به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، قبل از شروع به معرفی تجهیزات آنتن مرکزی، بیاید نگاهی به گذشته این تجهیزات بی اندازیم. در دهه های 70 و 80 با صحنه هایی مواجه می شدیم، که در آن ساختمان هایی با تعداد بالا (20 تا 30 واحد) و متوسط (3 تا 7 واحد) تمامی آنتن های خود را بر روی پشت بام نصب کرده که ظاهری شلوغ و نا زیبایی را به نمای ساختمان اضافه می کند. در کنار این عیب میزان فاصله پشت بام با واحد مورد نظر، سیم کشی زیادی را جهت انتقال تصویر نیازمند است، که باعث افت کیفیت شدید تصاویر در تلویزیون می شود. حال می توان با در نظر گرفتن این معضلات، به معرفی قابلیت ها و چگونگی کارکرد آنتن های مرکزی بپردازیم.
در هنگام خریدی آنتن مرکزی برای مجتمع مسکونی و یا تجاری، مجموعه هایی از سامانه ها را باید خریداری کرد که به تقویت سیگنال های در حال انتقال از آنتن مرکزی بپردازید. متعلقات آنتن مرکزی را می توان به مواردی همچون:
اشاره داشت، که در ادامه هر کدام از این تجهیزات را به صورت مجزا بررسی، و نحوه کارکرد هر کدام را به صورت کاملا تخصصی برای شما عزیزان توضیح می دهیم.
در هنگام انتخاب و خرید آنتن مرکزی می بایست به نوع آنتن، فرکانس های ارسالی و جهت آنتن توجه ویژه داشت، تا تصاویر در حال پخش در گیرنده از کیفیت بالای برخوردار باشند. هر چقدر فرستنده به مکانی که آنتن مرکزی نصب می شود نزدیکتر باشد، فرکانس قوی تر است و تقویت کننده سیگنال کمتری مورد استفاده قرار می گیرد. در اماکنی که سیگنال ضعیف است نیاز به آنتن هایی با بشقاب و یا سینی بزرگ می باشد تا سیگنال های بیشتری دریافت نمایند.
البته برای دریافت شبکه های دیجیتال، می توان از نوع خاصی آنتن استفاده کرد که ابعاد کوچکی دارند. آنتن های مرکزی، که بیشتر مخصوص گیرنده دیجیتال و آنتن اکتیو می شود. آنتن های اکتیو ضریب تقویت بالا و نویز بسیار کمی دارند، همچنین دارای موتور گردان داخلی قدرتمند با قابلیت چرخش 360 درجه نیز هست. این محصولات در برابر شرایط نامساعد جوی بسیار مقاوم هستند.
تقویت کننده سیگنال های آنتن مرکزی یکی از مسائلی است که، ساختمان هایی با تعداد واحد بالا با آن دسته و پنجه نرم می کنند. برای رفع مشکل افت سیگنال ها بخش آنتن مرکزی، سامانه ای با نام آمپلی فایر که به تقویت کننده سیگنال نیز مشهور است، توسط شرکت فعال در این صنعت تولید گشته است. تقویت کننده سیگنال که در دو مدل، مناسب ساختمان های کم واحد و واحد زیاد تولید گشته که به آسانی آمپلی فایر های مناسب ساختمان خود را خریداری کنید. دستگاه آمپلی فایر در آنتن مرکزی باعث می شود که از افت ولتاژ که مصرف کنندگان (خروجی تقویت کننده ) باعث آن می شوند، جلوگیری شود.
به بیان ساده اگر آمپلی فایری مناسب 10 واحد خریداری شود، این دستگاه سیگنال دریافتی را به اندازه 10 خروجی تامین می کند و تفاوت کیفیتی بین واحد 10 و یک واحد وجود نخواهد داشت. اما نکته ای که می بایست به آن توجه کرد این است که آمپلی فایر آنتن مرکزی می بایست کاملا متناسب با تعداد واحد ها و تعداد خروجی های هر واحد باشد. به صورت کلی، برای حداکثر 12 واحد با 2 خروجی در هر واحد، آمپلی فایر 30 دسی بل را پیشنهاد می کنیم و برای 30 واحد که هر کدام نیز دو خروجی دارد آمپلی فایر 40 دسی بلی مناسب این ساختمان با تعداد واحد بیان شده می باشد.
تقسیم شدن سیگنال آنتن مرکزی یک ساختمان بر روی واحد های مجتمع مسکونی با کمک قطعه ای به نام اسپلیتر انجام می شود. ولی این قطعه به تنهایی دارای یک عیب بزرگ می باشد، آن تقسیم نابرابر قدرت سیگنال برای هر واحد است. به مین خاطر ابزاری با نام تپ آف، توسط خط تولید آن مرکزی، ساخته شده که این ایراد را رفع نمایید. به عنوان مثال در هنگامی که آنتن مرکزی سیگنال با قدرت 100 را انتقال می دهد، در صورت عدم استفاده از تپ آف واحد 1 در طبقه 5 ساختمان 90 مقدار این سیگنال را دریافت کرده و دیگر امواجی به واحد 1 و 2 مجتمع مسکونی منتقل نمی شود. وجود این تپ آف در سیستم آنتن مرکزی نصب شده باعث می شود که این قدرت 100 آنتن به صورت مساوی تقسیم شود.
بدین شکل 20 واحد از مقدار اصلی را کم کرده و به دو واحد حاضر در طبقه 5 ساختمان 10 واحد را می دهد، پس از تقسیم تپ آف های که در پا گرد هر ساختمان نصب گردیده و میزان قدرت مورد نیاز خود را از مقادیر باقیمانده دریافت کرده باقی مقادیر به دیگر طبقات منتقل می کند.
کابل آنتن مرکزی که وظیفه انتقال سیگنال، جهت جلوگیری از وارد شدن نویز به داده ها را دارند باید، از بالا ترین کیفیت در بین تمامی اجناس ابزار دارا باشند. این مدل کابل ها که با نام کابل کواکسیال شناخته می شود در انواع و استاندارد های مختلف وجود دارند. کابل های مناسب برای آنتن مرکزی RG59، RG6 و یا RG11 با قدرت 75 اهم است. کابل RG6 نسل جدید کابلهای کواکسیال هستن و که با امپدانس 75 اهمی خود دارای گیج سنگین و شیلددار هست و مناسب برای کار در پهنای باند و فرکانس بالا می باشد. محل استفاده کابل های RG6 تلویزیونهای نسل جدید، اینترنت و سیگنالهای ماهوارهایی است، که بهترین مسیر را برای انتقال به این تجهیزات فراهم می کنند.
کابل RG11 که تماما مشابه با کابل RG6 هستند، دارای تنها یک تفاوت می باشد که آن هم، ضخیم تری بودن مغزی مسی آن است تا در مسافت های طولانی و یا ساختمان هایی همانند برج های بزرگ از افت سیگنال برخودار نشویم. کابل RG59 یک کابل باریک و دارای گیج سبک هست، که در پهنای باند و فرکانسهای پایین استفاده میشود. امروزه عمده استفاده از این کابلها برای سیستمهای دوربین مدار بسته هست و با پدید آمدن کابل کواکسیال RG59 همراه با یک جفت سیم 2C برق به صورت چسبیده بههم، کابلهایی ساخته شدند، و قابلیت اتصال به دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی را دارا هستند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید محصولات آنتن مرکزی به سایت دی سی ای کالا رجوع نمایید.