به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، رسانهها گزارش دادند که یونان قصد دارد در توافقی با عربستان، سامانههای دفاع موشکی «پاتریوت» خود را در این کشور مستقر کند.
به گزارش منابع خبری، این توافقنامه طی دیداری در آتن بین «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در ژانویه سال گذشته منعقد شد، اما با همه گیری کرونا به تاخیر افتاد.
شبکه خبری «سی ان ان» نیز در روزهای گذشته گزارش داد که «نیکوس دندیاس» وزیر خارجه یونان توافقی را با عربستان برای استقرار سامانه موشکی پاتریوت در این کشور منعقد خواهد کرد. وزیر خارجه یونان در پارلمان یونان به تازگی گفته که پاتریوت یک جنگ افزار تدافعی است که ما به عربستان خواهیم داد. وی در توجیه این اقدام گفت که یونان هرگز در سیاست تهاجمی نداشته و آن را پیگیری نخواهد کرد.
این در حالی است که نشریه یونانی «ایکاثیمرینی» در این زمینه نوشته است که گرایش یونان به سمت همکاری نظامی با عربستان به دلیل فشارهای آمریکا برای تحت فشار قرار دادن آتن برای حضور نظامی در منطقه خلیج فارس است.
این روزنامه به نقل از برخی منابع مطلع نوشت که یونان دو نوبت از پاسخ دادن به درخواستهای واشنگتن برای ارسال ناوچه به آبهای خلیج فارس برای تقویت حضور نظامی دریایی واشنگتن و متحدانش در منطقه تحت فرماندهی آمریکا خودداری کرد.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» طی یادداشتی ضمن بررسی عملیاتهای موفق نیروهای مقاومت یمن و عراق علیه عربستان سعودی، به ضعف و ناکامی سامانههای پدافندی سعودی اعتراف کرد. در این یادداشت آمده است که در حالی که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در حال تجدیدنظر در رویکرد ایالات متحده آمریکا در قبال منطقه است، گروههای مقاومت در یمن و عراق از شکافهای مستمر در سامانههای پدافندی سعودی بهره میجویند و حملاتی با «دقت بالا» علیه عربستان سعودی انجام میدهند.
نگارنده با اشاره به حمله پهپادهای بمبگذاری شده از سوی یک گروه عراقی به یک ساختمان پادشاهی در عربستان سعودی در ۲۳ ژانویه گذشته آمده است: «این حمله پیچیدگی فزاینده خطراتی که پادشاهی سعودی با آن مواجه است را روشن میکند و نشان میدهد که این امر تنها به پهپادها محدود نمیشود بلکه شامل موشکهای بالستیک و کروز نیز میشود.»