به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در این بیانیه که یک نسخه آن روز پنجشنبه در تارنمای وزارت بهداشت انگلیس منتشر شد، آمده است که سطح هشدار بهداشتی از مرحله آخر (۵) یک پله کاهش یافته است. آنها با این حال تصریح کردند که «نهادهای خدمات بهداشتی سراسر بریتانیا به دلیل شماری مبتلایان به کرونا همچنان تحت فشار قابل توجهی قرار دارند و تردیدی وجود ندارد که آمار مرگ و میر و نرخ انتقال ویروس کرونا همچنان زیاد است»
آنها در این بیانیه مردم را به دریافت واکسن ضد کرونا و تداوم رعایت محدودیتهای کرونایی تشویق کردند.
مشاوران ارشد پزشکی دولت انگلیس پانزدهم دیماه گذشته سطح هشدار کرونایی در این کشور را به بالاترین حد ارتقاء دادند. در آن زمان که شیوع گونه مسریتر کرونا افسار پاره کرده بود، آنها هشدار دادند که اگر محدودیتهای کرونایی تشدید نشود سازمان خدمات درمانی این کشور ظرف ۲۱ روز آینده از پا در خواهد آمد.
ساعاتی بعد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در نطق تلویزیونی کشور را برای سومین بار در وضعیت قرنطینه سراسری قرار داد و اعلام کرد که افراد تنها در شرایط اضطراری، شامل خرید اقلام ضروری، مراجعه به درمانگاه و فرار از اذیت و آزار خانگی قادر به خروج از منزل هستند.
با گذشت نزدیک به دو ماه از قرنطینه و افزایش فشارها بر دولت، او دوشنبه گذشته با ادعای کاهش آمار ابتلا به کرونا، برنامه خروج تدریجی از محدودیتهای کرونایی را ارائه داد. وی امیدوار است تا ۲۱ ژوئن عمده محدودیتها برداشته شود.
در همین پیوند معاون وزیر بهداشت انگلیس در امور واکسیناسیون تصریح کرده، شواهد نشان میدهد که واکسنهای کرونا در روند قطع زنجیره انتقال ویروس موثر واقع شده اند.
«ناظم زهاوی» هفته پیش در پاسخ به این سوال خبرنگار شبکه اسکای نیوز که آیا واکسنها در کاهش موارد ابتلا و بستریها در بیمارستان موثر واقع میشوند، گفت: فقط به ذکر این مسئله بسنده میکنم که شواهد خوبی در این راستا وجود دارد.
دولت انگلیس از آذرماه گذشته با مجوز استفاده از سه واکسن فایزر، مدرنا و آسترازنیکا طرح واکسیناسیون سراسری را آغاز کرده است. تاکنون بالغ بر ۱۸ میلیون و ۲۴۲ هزار نفر در انگلیس واکسینه و وعده داده شده که تا پایان ماه ژوئیه تمام افراد بزرگسال اولین دوز واکسن را دریافت خواهد کرد.