کد خبر:۹۱۱۳۸۹
گزارش|

چشم انتظاری مردم گیلان برای احیای صنایع پوشش ایران / ماجرای کارخانه‌ای که به بهانه بارش برف تخریب شد

سفر رئیس دستگاه قضا به گیلان و بازدید از صنایع پوشش ایران موجی از امید را در دل مردم استان ایجاد کرده و کارگران این واحد تولیدی امیدوارند کارخانه هرچه زودتر احیا شود و دوباره به سرکار خود برگردند.

چشم انتظاری مردم گیلان برای احیای صنایع پوشش ایران/ ماجرای کارخانه‌ای که به بهانه بارش برف تخریب شد

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صنایع پوشش ایران با نیم قرن سابقه فعالیت یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانجات ریسندگی و نساجی در ایران و خاورمیانه بود که متاسفانه به دلیل واگذاری غیرکارشناسی با مشکل مواجه شد.

زمین ۸۵ هکتاری این کارخانه در بهترین منطقه شهر رشت، جایی نزدیک فرودگاه و در مسیر منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی قرار دارد. این کارخانه طی سال‌ها با تولیدات خود نه تنها گیلان بلکه کشور را زیرپوشش قرار می‌داد و یک واحد تولیدی قوی بود که تعداد افراد زیادی نیز در آن مشغول به کار بودند.

سال ۸۳ براساس سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، حکم واگذاری این کارخانه صادر شد؛ البته در واگذاری این واحد تولیدی آنچنان که باید دقت نشد، شرکت «تی تیس کیش» نخستین خریدار این کارخانه بود که با ۸۵۰ میلیون تومان کارخانه را صاحب شد. متاسفانه بعد از واگذاری کارخانه به بخش خصوصی روند نزولی و تعدیل کارگران و تعطیلی خطوط تولید نیز کلید خورد.

شنیده‌ها حاکی از این است زمانی که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد، افراد سودجویی از این موقعیت سوء استفاده کردند؛ این مجموعه به فردی واگذار شد که شایستگی ساماندهی این مجموعه را نداشت. برای همین فقط در ماه اول شروع به کار، حقوق کارگران را پرداخت کرد و در ماه‌های بعدی کارگران نه تنها شاهد پرداخت حقوقی نبودند؛ بلکه کارخانه به کلی تعطیل شد. در سال اوایل دهه ۸۰ بارش سنگین برف به بخش‌هایی از سالن‌های تولید آسیب کرد، به گفته برخی از کارگران همین موضوع بهانه‌ای شد برای تعطیلی کامل کارخانه و حراج اموال آن!
 
چشم انتظاری مردم گیلان برای احیای صنایع پوشش ایران/ ماجرای کارخانه‌ای که به بهانه بارش برف تخریب شد

گفته شده که مسئولان کارخانه به جای تعمیر و ترمیم خرابی‌ها در جهت افزایش حجم این تخریب‌ها تلاش کردند و این باعث شد که بتوانند قطعات و دستگاه‌های این کارخانه را خارج کرده و بفروشند. بر همین اساس از ۴۸۰ دستگاهی که در خط تولید فعال بود، ۱۱۰ دستگاه فروخته شد و ۳۷۰ دستگاه با اعتراض کارگران در کارخانه باقی ماند که در محوطه‌ای کنار ویرانه‌های این کارخانه خاک می‌خورند. اینگونه که تخمین زده می‌شود، در صورتی که بخش‌ها و پروژه‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران راه اندازی شود برای ۳ تا ۴ هزار نفر کارآفرینی می‌شود.

در سال ۸۳ ایران پوشش از طریق مزایده به فروش رسید؛ اما بعد از مدتی خریدار پیشمان شد و مجدد برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شد. در ادامه دو نفر از یک شرکت خصوصی کارخانه را تحویل گرفتند و تنها یک قسط از تعهدات خود را پرداخت کردند، باز هم عدم مدیریت صحیح باعث تعطیلی کارخانه شد و زمینه تشنجات کارگری را فراهم کرد.

بیشتر بخوانید:

 
مدتی بعد کارخانه به شرکت آتیه دماوند «از شرکت‌های زیرمجموعه بانک صنعت و معدن» بازگشت و در سال ۸۵ با حکم صادره از شورای تأمین استان گیلان، مبنی بر خلع‌ید بخش خصوصی از آن، کارخانجات پوشش به شرکت آتیه سازان دماوند واگذار شد. در این راستا، هیئت دولت نیز طی مصوبه‌ای کارخانه را به بخش دولتی اعاده کرد، شرکت آتیه سازان نیز در آن زمان مطالبات ۹ ماه کارگران کارخانجات صنایع پوشش را تسویه و هشت میلیارد تومان بدهی تأمین اجتماعی را تقسیط و پرداخت کرد.
 

