کد خبر:۹۶۵۱۳۰
در گفتگو با دانشجو مرح شد؛

عمادی: نمی‌توان روی موضع‌گیری میقاتی در مورد ارسال سوخت به لبنان حساب کرد / مهار بحران سوخت آغاز کار کابینه جدید را با آرامش همراه کرد

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: موضع گیری متفاوت میقاتی در مورد ارسال سوخت به لبنان توسط ایران تحت فشار صورت گرفته و نمی‌توان روی آن حسابی باز کرد،.

سیدرضی عمادی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ارسال سوخت به لبنان و اظهارات ضد و نقیض برخی مقامات لبنانی گفت: جمهوری اسلامی در شرایطی سوخت به لبنان فرستاد که این کشور در بحران به سر می‌برد.

وی ادامه داد: بحران سوخت چالش جدی لبنان بود، چون براساس این چالش مردم به خیابان‌ها ریخته و آشوب‌های خیابانی در پی کمبود سوخت قوت گرفته بود. در این شرایط بود که حسن نصرالله رهبر جبهه مقاومت با ابتکاری از ایران درخواست سوخت کرد و جمهوری اسلامی نیز به این درخواست پاسخ مثبت داد.

عمادی در خصوص واکنش‌های انجام شده به این درخواست گفت: ابتدا سعد حریری این اقدام را راهی غیر معقول برای دستیابی لبنان به سوخت دانست و گفت از آنجا که ایران مازوت به لبنان فرستاده است این اقدام در ادامه تحریم‌های گسترده تری را برای لبنان رقم خواهد زد. این در حالی است که موضوع ارسال سوخت به لبنان باعث تحریم این کشور نشد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: در ادامه این روند نجیب میقاتی نیز دو واکنش متضاد داشت هفته قبل، پیش از آغاز کار کابینه خود گفت وقتی اعراب در خصوص رفع مشکل سوخت در لبنان حاضر به انجام کمک نیستند طبیعی است که ایران به ما کمک کند، اما همین فرد روز گذشته اقدام ایران در ارسال سوخت به لبنان را نقض حاکمیت کشورش دانست لذا در این مسیر با دو نوع موضع گیری متفاوت از سوی نخست وزیر لبنان مواجهیم که ما را به یک نکته می‌رساند.

وی افزود: عملا نجیب میقاتی تحت تاثیر جریانی قرار دارد که به لحاظ سیاسی به آن نزدیک است و آن هم جریان سعد حریری و ۱۴ مارس است.

عمادی با تاکید بر اینکه موضع گیری متفاوت میقاتی در خصوص یک موضوع تحت فشار صورت گرفته و بر این اساس نمی‌توان روی آن حسابی باز کرد، گفت: از سوی دیگر میقاتی شخصیتی آرام، به دور از حاشیه و تنش دارد و به خاطر همین ویژگی‌های اخلاقی است که توانست با میشل عون کنار بیاید و موفق به تشکیل کابینه شود. از این منظر با اطمینان بیشتری می‌توان گفت واکنش میقاتی به ارسال سوخت از ایران به لبنان تحت فشار سایر گروه‌ها صورت گرفته است. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پاان خاطر نشان کرد: اقدام ایران و حزب الله و ارسال سوخت به لبنان از هر جهت به نفع کابینه میقاتی هم است چرا که وقتی دولت او شروع به کار کرد کار را با بحران سوخت در لبنان آغاز نکرد بلکه یک بحران جدی به نام بحران سوخت مدیریت شد و میقاتی در آرامش بیشتری توانست کار دولت را آغاز کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار