به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام که توانمندی و ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم و کم برخوردار کشور را در دستور کار خود قرار داده است، امسال ورودی جدی داشته به حوزه اشتغالزایی کولبران سه استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی و قرار است تا پایان سال ۹۹، ۱۱ هزار شغل را برای این کولبران به بهرهبرداری برساند.
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد همچنین درصدد شناسایی زنان کولبر نیز برآمده و تا به امروز تعدادی طرح اشتغالزایی خرد و خانگی را برای این زنان راهاندازی کرده است.
امیرحسین مدنی در اینباره توضیح میدهد: طی ماههای گذشته ۱۱۰ زن کولبر در روستاهای ۷ شهرستان سروآباد، بانه و کامیاران در استان کردستان و پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر استان کرمانشاه شناسایی شدهاند و تحت پوشش فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد برکت قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشان میکند: ۱۱۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برای این زنان ایجاد ۳۳۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال خواهد داشت.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به سرمایهگذاری ۹۹ میلیارد ریالی برای ایجاد این تعداد شغل میگوید: تا به امروز ۴۹ طرح اشتغالزایی راهاندازی شدهاند و ۵۴ طرح دیگر در شرف راهاندازی هستند و ۷ طرح نیز در مرحله تکمیل فرآیند ثبتنام و معرفی به بانک عامل برای دریافت تسهیلات هستند.
مدنی با تاکید بر اینکه تمام ۱۱۰ طرح اشتغالزایی تا پایان سال به بهرهبرداری کامل خواهند رسید تصریح میکند: ۱۲ نفر از زنانی را که تا به امروز طرحهای اشتغالزاییشان راهاندازی شده است، زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند.
به گفته وی، بیشترین مشاغل زنان کولبر در رستههای شغلی پرورش دام سبک و سنگین، گردشگری، صنایع دستی و مشاغل خدماتی هستند.
مدیرعامل بنیاد برکت یادآور میشود: بسیاری از این زنان تمایل به اشتغالزایی مستقل ندارند و از طریق همسرانشان تقاضای دریافت تسهیلات را داشتهاند. همچنین برخی از آنان در کارگاههایی که دیگر کارآفرینان برکت راهاندازی کردهاند مشغول به فعالیت هستند.
مدنی از هدفگذاری ایجاد ۵ هزار طرح اشتغالزایی جدید برای کولبران در سال آینده خبر میدهد و میافزاید: اولویت این طرحها در سه استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی با زنان کولبر خواهد بود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۳ مجری و تسهیلگر بنیاد برکت با هدف اشتغالزایی برای کولبران خاطرنشان میکند: این مجریان و تسهیلگران، کولبران را در روستاها و مبادی ورودی استانهای کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی شناسایی و پس از اهلیتسنجی، آموزش و تکمیل فرآیند ثبت نام، برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی میکنند.