چشم انتظاری مردم گیلان برای احیای صنایع پوشش ایران/ ماجرای کارخانه‌ای که به بهانه بارش برف تخریب شد

 

اتخاذ تصمیمات مهم برای رفع مشکلات کارخانه پوشش

بعد از گذشت چندین سال از تعطیلی صنایع پوشش ایران وعده‌های مسئولان برای احیای این واحد صنعتی ادامه داشت، ولی در عمل اتفاق چشم گیری صروت نگرفت تا اینکه آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا در سفر اخیر خود به گیلان، از کارخانه صنایع پوشش بازدید کرد و پای در دل کارگران این کارخانه نشست.

رئیس قوه قضاییه در سفر خود به گیلان از بخش‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران بازدید کرد و پس از گفتگو با رئیس جدید این کارخانه و نماینده‌های کارگران گفت که تصمیمات مهمی در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی و احیای آن اتخاذ شده است.

رئیسی همچنین تاکید کرد: ماشین‌آلات و دستگاه‌های کارخانه صنایع پوشش روزانه می‌تواند ۱۰ تا ۱۲ تن انواع نخ ریسندگی تولید کند؛ لذا این ماشین‌آلات و دستگاه‌ها باید در اسرع وقت نصب شوند.

به گفته رئیس قوه قضاییه آنچه در کارخانه صنایع پوشش ایران اتفاق افتاده این بوده که عده‌ای بارش برف را بهانه کرده تا این کارخانه از کارخانه بودن بیفتد و از زمین آن بهره‌مند شوند و یک فاجعه بزرگ نسبت به اموال عمومی و بیت‌المال رخ‌داده وعده‌ای به خاطر سودجویی و منفعت، یک مرکز بزرگ تولیدی را به این روز درآورده‌اند.
 
کد ویدیو

رئیسی با بیان اینکه مسئله این کارخانه بارش برف نبوده گفت که اگر سنگ هم از آسمان می‌بارید، وضعیت کارخانه صنایع پوشش ایران نباید به این روز می‌افتاد، سودجویان این کارخانه را تخریب کردند تا از زمین آن سوءاستفاده کنند.

وی همچنین تاکید کرد: تا امروز بازدید‌های زیادی از کارخانه‌های سراسر کشور داشته‌ایم؛ اما وضعی که امروز در کارخانه صنایع پوشش ایران مشاهده کردیم بسیار عجیب است و گویی یک جنگ و فاجعه در اینجا اتفاق افتاده و ثروت ملی به تاراج رفته است.
 

حل مشکلات کارخانه صنایع پوشش ایران را در دستور قرار گرفت

رئیس دستگاه قضا ضمن اینکه وعده داد که هر چه سریع‌تر با همت مسئولان کارخانه همه موانع ازجمله موانع حقوقی و قضایی برطرف شوند، تاکید کرد: حتی یک روز هم نباید توقفی صورت بگیرد، چراکه گیلان به‌عنوان قطب نساجی کشور شناخته می‌شود لذا به دادگستری گیلان دستور داده می‌شود تا هرچه سریع‌تر حل مشکلات کارخانه صنایع پوشش ایران را در دستور کار قرار دهند.
 
کد ویدیو

به گفته آیت الله رئیسی در صورت راه‌اندازی بخش‌ها و پروژه‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران برای سه تا چهار هزار نفر کارآفرینی خواهد شد. برای همین مردم باید هرچه سریع‌تر ناظر بر تولید این کارخانه باشند.

وی با اشاره به فردی که چنین سرنوشتی را بر این کارخانه تحمیل کرده، خاطرنشان کرد: فرد یا افرادی که کارخانه صنایع پوشش ایران را تخریب کرده، به‌عنوان کسی که اموال عمومی و بیت‌المال را به غارت برده، باید تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد.

کارخانه پوشش ایران یکی از کارخانه‌های نساجی مهم و بسیار بزرگ استان گیلان بود که مانند بسیاری از واحد‌های صنعتی دیگر قربانی واگذاری‌های بدون کارشناسی شد و با سفر رئیس قوه قضائیه به این استان و بازدید از کارخانه، مردم گیلان امیدوارند با برداشتن موانع هرچه زودتر این کارخانه دوباره احیا شود و کارگران دوباره به سرکار خود برگردند.
 
چشم انتظاری مردم گیلان برای احیای صنایع پوشش ایران/ ماجرای کارخانه‌ای که به بهانه بارش برف تخریب شد
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار