کد خبر:۹۰۹۱۱۵
زمانی‌ثانی مطرح کرد

تامین تسهیلات برای احداث پرورش میگو به همت جهادگران دانشگاه زابل

مسئول گروه جهادی شهید احمدمحمدی دانشگاه ملی زابل گفت: به واسطه منابع غذایی که در بندر چابهار وجود دارد، امکان پرورش میگوی آرتمیا در این منطقه مهیاست.

تامین تسهیلات برای احداث پرورش میگو به همت جهادگران دانشگاه زابل

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گروه جهادی شهید احمدمحمدی دانشگاه ملی زابل از جمله گروه‌هایی است که با توجه به نیاز مردم با ایجاد خودباوری در آن‌ها و با استفاده از ظرفیت‌های منطقه بر روی پروژ‌های اشتغال‌زایی کار کرده است. آن‌ها با مطالعه شرایط لازم و زمینه‌های موجود برای پرورش میگوی آرتمیا و تطبیق آن با شرایط منطقه چابهار، توجه مردم را به این سمت سوق داده و با موفقیت در انجام این کارتوانستند استخر‌های خانگی برای پرورش این نوع آبزی را ایجاد کنند.

هادی زمانی‌ثانی، مسئول گروه جهادی شهید احمدمحمدی دانشگاه ملی زابل در تکمیل این موضوع به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: ما در بحث پرورش آرتمیا در مدل‌های خانگی کار کردیم، قبلا در مدل صنعتی پرورش داده می‌شد که ما با نگاه محرومیت‌زدایی سعی کردیم در مدل خانگی به وسیلۀ این کار اشتغال‌زایی کنیم. با توجه به اینکه آرتمیا یک میگوی کوچک است که زیستگاه آن دریاچه ارومیه است؛ به واسطه‌ منابع غذایی که در بندر چابهار و دریا وجود دارد امکان پرورش آن در این منطقه مهیا است و این گروه جهادی برای ادامه تخصصی کار از دانسته‌های دکتر امینی چابهار که در این زمینه تخصص دارد استفاده می‌کند.

زمانی ادامه داد: دیدیم با توزیع بسته غذایی و پول بین مردم نمی‌توان ریشه‌ای به حل مشکلات منطقه بپردازیم و باید کاری موثر انجام می‌دادیم که مردم آبرومندانه، اشتغال پایدار داشته باشند و با درآمد خود نیازهایشان را برآورده کنند. با توجه به تحقیقات ما در آن منطقه به این نتیجه رسیدیم که امکان پرورش این میگوی ریز وجود دارد که یک غذای لوکس است، منبع پروتئین خوبی به شمار می‌رود و از همه مهمتر کسانی که در منطقه به پرورش آن مشغول هستند، زیاد نیستند و کار مشابهی هم درآن منطقه دیده نشده است. بر آن شدیم که این راه حل را پیگیر باشیم تا شاید بتوانیم در واردات و خروج ارز هم صرفه جویی کنیم.

این جهادگر در توضیح ساخت استخر‌های پرورش میگو اظهار کرد: نوع استخر‌ها برای این کار مدل ساده‌ای هستند، با عمق نهایتا ۶۰ سانت و طول و عرض ۲ متر در ۱ متر؛ اما باید در آن‌ها دریا را شبیه‌سازی کرد و آب همواره در آن جریان داشته باشد. استخر‌ها با توجه به زمین‌ها و مساحت در اختیار خانواده‌ها، ساخته شدند و برای هر دو استخر یک پمپ قرار دادیم که در فواصل زمانی مرتب، آب را هم بزند. مردم باید به استخر‌ها سر می‌زدند تا زباله و چیز‌های دیگر درون آن نیفتد و در فواصل زمانی مقداری از آب را بر می‌داشتند و رشد آرتمیا را بررسی می‌کردند. ما تخم‌های آرتمیا را به آب تزریق می‌کردیم و سپس مواد محرک برای رشد آن مثل برخی جلبک‌ها را تزریق می‌کردیم. نهایتا تکثیر این میگو به حدی می‌رسد که با گونی آن را جمع‌آوری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هر استخر با الکتروموتور و تمام موارد جانبی حدودا پنج ملیون هزینه دارد که توافق با قرارگاه پیشرفت و آبادانی که “رسالت آن تحقق تدابیر و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در امر سازندگی، عمران، آبادانی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی در مناطق دورافتاده و محروم کشور و نیز برقراری امنیت پایدار مردمی، بسترسازی خدمت رسانی بیشتر نظام و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها است” وام قرض‌الحسنه غیربانکی تامین شد. هر استخر ماهانه ۸۰۰ هزارتومان سود دارد، و خانواده‌ها باید کار‌های ساده‌ای انجام دهند و اگر رخوت نداشته باشند نتیجه می‌گیرند.

زمانی‌ثانی ادامه داد: یک خانواده اگردو استخر، جمعا ۹ متر مکعب داشته باشد، ماهانه یک میلیون و ششصد هزارتومان درآمد دارد و کل هزینۀ استخر پنج میلیون تومان است. نباید تمام کار‌ها را اعضای گروه جهادی انجام دهند. ما هیچ پول بلاعوضی ندادیم، ما وام قرض‌الحسنه می‌دهیم و آن را پس می‌گیریم. ما نمی‌گوییم آمده‌ایم به تنهایی برای شما کار کنیم و بدون دخیل کردن آن‌ها فعالیتی را شروع کنیم بلکه بیشتر نقش مهندس ناظر را ایفا می‌کنیم.

این فعال جهادی بیان کرد: پیشنهاد من با توجه به تجربه‌ای که در حرکت جهادی مسئله محور خود کسب کرده‌ایم، سوق دادن حرکت‌های جهادی در حوزه اقتصاد به سمت اشتغال پایدار است تا عزت و آبروی مردم حفظ شود و زمینه تلاش خودشان برای کسب روزی ایجاد شود، مگر اینکه خانواده‌ای واقعا توان جسمی یا مالی نداشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار