به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، نشست مشترکی میان شتابدهندهها، استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان و نمایندگان فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی به میزبانی کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار شد تا چالشهای پیش روی این شرکتها برای توسعه کسبوکار با نمایندگان مطرح شود.
نادرقلی ابراهیمی دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برگزاری این نشستها گامی موثر در راستای همافزایی دستگاههای کشور برای حل معضلات و موانع توسعه کسبوکارهای فناوری محور و دانشبنیان است؛ گفت: چنین اقداماتی میتواند به رفع مشکلات و چالشهای شرکتهای دانشبنیان این حوزه بینجامد و گامی اثرگذار برای توسعه فعالیت آنها برداشته شود.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حوزه آب همچنین بیان کرد: بیش از ۱۵۰ شرکت دانشبنیان و فناور، شتابدهنده و استارتاپ حوزه محیطزیست، در کشور فعالیت میکنند. ما در این نشست، تعداد محدودی از آنها را دعوت کردیم تا به عنوان نمایندگان فعال این حوزه، مشکلات را مطرح کنند. البته این نشستها ادامهدار است.
در ادامه این نشست، عباس اسماعیلی دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ارائه گزارشی از اقدامات ترویجی این کارگروه در حوزه محیطزیست، گفت: کارگروه، سند راهبردی توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست را تدوین کرده است. در این سند، فناوریهای زیستمحیطی شامل «مدیریت و فناوری آب، خاک و هوا»، «کاهش آلودگی آب، خاک و هوا»، «مدیریت پسماند»، «بیابانزدایی» و «مبارزه با خشکسالی و شوری» در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: «تثبیت ریزگردها با استفاده از مالچهای غیرنفتی رسی»، «تولید مصالح سبک از ماسهبادی»، «کشت گونه سازگار با کمآبی کاکتوس اپونتیا با هدف بیابان زدایی و تولید ارزش افزوده با مصارف دارویی، بهداشتی و مکملهای غذایی» و همچنین «توسعه فناوریهای تصفیه و بازچرخانی پساب، زهآب و فاضلاب» از جمله این فعالیتها است.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این مراسم، با اشاره به دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان در طی چند سال اخیر بر تسهیلگری و رفع چالشهای موجود برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت این شرکتها تاکید کردند و توانمندیهای ارائه شده در این نشست را منشا تحولات خوبی در پایش و مدیریت منابع زیست محیطی دانستند.
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی و عباس جهانگیر زاده، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این نشست حضور داشتند.
در ادامه این نشست، نمایندگان شرکتها نیز چالشهایی، چون «دولتی بودن بازار فناوریهای این حوزه»، «عدم مشارکت فعال و اثرگذار سازمان حفاظت از محیطزیست در توسعه فضای کسبوکارهای محیطزیستی»، «ارزان بودن قیمت آب به واسطه یارانههای دولتی و جدا نشدن آب شرب و آب بهداشتی» و «عدم توجیه مالی بسیاری از فناوریها در این حوزه» مطرح کردند.