نماینده شیراز در مجلس گفت: بنده معتقد بودم که اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باید در کلیات صورت میگرفت یعنی در حدی میبود که پالایش اولیه صورت بگیرد یعنی هر کسی برای ثبت نام اقدام نکند، اما ورود به جزئیات باعث سلب اختیارات شورای نگهبان میشود.
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره رد قانون انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان، اظهار کرد: متاسفانه اصرار همکاران در کمیسیون امورداخلی و شوراها برای ورود به جزئیات انتخابات اشتباه بود، زیرا این ورود با وظایف و اختیارات شورای نگهبان مغایرت داشت.
وی ادامه داد: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هم بیان شده است که شرایط مدیر و مدبر را فقط شورای نگهبان تشخیص میدهد، اما اعضای کمیسیون شوراها اصرار داشتند که در این حوزهها ورود پیدا کنند که منجر به این اتفاق شد.
نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه ورود به جزئیات میتواند ورود به حوزه کاری شورای نگهبان باشد، گفت: برخی از ایرادات شورای نگهبان با اصول قانون اساسی از جمله اصل ۱۱۰ قانون اساسی بود که باید اعضای کمیسیون شوراها به این موضوعات توجه شایانی میداشتند.
قادری تصریح کرد: بنده معتقد بودم که اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باید در کلیات صورت میگرفت یعنی در حدی میبود که پالایش اولیه صورت بگیرد یعنی هر کسی برای ثبت نام اقدام نکند، اما ورود به جزئیات باعث سلب اختیارات شورای نگهبان میشود.
وی افزود: همکاران کمیسیون امورداخلی و شوراها متاسفانه چند جلسه را صرف کردند، ولی مشخص بود که این طرح مورد مخالفت شورای نگهبان واقع میشود، ولی متاسفانه توجهی نشد و باعث شد چنین اتفاقی رقم خورد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده با کلیات موضوع اصلاح انتخابات ریاست جمهوری موافق هستم، اما با ورود به جزئیات نه، بیان کرد: اصلاح این قانون چند تا پیام کلیدی داشت و آن پیام این بود که باید به هر حال به موضوع اصلاح پرداخته میشد، ولی نه بدین صورت.
قادری با اشاره به اینکه بیان میشود قصد مجلس از این قانون انتخابات ۱۴۰۰ است، گفت: طبیعتا قصد مجلس از اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات ۱۴۰۰ است و تلاش نمایندگان این است که این قانون قبل از انتخابات برسد.
نماینده شیراز در مجلس بیان کرد:، اما باید درست هدف گیری شود و به موضوعات مهم در اصلاح قانون ورود شود نه اینکه وقت خود را صرف موضوعاتی شود که در نهایت مورد مخالفت قرار گیرد.