به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، رزومه (https://karboom.io/cv-builder) شما عیب و ایراد دارد. از کجا میدانیم؟ این فقط یک حدس است. اما احتمالا حدس درستی است. به عنوان استخدامکننده هر روز رزومههای زیادی را میبینیم که هم خوب بودهاند، هم بد و هم «آه خدای من، آیا واقعاً اونا شغل (https://karboom.io/jobs) میخوان؟». بیشتر رزومهها در دو دسته آخر قرار میگیرند. خبر خوب این است که قبل از ارسال رزومهتان به استخدامکننده یا مدیر استخدام بعدی میتوانید آن را اصلاح کنید و این کار وقت زیادی هم از شما نمیگیرد. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه این کار را انجام دهید.
۱. رزومه و لینکدین خود را همزمان آپدیت کنید
از آنجایی که اکثر استخدامکنندهها و مدیران استخدام به رزومه و لینکدین شما مراجعه میکنند، این دو را نمیتوان از هم جدا کرد. تاریخ کارهای اخیر خود و نتایج قابلسنجش و مشخص کار خود را به هر دو اضافه کنید. در لینکدین با افرادی که اخیراً با آنها کار کردهاید، ارتباط برقرار کنید و از آنها بخواهید که رفرنس شما شوند. فراموش نکنید که رفرنسهای قبلی را نیز بروزرسانی کنید و با افراد لیست در ارتباط باشید تا به آنها اطلاع دهید ممکن است با آنها نیز تماس گرفته شود. در نهایت، فراموش نکنید که لینک صفحه لینکدین خود و دیگر شبکههای اجتماعی حرفهای یا بلاگهایتان را به رزومه خود اضافه کنید.
۲. اهداف شغلی را در رزومه خود نیاورید
دهههای پیش بیان اهداف شغلی یک الزام بود. اما اگر الان این کار را انجام دهید، قطعاً هم بهروز نبودن خود را به کارفرما نشان میدهید و هم انتخابهای خود را محدود میکنید. با توجه به موقعیتهای مشترک بسیاری که وجود دارد، بدون شک نمیخواهید که درصورت رد شدن درخواستتان برای یک موقعیت شغلی، موقعیتهای دیگر در آن شرکت را نیز از دست بدهید. پس به جای تمرکز بر نوشتن اهداف شغلی، یک خلاصه حرفهای از کار خود درست کنید که بهترین نقاط قوت و نتایج کاری قابلسنجش شما را برجسته کند.
۳. تنها از عناوین شغلی خود استفاده نکنید و دستاوردهای خود را لیست کنید
بسیاری از رزومهها بدون اینکه اشارهای به دستاوردهای خود در آن شغل داشتهباشند، صرفاً شرح کار فعلی و کارهای گذشته خود را ذکر میکنند. این اشتباهی بزرگ است. به جای اینکه فقط کارهایی که انجام دادهاید را بیان کنید، لازم است که به آنها نشان دهید چقدر خوب این کار را انجام دادید. فرض کنیم شما مهندس نرمافزاری هستید که سیستمهای مبتنی بر وب را توسعه میدهید. شاید بتوانید توضیح دهید که کار شما مثلاً x درصد از زمان از کارافتادگی سیستم را کاهش داده، حاشیههای عملیاتی را x درصد بهبود بخشیده و تأخیر را برای x نفر یا پروژه حذف کردهاست. مطرح کردن این نتایج ممکن است کار آسانی نباشد، اما اگر به دنبال شغل هستید ارزشش را دارد.
۴. رزومه خود را بیش از حد زرقوبرق ندهید
این روزها اگر قالبهای رزومه را در اینترنت جستجو کنید، هرچیزی را میتوانید پیدا کنید. با این وجود، وسوسه نشوید که رزومهای درست کنید که بیش از حد طراحی شده، مگر اینکه از شما اینطور خواسته شدهباشد. فقط از یک فونت و با فرمت تمیز و ساده استفاده کنید. از متوسل شدن به روشهای جلبتوجه مانند استفاده از کاغذهای معطر (بله، همچین چیزی اتفاق میافتد!) پرهیز کنید و بر روی رزومه خود عکس نگذارید. انجام این کار باعث میشود که مدیر استخدام در موقعیت دشواری قرار گیرد و ممکن است متهم به تبعیض مبتنی بر نژاد، سن، وزن، جنسیت یا حتی جذابیت یا سلیقهشخصی شود. اگر کارفرما کنجکاو بوده و مشکلی با این قضیه نداشته باشد، میتواند همیشه عکستان را در پروفایل لینکدین ببیند. حالا که صحبت از زرقوبرق است، وقتش رسیده که هرچیز خلاف واقع در رزومه خود را حذف کنید. جور دیگر جلوه دادن حقیقت کار معمولی است، اما اکنون که بررسی پیشینه سادهتر از گذشته شده، احتمال گیر افتادن شما نیز بیشتر میشود.
۵. رزومه را مرور کنید، مرور کنید، مرور کنید، مرور کنید
چهاربار روی این مسئله تأکید کردیم چون حداقل چهار روش وجود دارد که کارتان را از لحاظ گرامری، املایی و خطاهای قالببندی بررسی کنید. اول از همه متن را وارد برنامههای غلطیاب (مانند ورد یا گوگل داک) کنید. سپس آن را با یک برنامه پیشرفته مانند گرامرلی چک کنید که میتواند خطاهای کوچک و ناهماهنگیها را نیز تشخیص میدهد. سوم، رزومه خود را برای دوست یا همکارتان ارسال کنید تا به آن نگاهی بیندازد و اگر چیز دیگری مثل خطاهای فرمتبندی باقیمانده بود به شما بگوید. و در نهایت، دوباره خودتان با صدای بلند یا حتی از آخر به اول بخوانید که کاملاً بیمعنی شود تا بتوانید کوچکترین خطاها را نیز پیدا کنید
رزومه معمولاً اولین برداشت از شماست. آن را آخرین برداشت از خودتان نکنید. قبل از اینکه رزومه خود را برای جای دیگری ارسال کنید ابتدا با مواردی که گفتهشد آن را اصلاح کنید.