به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، استفاده از تمام ظرفیتهای پلیس پیشگیری و هزار نفر از ماموران موجود در کلانتریها برای کشف جرم و دستگیری از جمله اقدامات پلیس پایتخت در طرح موسوم به طرح رعد است که بیش از 3 سال از اجرای دورههای مختلف آن در کلانشهر تهران سپری میشود.
به گفته سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت، پلیس تمام امکانات خود در بخشهای مختلف پلیس امنیت، پلیس پیشگیری، پلیس اینترپل و سایر بخشهای زیر مجموعه خود را در راستای تحقق ایرانی آباد، امن و مستقل به کار گرفته است.
بیشتر بخوانید
کشف ۳۰۰ دستگاه تولید کننده ارز دیجیتال در شهر تهران
ماموران نیروی انتظامی حاضر در اجرای عملیاتهای پلیسی موسوم به طرح رعد اقداماتی چون دستگیری قاچاقچیان موادمخدر و قاچاقچیان سایر اسباب و وسایل مثل لوازم منزل، لوازم آرایش، لباس و ...، سارقان لوازم داخل خودرو، خرده فروشان مواد مخدر و همچنین شناسایی و دستگیری اراذل و اوباش محلههای مختلف پایتخت را در دستور کار خود دارند.
متاسفانه حجم کالاهای قاچاق کشف شده در جریان اجرای طرح رعد در مراحل مختلف کم نیست و این موضوع خود برای اثبات هر چه جدیتر نهادهای متولی با معضل قاچاق کالاهای مختلف کافی است.
در دوران شیوع بیماری کرونا هم قاچاقچیان بیکار نشسته و از قاچاق مواد شوینده و بهداشتی گرفته تا قاچاق مواد ضدعفونی و موادغذایی را در لیست کالاهای خود قرار دادهاند که در برخی از موارد شناسایی و عوامل دخیل در قاچاق توسط پلیس دستگیر و تحویل مقامات قضائی میشوند.
تا کنون چهل و یک مرحله از اجرای طرح رعد سپری میشود و این در حالی است که بیش از هزاران نفر از اراذل و اوباش و مجرمان مختلف توسط پلیس شناسایی و پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدهاند.
اگرچه اقدامات انجام شده پلیس در این راستا قابل تحسین است، اما با توجه به گسترش آسیبهای اجتماعی در کلانشهری چون تهران و در جهت تامین هرچه بهتر و بیشتر امنیت مردم این نیاز بیش از گذشته احساس میشود که پلیس عملیاتهای ضربتی خود را برای افزایش شناسایی و دستگیری متخلفان و برهم زننده آرامش و امنیت مردم سرعت بخشد و بر تعداد آنها اضافه کند.
بیشترین بخش امنیت شهروندان بسته به انجام چنین عملیاتهایی دارد که به موقع و البته به صورت حرفهای در دستور کار نیروهای با تجربه و خبره نیروی انتظامی قرار بگیرد.
از آنجا که در طرحهای مختلف پلیس گاهی برخی از مجرمان به صورت تکراری مشاهده میشوند و دستگیری دوباره آنها خبر ساز میشود بهتر است بگوییم که از نقش قوه قضائیه و نحوه رسیدگی این نهاد انقلابی در صدور حکم مجرمان جرائم مختلف هم نمیتوان چشم پوشی کرد.
بیشتر بخوانید
دستگیری دوباره متهمی که ۳ ماه پیش به جرم شرارت در شهر چرخانده شد+ عکس
صدور احکام متناسب با جرم متخلفان و تعیین مجازاتهای بازدارنده در عدم ارتکاب جرم این افراد نقشی غیر قابل انکار دارد و در این میان برخی از قوانین موجود نیاز به اصلاح و بازنگری دارند و این امر مستلزم دقت نظر بیشتر مجریان قانون در تعیین و تصویب قوانین است.
در برخی از موارد هم وجود خلاهای قانونی و نبود قوانین سازنده و بازدارنده دست مجرمان و متخلفان را برای ارتکاب هرگونه جرم و جرائمی باز گذاشته است و به گفته برخی از مقامات انتظامی حضور تکراری برخی از مجرمان در طرحهای مختلف به علت عدم وجود قوانین متناسب با جرمی است که مرتکب شدهاند.
سرقتهای خرد، سرقت از منازل، زورگیری، موبایل قاپی و کیف قاپی این روزها و طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است و پر واضح است که افزایش معضلاتی چون بیکاری، فقر و سایر آسیبهای اجتماعی در وقوع چنین جرائمی بی تاثیر نیست.
مجرمان دستگیر شده در چنین جرائمی بیشترین علت ارتکاب به این تخلفات را بیکاری و نداشتن شغل مناسب بیان میکنند و جدای از مجرمانی که جرائم خشن را مرتکب میشوند، این مورد هم در جای خود جای بررسی دارد.
در حال حاضر متاسفانه معضل بیکاری در شهر تهران آسیبهای فراوانی را ایجاد کرده است و رفع معضلات اجتماعی تنها با برنامهریزی مسئولان حوزه کاهش آسیب و مشارکت نهادهای مردمی امکان پذیر است.
در برخی از مصاحبههای مسئولان نیروی انتظامی با رسانههای رسمی کشور، رابطه تنگاتنگ بیکاری و وقوع معضلات اجتماعی به وضوح تشریح شده و این امر به مفهوم ضرورت تلاش بیشتر در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی است.
متولی کاهش آسیبهای اجتماعی کشور چندین نهاد مختلف مثل نیروی انتظامی، کمیته امداد امام خمینی «ره»، شهرداری، سازمان بهزیستی کشور و سایر نهادهای این چنینی هستند و متاسفانه تا کنون عملکرد قابل قبولی ارائه نکردهاند.
بیشتر بخوانید
دستگیری ۶۷۰ نفر در چهلمین مرحله رعد
حفظ اقتدار پلیس در زمان برخورد با متهمان و دستگیر شدگانی که به تخلفات مختلف دست زدهاند نباید با قانون و رفتار انسانی با متهمان مغایرت داشته باشد و در واقع باید طوری باشد که ضمن تامین امنیت سایر شهروندان به تادیب و اظهار ندامت متهمان منجر شود.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت، بارها پلیس را حامی و پشتیبان مردم و حافظ حقوق آنها بر شمرده و از امنیت مردم در سطح جامعه به عنوان خط قرمز نیروی انتظامی نام برده است.
فرمانده انتظامی پایتخت اجرای طرحهای پلیس در تامین امنیت مردم را جزو برنامههای مستمر نیروی انتظامی برمیشمرد و معتقد است در راستای بهبود شرایط اجتماعی و برخورد با برهم زنندگان نظم اجتماعی پلیس با همه توان و امکانات خود با مجرمان مقابله خواهد کرد.
در طول سالی که گذشت عوامل پلیس با امکاناتی که در اختیار داشتند، در طرحهای مختلفی از جمله طرح رعد، برای تامین امنیت مردم تلاش کردند و با وجود برخی از کم و کاستیها عملکرد قابل قبولتری نسبت به سال قبل ارائه کردند.
اجرای موفقیت آمیز و مستمر چنین طرحهایی اطمینان خاطر مردم نسبت به حافظان امنیت و آرامش کشور را بیشتر میکند و به شرط برنامه ریزی برای اجرای برنامههای تربیتی که جنبه بازدارنده دارند، به افزایش امنیت اجتماعی شهروندان منجر میشوند.