحریم علیه مردم بی دفاع یک کشور لغو شود.

وی افزود: این تقاضا می‌تواند به علل مختلف انسانی یا اینکه لغو تحریم‌های غیرنظامی، بخش درمان، آموزش و کودکان باشد.


*نامه نگاری فعالین مدنی لبنان و سوریه خطاب به بایدن نوعی دیپلماسی رسانه‌ای یا پنهان است


عمادی در خصوص اینکه این قبیل نامه نگاری‌ها تا چه اندازه در عرصه سیاست بین الملل جدی گرفته می‌شود، گفت: این قبیل اقدامات بیش از اینکه منتج به اثر شود در حقیقت یک نوع دیپلماسی رسانه‌ای محسوب می‌شود که افکار عمومی در جریان روند اتفاقات رخ داده شده در یک کشور قرار گیرند و در حقیقت فعالین سیاسی یک کشور با این نامه نگاری سعی می‌کنند روی فردی که مخاطب نامه است تاثیر گذاشته و او را درگیر مطالبات افکار عمومی کنند.


*وزارت خزانه داری بایدن نام انصار الله را تنها برای یکماه از لیست تحریم خارج کرد


این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه این اقدام بیش از تاثیرگذار بودن اقدامی نمادین است، گفت: این نامه نگاری در شرایطی انجام شده که دولت جدید در آمریکا روی کار آمده است. دولتی که همواره هم در تبلیغات خود و هم طی یک هفته اخیر سعی کرده نشان دهد که به دنبال تغییر در سیاست خارجی اعمال شده توسط ترامپ است.

وی مصداق این مدعا را اقدام اخیر دولت بایدن در لغو تحریم‌های انصارالله یمن دانست و گفت: به عنوان مثال ترامپ در روز آخر حضور خود در کاخ سفید انصارالله یمن را در لیست تحریم‌ها قرار داد، اما وزارت خزانه داری دولت بایدن برای یک ماه این تحریم‌ها را به صورت تعلیق درآورد.

عمادی تصریح کرد: این قبیل اقدامات دولت بایدن ولو جنبه صوری، کوتاه مدت و نمایشی هم داشته باشد حکایت از آن دارد که احتمال اینکه دولت جدید آمریکا تغییراتی در لیست تحریم یا لیست تروریستی خود قرار دهد وجود دارد و با توجه به چنین فضایی فعالین مدنی در لبنان و سوریه دست به چنین اقدامی زدند تا شاید با استفاده از این فضا تحریم علیه سوریه یا حزب الله لبنان را لغو کنند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در حقیقت این اقدام یک نوع فرصت در نظر گرفته شده تا به این ترتیب از مکرون و بایدن بخواهند تحریم‌ها لغو شود البته در ذات و درون این نامه نگاری استقبال از ریاست جمهوری بایدن هم نهفته شده که نوعی دیپلماسی پنهان به حساب می‌رود مبنی بر اینکه این روشن فکران و فعالین سیاسی از اینکه ترامپ با رویکرد هرج و مرج طلبانه خود برای غرب آسیا از جایگاه خود کنار رفته و دولتی روی کار آمده که شعار او تمرکز بر مقوله دیپلماسی است، استقبال می‌کنند و انتظار دارند که این دیپلماسی از مرحله حرف و سخن به مرحله عملیاتی شدن برآید.

وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت‌ها به صورت رسمی درخواست لغو تحریم‌ها را نمی‌دهند و این موضوع را فعالین سیاسی به عهده می‌گیرند، گفت: در مورد سوریه این کشور الان رابطه مناسبی با آمریکا ندارد و بشاراسد حتی اگر نامه‌ای به آمریکا بنویسد این نامه به هیچ وجه مورد توجه قرار نخواهد گرفت لذا این اقدام می‌تواند حتی نتیجه معکوس در لغو تحریم‌های سوریه داشته باشد و نوعی ضعف برای حکومت این کشور محسوب شود لذا با این اقدام در حقیقت در تریبون‌های رسمی اعلام می‌کنند که فعالین سیاسی خواستار لغو تحریم‌ها بودند و رئیس جمهور آمریکا را نیز این پیام را دریافت می‌کند.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار