مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی در مراسم گرامیداشت روز زن، با بیان اینکه مستمری صندوق بیمه اجتماعی میتواند موجب حفظ کرامت انسانی شود از افزایش سهم بیمه بانوان در سال آینده خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روستاییان و عشایر، علی شیرکانی در مراسم روز زن صندوق بیمه اجتماعی ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن به تمام بانوان کشور، زنان فعال در عرصه تولید، کارآفرینی و زنان فعال در صندوق بیمه اجتماعی، و همسر و فرزند شهید قاسمی، با اشاره به تاثیر کرونا در کشور و فعالیت بانوان در این وضعیت گفت: نقش زنان در دوران انقلاب و دفاع مقدس بسیار مهم و موثر است و همواره درعرصه دفاع مقدس پایداری و محیط را برای مبارزه آماده کردند و بار زندگی و پرورش فرزند را برعهده داشتند و به تعبیر مقام معظم رهبری «مزین کنیم مقام زن را به تکریم از زنان و فرزندان شهدا».
وی با بیان اینکه کرونا در همه عرصههای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی تاثیر منفی گذاشته است، افزود: هرساله روز زن روستایی به صورت مجزا در تقویم ثبت میشد، این موضوع به حدی مهم است که امسال سازمان ملل روز زن روستایی را به عنوان مسئله «کرونا و زنان» عنوان کرد. این به دلیل نقش مهم و موثر زنان در دوران کرونا در بافتهای اقتصادی، اجتماعی و مبارزات روانی جامعه است.
شیرکانی در ادامه با تاکید بر نقش زنان در زندگی و رفع مشکلات گفت: هر زمان که مشکلی در جامعه رخ میدهد بار مشکلات برعهده بانوان است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی با اشاره به ۲۰۰ هزار بیمه شده، ۲۰۰ کارگزار زن و بانوانی که اسامی آنها در صندوق بیمه اجتماعی ثبت نشده است، اما به طور غیر مستقیم مشغول فعالیت در این صندوق هستند، گفت: اشتغال این میزان بانو در صندوق بیمه اجتماعی کم است و باید برای افزایش مشارکت بانوان در صندوق بیمه اجتماعی تلاش کنیم.
وی ادامه داد: آمارهای مرکز آمار نشاندهنده این است که تعداد زنان سالمند ما از تعداد مردان سالمند بیشتر است و جامعه به سمت سالمندی زنانه سوق دارد، بنابراین اگر میخواهیم زندگی پایداری را در حوزه شهری و روستایی داشته باشیم باید بیمههای اجتماعی را به ویژه در روستاها گسترش دهیم.
شیرکانی با بیان اینکه بانوان باید آسایش خاطر و ضمانتی را در دوران سالمندی داشته باشند و مزیت بیمه صندوق اجتماعی این است که بانوان به راحتی میتوانند به عضویت آن درآیند، افزود: زنان روستایی بسیار فعالتر از زنان شهری هستند، زیرا علاوه بر کارهای خانه باید به همسران خود در کار کشاورزی و دامداری نیز به همسرانشان کمک کنند و اغلب آنها در کنار این کارها در تولید صنایع دستی نیز فعال هستند؛ بنابراین نقش بیمههای اجتماعی در این اقشار بسیار حائز اهمیت است، زیرا باید یک تضمینی در دوران سالمندی یا ازکار افتادگی داشته باشند و بیمه میتواند این ضمانت را برای آنها ایجاد کند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی با بیان اینکه نگاه ما نگاه توسعه بیمه به ویژه در بین بانوان است از افزایش سهم بیمه بانوان در سال آینده افزایش خبر داد و گفت: درست است که این بیمه برای سرپرست خانوار تعریف شده است، اما سعی داریم که پوشش بیمه را در بین بانوان افزایش و توسعه دهیم. بانوان در دوران انقلاب یکی از پایههای انقلاب بوده اند امیدواریم که ما نیز حامی آنها باشیم.
وی در پایان گفت: چه لذتی از این بالاتر است که به یک مادر آسایش خاطر دهیم و به آن بگوییم که نگران معیشت و اقتصاد خود نباشد و فقط به فکر تربیت فرزند خود باشد. با وجود آنکه میزان مستمری این صندوق زیاد نیست، اما میتواند کرامت افراد را حفظ و کمک کننده زندگی آنها باشد.
در ادامه به دلیل همزمانی این روز زن با دهه فجر از همسر و فرزند شهید قاسمی و کارگزاران بانو برتر استانها، و کارکنان صندوق بیمه اجتماعی با اهدای لوح سپاس قدر دانی و تقدیر شد.