رئیس قوه قضائیه گفت: قبل از سفر به عراق از رهبر معظم انقلاب موافقت ایشان با عفو زندانیان عراقی محبوس در ایران را درخواست کردم که ایشان موافقت کردند؛ فهرستی تنظیم شده و این زندانیان مورد عفو قرار گرفتند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر به عراق بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن با «برهم صالح» رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار که در چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن ادای احترام نسبت به مقام شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس تاکید کرد که خون این دو شهید آثار و برکات زیادی در تحکیم روابط دو کشور خواهد داشت.
رئیسی گفت: پیوند دو ملت ایران و عراق ریشه در باورها، اعتقادات و تمدن دو کشور دارد و علی رغم خواست دشمنان، مناسبات ملت و دولت ایران و عراق در حال افزایش است. تلاش دشمنان برای اختلاف افکنی بین ایران و عراق همیشه وجود داشته، اما همکاری دو کشور این تلاشها را خنثی کرده است.
رئیسی ضمن تکریم تلاشها و خدمات جلال طالبانی رئیس جمهور فقید عراق برای گسترش روابط بین این کشور با ایران و دیدگاههای ممتاز وی در این زمینه تصریح کرد: همکاری و مناسبات ایران و عراق در عرصههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همواره وجود داشته و در حال افزایش است.
رئیس قوه قضاییه همچنین به همکاریهای دو کشور در جهت مقابله با داعش اشاره کرد و گفت: همکاری برای مقابله با عناصر تروریستی داعش نماد واقعی همدلی و همکاری بین دو ملت بوده است.
رئیسی اظهار داشت: آمریکا ادعا کرد میخواهد با داعش مقابله کند و برای این کار ائتلاف تشکیل داد، اما آنچه شاهد بودیم تقویت داعش از نظر تسلیحاتی و پشتیبانی و اطلاعاتی و جنبههای دیگر بود.
رئیسی با اشاره به مبارزات فرماندهان جریان مقاومت در منطقه برای مقابله با داعش تصریح کرد: اکنون نیز، درحالیکه عراق، سوریه و ایران و کشورهای منطقه، با همکاری یکدیگر بقایای داعش را از بین میبرند، آمریکاییها به غیر از جابجایی داعشیها در منطقه کار دیگری نمیکنند.
رئیسی با بیان اینکه آمریکا و همراهانش در طول تاریخ هیچ ملتی را خوشبخت نکردند و هیچ گرهای را از کار مردم نگشودند متذکر شد: سعادت مردم باید به دست توانای ملتها و دولتهای مستقل رقم زده شود.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها فرموده اند ما به عراقی قوی، مستقل، مقاوم، آباد و آزاد میاندیشیم که رفاه و عدالت اجتماعی را برای مردمش داشته باشد و بتواند روی پای خود بایستد و چنین عراقی همواره مورد حمایت ما خواهد بود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به چند نکته مهم در خصوص تقویت تعاملات و مناسبات ایران و عراق پرداخت و با اشاره به دیدارش با «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق و مباحث حقوقی و قضایی مطرح شده در این جلسه اظهار داشت: عشق مردم ایران به زیارت عتبات عالیات که از دیرباز وجود داشته، رو به افزایش است.
رئیس دستگاه قضا افزود: ما تاکید داریم که مسئله زیارت برای زائران روز به روز تسهیل شود. همکاری خوب دولت عراق به ویژه در زیارت اربعین و اقدامات شما قابل تقدیر است که جمعیت زیادی برای زیارت میآیند و به سلامت برمی گردند.
رئیسی تاکید کرد: مسئله لغو روادید برای سفر به عراق از اقداماتی است که در تسهیل فرآیند زیارت نقش بسزایی خواهد داشت. قبل از سفر به عراق از رهبر معظم انقلاب موافقت ایشان با عفو زندانیان عراقی محبوس در ایران را درخواست کردم که ایشان موافقت کردند؛ فهرستی تنظیم شده و این زندانیان مورد عفو قرار گرفتند.
رئیس دستگاه قضا بر همین اساس تاکید کرد که انتظار میرود عراق نیز زندانیان ایرانی محبوس در این کشور که فهرست آنها به دولت این کشور ارائه میشود را مورد عفو قرار دهد.
مسائل حقوقی خانوادههایی که حاصل ازدواج یک ایرانی با یک عراقی هستند از دیگر موضوعات مورد تاکید آیت الله رئیسی بود؛ رئیس دستگاه قضا در این خصوص گفت: این افراد که اغلب زوجه ایرانی است، بعد از سقوط صدام و بازگشت اتباع عراقی و رهایی خانواده ها، با مشکلاتی مواجه شدند. قرار شده کارگروهی برای حل و فصل مشکلات آنها تشکیل شود و امیدواریم این موضوع نیز با تدبیر مقامات عراقی به سرعت تعیین تکلیف شود.
تشکیل دادگاههای تجاری بین دستگاههای قضایی ایران و عراق برای رسیدگی ویژه به دعاوی تجاری و تسهیل سرمایه گذاری و استرداد مجرمین از دیگر موضوعاتی بود که آیت الله رئیسی در سخنانش به آنها پرداخت و افزود: مجرمین در هر یک از دو کشور نباید احساس امنیت کنند و همکاری قضایی دو کشور میتواند آثار مثبتی از جمله در بازدارندگی از تکرار جرم داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه در پایان با ابلاغ سلام مقام معظم رهبری به مردم و مسئولان عراق بر لزوم تسریع در پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس تاکید کرد و گفت: این دو شهید قهرمان مبارزه با تروریسم بودند که آمریکا با نقض حقوق حاکمیتی عراق، آنها را به شهادت رساند.