محمد میرزایی؛ کارشناس مسائل اقتصادی و بازار ارز دیجیتال در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با توجه به افزایش سرمایه گذاری ایرانیان در بازار رمز ارزها در ارتباط با کلاهبرداری های جدید شرکت های ارز دیجیتال بیان کرد: افزایش قیمت بیت کوین در چند ماه گذشته و شرایط نابسامان اقتصادی در داخل کشور، عامل هدایت مردم به سمت سرمایهگذاری در سایت های کلاهبرداری به روش هرمی و پانزی است.
کارشناس بازار رمز ارزها ادامه داد: عدم آگاهی و اطلاع رسانی از مسیرهای درست سرمایه گذاری در دنیای پر سود ارز دیجیتال باعث شده تا مردم در دام کلاهبرداران گرفتار شده و سرمایههای خود را از دست بدهند.
میرزایی افزود: به عنوان مثال سایت های Wozur.com و enigmatrades.net سایت هایی هستند که در ایران بسیار فعال بوده و طرح های خود را در غالب طرح های پانزی ارائه می دهند. طرح پانزی در دنیای ارز دیجیتال نوعی کلاهبرداری در سرمایهگذاری است که با وعده پرداخت بازدهی مشخص به سرمایهگذاران موجود از محل کسب درآمد از طریق سرمایهگذاران جدید، افراد را فریب میدهند و متاسفانه این دست از سایت ها فیلتر نیستند و این موضوع باعث شده افراد زیادی اعتماد کنند و سرمایه های خود را از دست بدهند.
وی اضافه کرد: در این طرح کلاهبرداری افراد ناآگاه را ترغیب می کنند تا برای سرمایهگذاری در یک یا چند پروژه بسیار پر سود سرمایه های خود را در اختیار آنها قرار دهند. سود این طرح ها آنچنان بالاست که افراد زیادی فریب می خورند، این در حالی است که پول سرمایه گذاران در هیچجا سرمایه گذاری نشده و نوعی بازی با پول از محل سرمایهگذاری افراد جدید است. در نهایت زمانی که این شبکه به اندازه کافی بزرگ شد فرد کلاهبردار یک شبه ناپدید می شود. در حال حاضر سایتهایی مشغول فعالیت هستند که عملکرد آنها با طرحهای پانزی مطابقت دارد.
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه این سایت های کلاهبرداری توسط پلیس فتا رصد میشود گفت: این سایت ها همچنان فیلتر نیستند و فیلتر نشدن آنها باعث میشود هم وطنان اطمینان اولیه به آنها پیدا کنند و در ادامه سرمایه گذاری خود دچار ضرر و خسران شوند اگر نگاهی به این سایتها بیاندازیم از ۳۲۵۰۰ جستجو ایران تقریباً جزو اولین کشورها برای استفاده از این سایت بوده و ۳۱ درصد ترافیک سایت این سایت ها مربوط به کشور ماست.
میرزایی افزود: البته باید درنظر داشت که خلا معرفی مسیر های درست سرمایه گزاری توسط رسانه های رسمی کشور توانسه مردم را به منابع غیر معتبر متصل کند و گاهی این منابع مسیرهای نادرستی به سرمایه گذاران معرفی می کند که در نهایت موجب ضرر و زیان آنانها می شود.